Σχεδόν στο 15% η προσέλευση στις κάλπες στην Πάφο-Μέχρι το απόγευμα η ψηφοφορία

Ποσοστό 14,47% ή 7.547 εκλογείς από τις 52.164 που έχουν δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν μέχρι τις 12.45 στις εκλογές για τον καταρτισμό του τριπρόσωπου, μέσα από το οποίο θα αναδειχθεί ο νέος Μητροπολίτης Πάφου.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Ιωάννη Χαριλάου, Γενικού Εφόρου Εκλογών της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, τον Δεκέμβρη του 2022, δικαίωμα ψήφου στην μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου είχαν 60.073 και είχαν ψηφίσει 11.159 την αντίστοιχη χρονική περίοδο, που αντιστοιχούσε σε ποσοστό 18,58%.

Σημειώνεται ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 10.00 το πρωί και κλείνουν στις 5.00 το απόγευμα, με μία ώρα διάλειμμα μεταξύ 13.00 και 14.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ομαλή η διαδικασία των εκλογών στην Πάφο-Συστάσεις Εφόρου προς ομάδες στήριξης

Συστάσεις Εφόρου προς τις ομάδες στήριξης των διεκδικητών 

Σε δηλώσεις του στην Πάφο κατά την έναρξη της ψηφοφορίας, ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως όλα διεξάγονται ξεκινήσει ομαλά στα εκλογικά κέντρα, χωρίς κανένα πρόβλημα από τις 10:00 το πρωί.

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «όλα θα κυλήσουν ομαλά» ενώ είπε ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 17:00 και μετά θα αρχίσει η διαδικασία διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων. Ακολούθως συνέχισε, θα σταλούν αρχικά στο Γραφείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για να μπορέσουν να περαστούν όλα τα αποτελέσματα μέσα στο κεντρικό σύστημα, και να ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χαριλάου είπε πως δεν υπάρχει εκτίμηση για την προσέλευση. Σημείωσε ότι η προσέλευση στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου ήταν γύρω στο 35% και εκτίμησε πως είναι πιθανόν και στις εκλογές για την ανάδειξη του Μητροπολίτη Πάφου να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. «Κανένας δεν γνωρίζει, γιατί αυτό εξαρτάται και από την εργασία που έχουν κάνει οι ομάδες υποστήριξης» συμπλήρωσε.

Απηύθυνε παράλληλα έκκληση να διεξαχθούν οι εκλογές μέσα σε πνεύμα εκκλησιαστικό και με νηφαλιότητα, όπως έγινε και στις αρχιεπισκοπικές εκλογές και να μην προσπαθήσει οποιοσδήποτε ομάδα στήριξης να δημιουργήσει πρόβλημα.

Ο κ. Χαριλάου δήλωσε τα αποτελέσματα για τον καταρτισμό του τριπρόσωπου αναμένεται να γίνουν γνωστά το βράδυ της Κυριακής. Eκτιμά πως τα τελικά αποτελέσματα θα εκδοθούν πριν τις 22:00 το βράδυ, ίσως και νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ώρα της κάλπης για τις μητροπολιτικές στην Πάφο-Οι διεκδικητές και το φαβορί 

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων σε όλη την Μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου ανέρχεται σε 52.164 που έχουν κατανεμηθεί σε 126 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα 19 στην επαρχία Λεμεσού και ένα στην επαρχία Λευκωσίας.

Η Έφορος Εκλογής, Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, ανέφερε πως όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έτσι και σ’ αυτές, υπάρχουν κάποια κενά στα εκλογικά κέντρα λόγω ασθένειας. Είπε ότι έχουν επιληφθεί αυτών των θεμάτων από την προηγούμενη ημέρα, και όλα κυλούν ομαλά. «Ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί η πειθαρχία και η τάξη, όπως σε όλες τις εκλογές που είχαμε» κατέληξε. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Χαμός στην Τσέλσι-Ο 39χρονος Τιάγκο Σίλβα έκλαιγε μετά τον αποκλεισμό και ο Μαντουέκε γελούσε
Μουντιάλ 2030: Απευθείας πρόκριση για Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Η πολυτάραχη πορεία του βγαλμένη από ταινία του Netflix δίχως... season finale
Απεβίωσε η θρυλική μορφή της Ίντερ, Λουίς Σουάρεθ-Ο μοναδικός Ισπανός με Χρυσή Μπάλα
Η Παρί έκανε την έκπληξη και πήρε τον Λι Κανγκ-ιν
«Καθάρισε» και τον Τζέρε και... έφυγε για τους «16» του Wimbledon ο Τσιτσιπάς!
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική ο Φαν ντερ Σαρ
Βαριές καμπάνες σε ΑΕΚ-Ποινή για σοβαρά επεισόδια, αποκλεισμός Ρόκα
Αυτή είναι η ποινή του Αθλητικού Δικαστή στον Ουάρντα για την καταγγελία για χειρονομία