Βγαίνει μπροστά ο ΚΟΑ και απαντά στον Σύνδεσμο Σκοπευτών-«Δεν επιχορηγούμε άλλα αθλήματα»

Mετά τις σοβαρές καταγγελίες κατά της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου για κακοδιαχείριση, όπως και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για ανοχή, από τον Σύνδεσμο Σκοπευτών Ολυμπιακού Τραπ και Παρατράπ, με ανακοίνωσή του ο ΚΟΑ, διευκρινίζει τη θέση του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΚΟΑ, «είναι γνωστό ότι οι σκοπευτές του τραπ και παρατράπ ανήκουν σε σκοπευτικές οργανώσεις/ομίλους που έχουν εκλέξει το Διοικητικό Συμβούλιο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας. Ο ΚΟΑ ουδέποτε παρενέβη άμεσα ή έμμεσα, σε διοικητικές διαδικασίες Ομοσπονδιών και ουδέποτε προσπάθησε να χειραγωγήσει αποτέλεσμα εκλογών. Σέβεται δε απόλυτα τις αποφάσεις των δημοκρατικών διαδικασιών των Ομοσπονδιών, με οποιαδήποτε πλειοψηφία αυτές ληφθούν».

Ο Οργανισμός τονίζει ξεκάθαρα ότι, «δεν επιχορηγεί δραστηριότητες σε άλλα αθλήματα της Ομοσπονδίας, πέραν των Ολυμπιακών αθλημάτων. Ο ΚΟΑ διενεργεί τακτικούς οικονομικούς και διαχειριστικούς ελέγχους σε όλες τις Ομοσπονδίες και όπου κρίνει ότι βρίσκονται εκτός πλαισίων και κανονισμών του Οργανισμού λαμβάνονται οι απαιτούμενες ενέργειες, όπως αποκοπές χορηγιών και ανάληψη ακόμη της οικονομικής διαχείρισης του αθλήματος. Τονίζει δε ότι αυτοί οι έλεγχοι γίνονται από το αρμόδιο τμήμα του Οργανισμού, αλλά και εξωτερικούς λογιστικούς οίκους».

Ταυτόχρονα ο ΚΟΑ, προστίθεται, «λειτουργεί ειδικούς Σχεδιασμούς, οι οποίοι καλύπτουν αθλητές υψηλού επιπέδου αλλά και ταλέντων, στηρίζοντας τους τόσο οικονομικά όσο και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο χρειαστεί. Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε ότι πέραν των ελέγχων που διενεργούμε, αναμένουμε και τα αποτελέσματα της έρευνας της Επιτροπής Δεοντολογίας και ανάλογα μ’ αυτά, ο Οργανισμός θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες. Ο ΚΟΑ στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει τόσο τους αθλητές όσο και τους προπονητές, ανεξαρτήτως προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά καιρούς στις διοικήσεις διαφόρων Ομοσπονδιών».

Τέλος, τονίζεται ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, «ουδέποτε σφύριζε ή σφυρίζει αδιάφορα στα προβλήματα που παρουσιάζονται μπροστά του, αλλά έχει και τη θέληση και την εξουσία και την αποφασιστικότητα να τα αντιμετωπίσει. Αυτό το έχει αποδείξει».

Δειτε Επισης

Ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε το όνομα της νεογέννητης κόρης του και μία καρδιά στα παπούτσια του
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε το πρώτο του triple-double στη φετινή σεζόν
Ο Πολ Πιρς έγινε... φωτογράφος! (vid)
Τρίτη νίκη για τον Απόλλωνα στην Basket League-Κέρδισε με 80-83 την ΕΘΑ
Αξιοποίησε τη βράβευσή της για να στείλει μηνύματα ισότητας η Καρολίνα Πελενδρίτου
Αποκαλυπτικός Χάμιλτον-«Η έλλειψη αυτοπεποίθησης το 2023, η Mercedes του '24 και οι σκέψεις αποχώρησης»
Επιστρέφει στη δράση ο Ράφα Ναδάλ μετά από έναν χρόνο
ΕΘΑ και Απόλλωνας ανοίγουν αυλαία στην 11η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League
Η Ανόρθωση κέρδισε την ΕΝΑΒ στο Χάντμπολ Ανδρών, το Σάββατο η συνέχεια
To μονοθέσιο του Χάμιλτον πουλήθηκε με ποσό που έσπασε κάθε ρεκόρ