Στους κληρονόμους του Μαραντόνα τα δικαιώματα του ονόματός του

Απόφαση του Γενικού Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, δικαιώνει τους κληρονόμους, έναντι της εταιρείας Sattvica η οποία διαχειριζόταν τα δικαιώματα με βάση μία συμφωνία που είχε συνάψει ο Ντιέγκο με τον δικηγόρο του από το 2008.

Όμως, οι κληρονόμοι του προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν καθώς η απόφαση εστιάζει μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι: «Τα έγγραφα που προσκόμισε η εταιρεία δεν αιτιολογούν τη δημιουργία σήματος κατατεθέντος (trademark). Επιπροσθέτως, ο Μαραντόνα πέθανε πριν κατατεθεί η σχετική αίτηση, συνεπώς η Sattvica δεν ήταν σε θέση να διορθώσει τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν».

Έτσι, η ευρωπαϊκή επιτροπή ευρεσιτεχνίας (EUIPO) καλείται να απορρίψει την σχετική αίτηση που υπάρχει στα γραφεία της από το 2015, όταν η Sattvica ζήτησε να της κατοχυρωθεί το δικαίωμα χρήσης του trademark. Μπορεί, ωστόσο, να προσφύγει στο Ανώτατατο Δικαστήριο της ΕΕ για να εφεσιβάλει την απόφαση.

Πηγή ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Γκουαρδιόλα: Αν παίζουμε όπως με Λίβερπουλ και Τότεναμ, θα είμαστε ξανά πρωταθλητές Αγγλίας
Κατηγορηματικός ο Ντε Λαουρέντις-«Δεν θα φύγει από τη Νάπολι ο Οσιμέν»
Ορατό το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών στη Γαλλία
Το ιστορικό πρώτο πέναλτι που κερδίζει τερματοφύλακας στην Serie A
Ο Σουάρες αποχαιρέτησε την Γκρέμιο και ετοιμάζεται για reunion με τον Μέσι
Ο Ζοάο Φέλιξ κράτησε όρθια τη νυν και τιμώρησε την πρώην
Νεκρός 18χρονος παίκτης της Ολιβεϊρένσε-Θα υπόγραφε επαγγελματικό συμβόλαιο τις επόμενες ημέρες
Ούτε Μπαπέ ούτε Χάαλαντ! Αυτό το αστέρι του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε κοντά στη Ρεάλ
Το σκληρό φάουλ του τερματοφύλακα της Παρί στον αγώνα με Χάβρη
Μέσι για το MLS-«Ξέρω ότι πήγα σε μικρό πρωτάθλημα»