To μονοθέσιο του Χάμιλτον πουλήθηκε με ποσό που έσπασε κάθε ρεκόρ

O 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 προσθέτει ακόμη ένα τεράστιο επίτευγμα στη θρυλική του καριέρα.

Ο Λιούις Χάμιλτον έχει οδηγήσει πολλά σπουδαία μονοθέσια στην καριέρα του και μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 7 παγκόσμιους τίτλους και 103 νίκες στη Formula 1. Στατιστικά, είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία, μπροστά ακόμη και από τον σπουδαίο Μίκαελ Σουμάχερ.

Το νέο ρεκόρ του οποίου είναι πλέον κάτοχος, αφορά στο... ακριβότερο σύγχρονο μονοθέσιο της Formula 1. Πρόκειται μάλιστα για την W04, την πρώτη Mercedes που έπιασε στα χέρια του το 2013, όταν αποχώρησε από τη McLaren.

Το σασί #4 βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στο περιθώριο του Grand Prix Λας Βέγκας και έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Οι εκτιμήσεις ήθελαν το μονοθέσιο να... πιάνει ένα ποσό από 10 έως 15 εκατομμύρια δολάρια.

Η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ διαφορετική. Στη δημοπρασία, η W04 του Λιούις Χάμιλτον πουλήθηκε για το εξωπραγματικό ποσό των 18,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι έγινε το πιο ακριβό σύγχρονο μονοθέσιο στην ιστορία της Formula 1.

Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο, ο Χάμιλτον αγωνίστηκε σε 14 Grand Prix και κατέκτησε μία νίκη στο Grand Prix Ουγγαρίας. Αυτή ήταν η πρώτη του με τα «ασημί βέλη». Επιπλέον, ανέβηκε άλλες τρεις φορές στο βάθρο στους αγώνες της Μαλαισίας, της Κίνας και του Βελγίου. Εκείνη τη χρονιά τερμάτισε τέταρτος στο πρωτάθλημα οδηγών.

Πλέον η Mercedes κατέχει τις δύο πρώτες θέσεις στη λίστα με τα πιο ακριβά μονοθέσια στην ιστορία. Στην κορυφή είναι η Mercedes W196R, με την οποία ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του στη Formula 1 το 1954.

Δειτε Επισης

Στα ημιτελικά του Wimbledon με ανατροπή η Σαμπαλένκα
Με Νούρκιτς, Μούσα και Γκάρζα η κλήση της Βοσνίας ενόψει EuroBasket 2025
Μουζουρίδης: Το 2025 χρονιά-ορόσημο για την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Νίκολα Γιόκιτς πανηγύρισε σαν τρελός τη νίκη του αλόγού του
Εμμανουήλ Καραλής: Θέλω να σταθεροποιηθώ στα μεγάλα ύψη, ξέρω πως είμαι ένας από τους καλύτερους
Γιαννακόπουλος για μεταγραφή Βαλαντσιούνας στον Παναθηναϊκό-«Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός»
Για πρώτη φορά trade 7 ομάδων στο NBA με... φόντο τον Ντουράντ στους Ρόκετς
F1, Μ. Βρετανία: Ο Νόρις νικητής εντός έδρας στο Σίλβερστον μετά την ποινή στον Πιάστρι
Στον Χατσάνοφ το πρώτο εισιτήριο για τους «8» του Wimbledon
Ομπράντοβιτς για Ιτούδη: «Κάποιες φορές νόμιζαν ότι θα πιαστούμε στα χέρια»