Ο Μέσι έφερε ρεκόρ προσέλευσης στα γήπεδα του MLS

Η άφιξη του Λιονέλ Μέσι στις ΗΠΑ φέτος βοήθησε τη MLS να καταρρίψει τα ρεκόρ προσέλευσης, ενώ ανέβασε το προφίλ του στο εξωτερικό.

«Ο αντίκτυπός του ήταν αδιανόητος», είπε ο κομισάριος του MLS, Ντον Γκάρμπερ σε συνέντευξή του στο Reuters την ίδια μέρα που ο Μέσι ανακηρύχθηκε αθλητής της χρονιάς από το Time για το 2023.

«Τώρα δεν είμαστε απλώς μέρος της παγκόσμιας συζήτησης, αλλά μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Τα μάτια του κόσμου είναι πλέον στραμμένα στο MLS γιατί ο καλύτερος παίκτης είναι εδώ», πρόσθεσε ο Γκάρμπερ.

Αφού οδήγησε την Αργεντινή σε έναν θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Μέσι...έστειλε τις τιμές των εισιτηρίων της Βόρειας Αμερικής στη «στρατόσφαιρα», όταν απέρριψε μια προσοδοφόρα πρόταση από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Αλ-Χιλάλ για να ενταχθεί στην Ίντερ Μαϊάμι.

Το MLS είδε εντυπωσιακή αύξηση στην προσέλευση στα γήπεδα, από την ημέρα που ο Μέσι μετακόμισε στην Ίντερ Μαϊάμι, με σχεδόν 11 εκατομμύρια οπαδούς να παρακολουθούν αγώνες του αμερικανικού πρωταθλήματος, αύξηση περίπου 5% από έτος σε έτος, ανέφερε η «Morning Consult» σε έκθεση που κυκλοφόρησε.

Η εντυπωσιακή άφιξη του Μέσι βοήθησε ιδιαίτερα στην ενίσχυση της δημοτικότητας του πρωταθλήματος, καθιστώντας ως το έβδομο ταχύτερο αναπτυσσόμενο brand, δήλωσε η εταιρεία ερευνών.

Δειτε Επισης

Η Παρί μπαίνει σφήνα στην Μπαρτσελόνα για τον Νίκο Γουίλιαμς
Λαπόρτα: Τα οικονομικά της Μπαρτσελόνα έχουν βελτιωθεί σημαντικά
Ο Σεσενιόν επιστρέφει στη Φούλαμ
O Ντε Χέα προτάθηκε στην Τζένοα
Μπαρτσελόνα και Σίτι κατέθεσαν πρόταση στην Λειψία για τον Όλμο
Η Τότεναμ έκλεισε ταλέντο από τη Νότια Κορέα
Η Αλ Χιλάλ χτύπησε την πόρτα της Μπαρτσελόνα για Βίτορ Ρόκε-Ανοικτοί στο ενδεχόμενο πώλησης οι «μπλαουγκράνα»!
ΒΙΝΤΕΟ: Πιάστηκαν στα χέρια Κόλγουιλ και Μακλίν σε φιλικό της Τσέλσι με τη Ρέξαμ
Καταγγελία Μασεράνο-«Μπήκαν και μας έκλεψαν τα πράγματα»
Η Γαλλία καθάρισε τις ΗΠΑ, πεντάρ από τους Ιάπωνες και δύσκολη νίκη για την Ισπανία