Η άποψη του Πουρσαϊτίδη για την κούρσα του πρωταθλήματος και η αναφορά σε Σα Πίντο

Για το φετινό πρωτάθλημα μίλησε ο Σαββας Πουρσαϊτίδης, ο οποίος δήλωσε πως Άρης και Πάφος είναι ένα κλικ πιο πάνω και πως και ο ΑΠΟΕΛ θα είναι εκεί μέχρι το τέλος.

Μιλώντας στον Super Sport Fm o Ελλαδίτης τεχνικός ανέφερε πως, «το πρωτάθλημα είναι εφικτός στόχος για αρκετές ομάδες. Πολλές ομάδες είναι στα ψηλά και έχουν ιδίους βαθμούς ή λίγους διαφορά. Δεν ξέρουμε ποιος θα κόψει το νήμα και ποιος θα αντέξει. Βλέποντας τα στατιστικά, βλέπουμε ότι Άρης και Πάφος δείχνουν πως είναι ένα κλικ πιο πάνω από τις άλλες ομάδες, βάσει των ευκαιριών και της αμυντικής τους συμπεριφοράς. Βλέπουμε ότι και ο ΑΠΟΕΛ που δεν έχει πρώτο σκόρερ, είναι εκεί».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως, «ο Άρης είναι μια ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα και έχει και την Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο να είσαι σε δύο ταμπλό. Θεωρώ πως δεν έχει μεγάλο ρόστερ όπως έχει ο ΑΠΟΕΛ, αλλά με σωστή διαχείριση κατάφερε να είναι πρώτος. Αν δεν προκριθεί στην Ευρώπη, ο στόχος του πρωταθλητισμού θα είναι πιο εφικτός. Οι πόντοι που χάθηκαν από τον Άρη, μπορεί να υπάρξει ένα ελαφρυντικό λόγω Ευρώπης. Ο ΑΠΟΕΛ, όσο ήταν στον πάγκο ο Σα Πίντο, έβγαζε μια προβληματική εικόνα. Μετά που δεν ήταν στον πάγκο, έκανε πολύ καλά παιχνίδια. Δεν ξέρω όταν θα επιστρέψει ο Σα Πίντο αν θα αλλάξει κάτι. Η Πάφος κάνει ψηλά μπάτζετ τα τελευταία χρόνια και φέτος είναι πιο ώριμη και πολύ πιο καλή ομάδα σε σχέση με τις προηγούμενες χρόνιες».

Όπως δήλωσε ο Ελλαδίτης προπονητής, «αν η Ανόρθωση εκμεταλλευόταν το Αντώνης Παπαδόπουλος, θα ήταν μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Δεν θυμίζει όμως καθόλου την περσινή Ανόρθωση. Έχει κλέψει τις εντυπώσεις στα εκτός παιχνίδια. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες. Έγινε η αλλαγή προπονητή και πρέπει από εδώ και πέρα να παίρνει αποτελέσματα. Δεν πρέπει να θεωρείται επιτυχία ότι πήρε βαθμό με την Ανόρθωση».

Για τον Απόλλωνα και τη Νέα Σαλαμίνα πρόσθεσε πως, «με εξέπληξε η πορεία των τελευταίων αγώνων του Απόλλωνα. Μετά την περσινή σεζόν, όλοι θεωρούσαμε φέτος θα είναι στο κυνήγι του τίτλου. Φαίνεται ότι είναι μια ομάδα που έχει χάσει την αυτοπεποίθηση της. Θεωρώ είναι πολύ δύσκολο για τη Νέα Σαλαμίνα να μπει εξάδα. Της λείπουν τα καλά αποτελέσματα στα εκτός έδρας. Πέρυσι αυτό που μας κράτησε και μας έδωσε το δικαίωμα να ελπίζουμε, ήταν ότι πήραμε νίκες στα εκτός με μεγάλους αντίπαλους. Κάνει αξιοζήλευτη πορεία στα εντός αλλά με ισοπαλίες στα εκτός δεν είναι αρκετό. Να μην ξεχνάμε επίσης πως η Νέα Σαλαμίνα έχει κοινή έδρα με αρκετές ομάδες και είναι ένα πλεονέκτημα αυτό. Πρέπει να δείξει ότι μπορεί να πάρει και εκτός έδρας βαθμούς».

Δειτε Επισης

Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»
Διαφωνεί με την κορυφαία ενδεκάδα ο Μπεν-«Πώς γίνεται να μην επελέγησαν Μαρκίνιος, Μπέλετς και Εντονγκαλά;»