Σε προχωρημένο στάδιο ο σχηματισμός της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη

«Όλα θα γίνουν στην ώρα τους» δήλωσε την Κυριακή ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο έχει καταλήξει στις επιλογές για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας, ανέφερε ο Nίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως μαζί με τον σχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, που είναι σε προχωρημένο στάδιο, υπάρχουν κι άλλα σημαντικά θέματα για τα οποία γίνεται σχετική προετοιμασία.

Σε δηλώσεις μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στη Γεροσκήπου, για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη και στην ερώτηση εάν έχει πάρει εισηγήσεις ή προτάσεις από τα κόμματα για τον σχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «όποιες εισηγήσεις υπάρχουν είναι ευπρόσδεκτες», λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και το πλαίσιο που έθεσε προεκλογικά με βάση τα μηνύματα από την κοινωνία, τα οποία είναι βασική συνισταμένη, όπως σημείωσε.

Η σημασία που έδωσε στον διάλογο με την κοινωνία, είπε, δεν ήταν απλά ένα σύνθημα. «Τώρα είναι η ώρα, όλα αυτά που υποσχεθήκαμε στον κόσμο να τα κάνουμε πράξη». Καθοριστικής σημασίας στις επιλογές του, δήλωσε, θα είναι τα μηνύματα από την κοινωνία.

«Σημαντικό να υπάρξει μαζική συμμετοχή»

Όσον αφορά τις Μητροπολιτικές Εκλογές ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε πως είναι «σημαντικό να υπάρξει μαζική συμμετοχή σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα «αυτό να γίνει και σήμερα».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «πρέπει να ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα, άρα είμαι εδώ και τρίτη συνεχόμενη Κυριακή να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα».

Ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και η Ιερά Σύνοδος, στην βάση και του καταστατικού, θα λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής, που συγκριτικά με το αντίστοιχο των Αρχιεπισκοπικών εκλογών είναι μικρότερο, ο ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει πιο μεγάλη συμμετοχή.

Ο κ. Χριστοδουλίδης συνοδεύονταν από τον Γενικό Έφορο Εκλογών της Μητρόπολης Πάφου, Ιωάννη Χαριλάου και την Έφορο Εκλογών, Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου και έτυχε θερμής υποδοχής από τους συγχωριανούς του στην Γεροσκήπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Χαμός στην Τσέλσι-Ο 39χρονος Τιάγκο Σίλβα έκλαιγε μετά τον αποκλεισμό και ο Μαντουέκε γελούσε
Μουντιάλ 2030: Απευθείας πρόκριση για Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Η πολυτάραχη πορεία του βγαλμένη από ταινία του Netflix δίχως... season finale
Απεβίωσε η θρυλική μορφή της Ίντερ, Λουίς Σουάρεθ-Ο μοναδικός Ισπανός με Χρυσή Μπάλα
Η Παρί έκανε την έκπληξη και πήρε τον Λι Κανγκ-ιν
«Καθάρισε» και τον Τζέρε και... έφυγε για τους «16» του Wimbledon ο Τσιτσιπάς!
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική ο Φαν ντερ Σαρ
Βαριές καμπάνες σε ΑΕΚ-Ποινή για σοβαρά επεισόδια, αποκλεισμός Ρόκα
Αυτή είναι η ποινή του Αθλητικού Δικαστή στον Ουάρντα για την καταγγελία για χειρονομία