Μαζική διαμαρτυρία των οπαδών της Βαλένθιας κατά του ιδιοκτήτη έξω από το Μεστάγια

Το «Μεστάγια» ήταν σχεδόν άδειο λίγο πριν την σέντρα στο παιχνίδι πρωταθλήματος της Βαλένθια κόντρα στην Μπιλμπάο το βράδυ του Σαββάτου (1-2). Ταυτόχρονα ο περιβάλλοντος χώρος του γηπέδου ήταν πλημμυρισμένος με κόσμο. Οπαδοί με πανό που έγραφαν «Lim out» και «Lim, go home» διαμαρτυρήθηκαν ξανά για το καθεστώτος ιδιοκτησίας της ομάδας τους και τον επιχειρηματία Πίτερ Λιμ.

Οι μαζικές διαδηλώσεις έξω από το «Μεστάγια» είναι συχνό φαινόμενο την τελευταία δεκαετία και υπολογίζεται ότι 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του Λιμ την τελευταία ημέρα της περασμένης σεζόν. Όμως οι οπαδοί ανανέωσαν τις προσπάθειες το Σάββατο (11/02) με τον σύλλογο να βρίσκεται στη ζώνη υποβιβασμού, γεμίζοντας την Avenida de Suecia έξω από το γήπεδο.

Οι οπαδοί ήλπιζαν ότι ο Λιμ θα επανέφερε την ομάδα στο προσκήνιο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2014. Όμως η πώληση πολλών βασικών παικτών, όπως ο Ροντρίγκο, ο Κάρλος Σολέρ, ο Φεράν Τόρες και ο Γκονκάλο Γκέντες σε όλες τις μεταγραφικές περιόδους, αύξησαν την οργή προς έναν ιδιοκτήτη που οι υποστηρικτές της ομάδας θεωρούν απόντα. Η Βαλένθια κατέκτησε το Copa del Rey το 2019 υπό τον Μαρθελίνο, αλλά απολύθηκε μαζί με τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Ματέου Αλεμάνι, μετά από διαφωνίες σχετικά με τη μεταγραφική πολιτική.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Ο Φέργκιουσον αποχωρεί από παγκόσμιος πρεσβευτής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Οι πέντε προοπτικές του Πεπ Γκουαρντιόλα
Ρεάλ Μαδρίτης: Στη λίστα της και ο Φρίμπονγκ
Μπόκα Τζούνιορς: Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Γκάγκο
Έγραψαν ιστορία οι Μαλντίνι στην Ιταλία
Πορτογαλία: Η ατάκα του Ρονάλντο έφερε αντιδράσεις
Μαρσέιγ: Ξεκίνησε επαφές με τον Αρτούρ Μέλο
Nations League: «Κλείδωσε» τα νοκ-άουτ η Γερμανία, «διπλό» στις Βρυξέλλες για τη Γαλλία των δέκα παικτών
Η FIFA απάντησε στις κατηγορίες για το επιβαρυμένο πρόγραμμα: «Μερικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενεργούν με υποκρισία»
Ο Μπαπέ διέψευσε τη σύνδεσή του με την έρευνα για βιασμό στη Στοκχόλμη αφήνοντας... αιχμές για την Παρί