«Ο Θεός διάλεξε την καλύτερη στιγμή για το Μουντιάλ, δύσκολο να παίξω στο επόμενο»

Ο Λιονέλ Μέσι παραχώρησε συνέντευξη στην αργεντίνικη ole, στην οποία αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, για το οποίο εξέφρασε για μια ακόμα φορά την ευλογία του που πρόσθεσε αυτό το τρόπαιο στην ήδη πλούσια τροπαιοθήκη του

Παράλληλα ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν άφησε "ανοικτό παράθυρο" για συμμετοχή στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο αναγνώρισε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, μιας και βαδίζει ήδη το 36ο έτος της ηλικίας του,

Ο Λιονέλ Μέσι ανέφερε στη συνέντευξή του μεταξύ άλλων: Για την κατάκτηση του Μουντιάλ: "Πίσω από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου υπάρχει μεγάλη θυσία ήττες και σκληρές συνθήκες που έπρεπε να αντιμετωπίσω.

Όταν είδα το τρόπαιο εκεί αμέσως αισθάνθηκα ότι ήθελα να το αγγίξω, να το φιλήσω. Μέχρι σήμερα είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή, βλέποντάς τη σήμερα είναι πολύ πιο συναισθηματική. Παρακολουθώ όλα τα βίντεο που εμφανίζονται στα κοινωνικά δίκτυα'.

Για το ότι κοιμήθηκε με το τρόπαιο του Μουντιάλ: "Την ημέρα που φτάσαμε στη χώρα κοιμήθηκα 1 ή 2 ώρες το πολύ. Εκείνο το βράδυ, η κούπα κοιμήθηκε στο δωμάτιό μου, δεν ξέρω πώς αλλά κατέληξε εκεί. Τότε, ο Ροντρίγκο μπήκε στο δωμάτιό μου και μου είπε να το φωτογραφίσω".

Για το νικητήριο πέναλτι στον τελικό: 'Πολλοί είπαν για τον Ντιέγκο ή τη γιαγιά μου, αλλά παρακαλούσα τον Κασέτε (Μοντιέλ) να σκοράρει το πέναλτι και να τελειώσει τα πάντα. Ήμουν σίγουρος ότι ο Θεός θα μου έδινε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το ένιωσα έντονα. Διάλεξε την καλύτερη στιγμή".

Για το μέλλον του στην εθνική Αργεντινής και το Μουντιάλ 2026: "Δεν βιάζομαι να αποφασίσω. Αλλά αυτό επαναλαμβάνω και θα το επαναλάβω. Λόγω ηλικίας και χρόνου, νομίζω ότι είναι δύσκολο. Εξαρτάται όμως από το πώς θα πάει η καριέρα μου. Κοντεύω τα 36 και πρέπει να δω τι θα κάνω με την καριέρα μου. Αυτό που θα κάνω θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα.

Δεν ξέρω αν θα είμαι στο Mundial το 2026, πάντα έλεγα λόγω ηλικίας μου φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο, μου αρέσει αυτό που κάνω και όσο είμαι καλά και νιώθω σε φυσική κατάσταση και συνεχίζω να το απολαμβάνω, θα το κάνω. Αλλά φαίνεται δύσκολο. Κράτησα τα πάντα από τον τελικό: τα παπούτσια, τα μπλουζάκια.. Όλα είναι εκεί στην ιδιοκτησία της ομοσπονδίας και τώρα τον Μάρτιο, θα πάω τα πάντα στη Βαρκελώνη, όπου έχω τα πράγματά μου και τις αναμνήσεις μου".

Για το τι θα κάνει όταν τελειώσει την καριέρα του: "Όταν τελειώσω την καριέρα μου, θα επιστρέψω για να ζήσω στη Βαρκελώνη, είναι το σπίτι μου".

Για το αν μίλησε με τον Εμπαπέ για τον τελικό: "Ναι, ναι, μιλήσαμε για το παιχνίδι, για τους πανηγυρισμούς, για το πώς ζούσαν στην Αργεντινή εκείνες τις μέρες που έκανα διακοπές και για τους πανηγυρισμούς που κάναμε. Τίποτα παραπάνω".

Για την ατάκα του στον Βέχορστ και αν τη χρησιμοποιούν στην οικογένειά του: "Ναι, ναι, τώρα τα αγόρια μερικές φορές με φορτώνουν με αυτό. Και όταν συμβαίνει κάτι ή τσακώνονται μεταξύ τους ή κάνουν πάρτι, το πετούν. Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια «καυτή» στιγμή και σήμερα μετά από αυτό που έγινε, ούτε εμένα μου άρεσε να βλέπω τον εαυτό μου έτσι.

Και για να γίνει viral όπως έγινε, δεν σκέφτηκα τίποτα. Ήταν μια θερμή στιγμή, ένα πολύ καυτό παιχνίδι λόγω όλων όσων είχαν συζητηθεί πριν, λόγω των όσων ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και λόγω του πώς τελείωσε. Και καλά, μένει σε ένα ανέκδοτο που έγινε για την Αργεντινή".

Δειτε Επισης

Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Τέλος οι ρεβάνς από την αρχή του Κυπέλλου Αγγλίας-Ανακοίνωσε τις αλλαγές η FA
Θα κινηθεί για τον Κούντους η Λίβερπουλ αν ο Σαλάχ αποχωρήσει το καλοκαίρι
Σκληρές μάχες σε τέσσερα... μέτωπα για τα εισιτήρια των ημιτελικών
Η Παρί καταγγέλλει τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα για ρατσιστικές προσβολές στον Ντεμπελέ
Έχει βάλει στο... μάτι τον Ντιμπάλα η Μπαρτσελόνα-Η ρήτρα-σοκ του Αργεντινού (pic)
Σχηματίζεται η τετράδα και τα πιθανά ζευγάρια των ελληνικών ομάδων στο Conference League