Το ποσοστό προσέλευσης μέχρι τις 12:00 και οι πραγματικοί αριθμοί των ψηφοφόρων

Αυξημένα συγκριτικά με τις Προεδρικές του 2018, είναι τα ποσοστά των ψηφοφόρων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, στις σημερινές εκλογές, αφού το συνολικό ποσοστό της διαφοράς είναι 3,5%.

Συγκεκριμένα, στις φετινές εκλογές ψήφισαν μέχρι στις 33,7% των ψηφοφόρων, σε σύγκριση με το 30,2% που ψήφισε το 2018, μέχρι τις 12:00. Τα ποσοστά κατά επαρχία είναι, στη Λευκωσία 37%, στη Λεμεσό 30,4%, στην Αμμόχωστο 34%, στη Λάρνακα 33%, στην Πάφο 34,2% και στο Εξωτερικό 18,9%.

Αυτά τα ποσοστά σε πραγματικούς αριθμούς, είναι, Λευκωσία: 79,835, Λεμεσός: 47,052, Αμμόχωστος: 11,092, Λάρνακα: 31,520, Πάφος: 17,782, Εξωτερικό: 1,955. Σε παγκύπρια βάση ψήφισαν 189,149 πρόσωπα.

Σημειώνεται πως, στις 9.00 το πρωί(ώρα Κύπρου) άνοιξε και η κάλπη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ στις 10πμ (ώρα Κύπρου) άνοιξαν και οι κάλπες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία και Λουξεμβούργο.

Οι ώρες λειτουργίας του κέντρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι από τις 11πμ μέχρι 8μμ (τοπική ώρα), με διάλειμμα μίας ώρας από τις 3μμ μέχρι τις 4μμ το απόγευμα.

Αντίστοιχα, στα εκλογικά κέντρα σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία και Λουξεμβούργο είναι από τις 9πμ μέχρι 5μμ (τοπική ώρα), με διάλειμμα από τη 1μμ μέχρι 2μμ, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 8πμ μέχρι τις 4μμ (τοπική ώρα), με διάλειμμα μισής ώρας, στις 12-12:30μμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζωηρό ενδιαφέρον του Άρη για τον Γαλανόπουλο-Η πρόταση του ΑΠΟΕΛ και η πίεση του Ουζουνίδη
Σοκαρισμένη η Ιταλία από τις αποκαλύψεις για τον παράνομο τζόγο
Kάρολ Σφιντέρσκι: Αλτρουιστής και ώριμος, κερδίζει το στοίχημα με τον εαυτό του
Τεντόγλου και Καραλής στο EKO Cyprus International Athletics Meeting 2025 στη Λεμεσό τον Μάιο
Έρευνα Επιτροπής Δεοντολογίας για το Καρμιώτισσα-Ανόρθωση και το Ομόνοια 29ης-ΑΕΛ
Προκυρήχθηκε διαγωνισμός για αναβάθμιση του «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό
Η μισή Ευρώπη θέλει Καρέτσα-Στο στόχαστρο και της Γιουβέντους ο διεθνής Έλληνας
Συγκλονίζει ο Ζαμπρότα, πάσχει από σοβαρή παραμόρφωση στα πόδια-«Θα μου κόψουν κομμάτια από τα οστά»
Πληροφορίες για κυπριακή μάχη για συμπαίκτη του Πίττα-Αναφορές σε Ομόνοια, Ανόρθωση και Απόλλωνα
Βγήκε μπροστά ο Πραστίτης για τον επενδυτή-«Τα κλικς δεν αξίζουν περισσότερο από την αγωνία του κόσμου μας»