ΒΙΝΤΕΟ: Έδωσαν κόκκινη στον Ερντογάν οι φίλαθλοι στην Τουρκία-«Κυβέρνηση παραιτήσου»

Συγκλόνισαν οι οπαδοί της Μπεσίκτας στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι (26/2) εναντίον της Αντάλιασπορ, καθώς πέταξαν χιλιάδες αρκουδάκια στον αγωνιστικό χώρο, για τα παιδιά των σεισμόπληκτων περιοχών στην Τουρκία.

Ειδικότερα, η Τουρκία και η Συρία έχουν καταστραφεί από μια σειρά πρόσφατων σεισμών 7,8 και 7,7 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου, καθώς περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους -συμπεριλαμβανομένου του πρώην επιθετικού της Premier League Κριστιάν Ατσού.

Παράλληλα ο αγώνας μεταξύ Μπεσίκτας και Αντάλιασπορ εξελίχθηκε και σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας να τραγουδούν εν χορώ «κυβέρνηση, παραιτήσου!».

25454

Και καθώς οι χώρες προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους από την τραγωδία, οι οπαδοί της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας διοχετεύουν το πάθος τους προς τον σκοπό αυτό. Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μπεσίκτας με την Αντάλιασπορ την Κυριακή (26/2), στο πλαίσιο του εξ' αναβολής παιχνιδιού της 14ης αγωνιστικής της Super Lig, οι οπαδοί πέταξαν χιλιάδες λούτρινα αρκουδάκια στον αγωνιστικό χώρο σε μια συγκινητική πράξη προς τα παιδιά που επλήγησαν από τους σεισμούς. Η ρίψη των λούτρινων παιχνιδιών ξεκίνησε στα 4 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα του αγώνα, επειδή ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 4:17 το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου.

21145454

H Τραμπζονσπόρ είχε φτιάξει κορεό για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία

Οι οπαδοί της Μπεσίκτας πέταξαν λούτρινα αρκουδάκια στον αγωνιστικό χώρο τουλάχιστον άλλη μία φορά στο παρελθόν, καθώς το 2011 το έκαναν για να δώσουν χαρά στα παιδιά που επλήγησαν από σεισμό στην τουρκική πόλη Βαν.

Η Τραμπζονσπόρ, μια άλλη τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα, παρουσίασε ένα φανταστικό κορεό προς τιμήν των θυμάτων του σεισμού και των διασωστών πριν από τον αγώνα της με την ελβετική Βασιλεία νωρίτερα αυτό το μήνα. Σε εκείνο το παιχνίδι, όλα τα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων πήγαν σε ταμεία αρωγής και ένα πανό που έγραφε «Yaninizdayiz» - που μεταφράζεται ως «είμαστε μαζί σας» - ήταν στον αγωνιστικό χώρο της Akyazi Arena.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Ο Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε ότι παραμένει στη Λεβερκούζεν
Ποσά που... ζαλίζουν-Το αστρονομικό συμβόλαιο της Puma με την Μπαρτσελόνα
Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»