Ο Ινφαντίνο θα… επεκτείνει για άλλα 4 χρόνια τη θητεία του στην προεδρία της FIFA

Πρόεδρος της FIFA για άλλα τέσσερα χρόνια θα παραμείνει ο Τζάνι Ινφαντίνο. Ο Ιταλός αναμένεται να παραμείνει στη θέση του στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία για άλλη μια θητεία, κάτι που θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο πλαίσιο του 73ου Συνεδρίου της FIFA, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη στη Ρουάντα, ο Τζάνι Ινφαντίνο θα επανεκλεγεί πρόεδρος της ανώτατης ποδοσφαιρικής οντότητας. Χωρίς να υπάρξει αντίπαλος για να καταθέσει υποψηφιότητα, οι εκπρόσωποι των 211 ομοσπονδιών-μελών θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν μόνο τον 52χρονο, ο οποίος θα ξεκινήσει νέα θητεία για άλλα τέσσερα χρόνια.

Το καταστατικό της FIFA επιτρέπει πλέον το πολύ τρεις τετραετείς θητείες στη θέση, αλλά ο Ινφαντίνο προετοιμάζει ήδη το έδαφος για να παραμείνει τελικά μέχρι το 2031! Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο, κατέστησε σαφές ότι η πρώτη του θητεία, η οποία διήρκεσε από το 2016 έως το 2019, δεν ήταν πλήρης, επομένως δεν θα μετρούσε ως τετραετής θητεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Νορβηγική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπόσχεται να είναι η μοναδική που θα διαχωρίσει τη θέση της από το Κογκρέσο την Πέμπτη. Έβαλε στην ημερήσια διάταξη συζήτηση για «αποζημίωση σε περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που συνδέεται με τις διοργανώσεις της FIFA. Οι οικογένειες των εργαζομένων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στις εργασίες του τουρνουά του Κατάρ ζητούν αποζημίωση εδώ και καιρό.

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Νέβιλ: Αν η Νότιγχαμ δεν σταματήσει να ασχολείται με τη διαιτησία θα πέσει
Ο Αντσελότι προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά
Σλοτ: Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ, αισιόδοξος πως θα συμφωνήσει με τη Φέγενορντ