Έστησαν πάρτι Εμπαπέ και Μέσι-Πήραν τη νίκη για την Παρί και διέλυσαν τη Μαρσέιγ

Η Παρί αμφισβητήθηκε ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, όμως στο πιο κατάλληλο σημείο, στο classique με αντίπαλο τη Μαρσέιγ, έδωσε απαντήσεις. Το 3-0 από τα γκολ των Κιλιάν Εμπαπέ και Λιονέλ Μέσι στο "Βελοντρόμ" όπου προ εβδομάδων αποκλείστηκαν στο Coupe de France αφήνουν τους πρωταθλητές Γαλλίας μακριά στην κούρσα τίτλου της Ligue 1 έπειτα από 25 αγωνιστικές και τονώνουν το ηθικό ενόψει του δεύτερου αγώνα με την Μπάγερν στη φάση των 16 του Champions League.

Ο αγώνας κρίθηκε στις αντεπιθέσεις και στην ανοιχτή άμυνα των γηπεδούχων. Στο 25ο λεπτό, ο Εμπαπέ άνοιξε το χορό των γκολ και τέσσερα λεπτά αργότερα έβγαλε την ασίστ για τον Μέσι για να κάνει το 2-0 και να φτάνει τα 700 διασυλλογικά γκολ στην καριέρα του.

Στην επόμενη φάση, οι δύο παίκτες επανέλαβαν την κίνησή τους, όμως αυτήν τη φορά ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί, δοκίμαζαν συνεχώς τα αντανακλαστικά του Πάου Λόπεθ, την ώρα που οι παίκτες του Ίγκορ Τούντορ ήταν ακίνδυνοι επιθετικά.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο 2ο μέρος, με την Παρί να φεύγει ταχύτατα στην κόντρα και να απειλεί με τρίτο γκολ. Το 1-2 του Μέσι με τον Εμπαπέ στο 55' έχρισε τον Γάλλο πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Παρί, αφού έφτασε τα 200 γκολ του Έντινσον Καβάνι.

Η ατμόσφαιρα στο "Βελοντρόμ" είχε παγώσει ολοσχερώς, η Μαρσέιγ δεν κατάφερε να αντιδράσει στον καταιγισμό κι εν τέλει η βραδιά ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο για την Παρί, παρά τον τραυματισμό του Πρεσνέλ Κιμπεμπέ στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον Εμπαπέ με τον Τιράμ η Παρί Σεν Ζερμέν
Λαπόρτα: Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο Τσάβι συνεχίζει στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα
Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Κάρλος Τέβες
Φερνάντες: Ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να δέχεσαι την κριτική
Δεν πάει στη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ, στροφή στον Λοπετέγι
Παραιτούνται μέλη του ΔΣ της Μπαρτσελόνα μετά την απόφαση του Τσάβι να παραμείνει
Φαν Ντάικ: Αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα
O αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την παραμονή του Τσάβι
Μια ανάσα από τη συμφωνία Λίβερπουλ-Σλοτ
Οι αλλαγές έστειλαν την Αταλάντα στον τελικό!