Μοιρασιά στη Νέα Φιλαδέλφεια για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Από μία μεγάλη ευκαιρία είχαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, σε ντέρμπι με ελάχιστες αξιόλογες φάσεις, πολλή δύναμη, εντάσεις και δαιμονιώδη ρυθμό. Εντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του «τριφυλλιού» για τη διαιτησία του Νταμπάνοβιτς, ειδικά για αποβολή του Αμραμπατ στο 43′, χαμός στο φινάλε!

Στο μηδέν έμεινε το ντέρμπι στην OPAP Arena. Σε ένα ματς με πάθος και ένταση, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με τους πράσινους να διατηρούνται στην κορυφή, δύο βαθμούς μπροστά από την Ένωση, η οποία είδε τον Ολυμπιακό να πλησιάζει στον ένα πόντο, με τα play-offs να παίρνουν… φωτιά στη μάχη του τίτλου.

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές στην ανασταλτική τους λειτουργία και να μην δημιουργούνται μεγάλες στιγμές, παίζοντας με ένταση και πάθος. Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ προσπάθησε να φανεί απειλητική, έχοντας την πρώτη της καλή στιγμή στο 24′ με τον Άμραμπατ, ο οποίος τροφοδοτήθηκε από τον Πινέδα, αλλά το σουτ του Μαροκινού από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκατσίνοβιτς έπιασε ένα φαλτσαριστό πλασέ έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ, με την Ένωση να ανεβάζει σιγά σιγά στροφές.

Ο Παναθηναϊκός στεκόταν καλά, όντας συμπαγής στα μετόπισθεν, ωστόσο δεν απειλούσε καθόλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη του στιγμή ήρθε στο 41′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι, που πέρασε δίπλα από το κάθετο του Αθανασιάδη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε πάντως στην ΑΕΚ ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Πινέδα πάσαρε στον Ρότα, αυτός άδειασε τον Μάγκνουσον, αλλά απέναντι από τον Μπρινιόλι πλάσαρε δίπλα από το δοκάρι του Ιταλού γκολκίπερ.

Μεγάλες ευκαιρίες με την έναρξη, αλλά έμειναν στο μηδέν

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τεράστιες στιγμές για τις δύο ομάδες. Αρχικά στο 46′ ο Παναθηναϊκός απείλησε σε μια τριπλή ανεπανάληπτη ευκαιρία, με τον Αθανασιάδη να λέει «όχι» σε Μαντσίνι και Ιωαννίδη, ενώ στη συνέχεια ο Τσέριν σούταρε δίπλα από το κάθετο! Στο επόμενο λεπτό ο Γιόνσον μετά από τρομερή κάθετη του Αραούχο νικήθηκε από τον Μπρινιόλι που έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια μετά από σέντρα του Χατζισαφί, ο Δανός με κεφαλιά είδε την μπάλα να περνάει μόλις πάνω από το οριζόντιο! Εν τω μεταξύ ο Αλμέιδα είχε προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή με τον Τσούμπερ να αντικαθιστά τον Άμραμπατ και τους Πινέδα και Γκατσίνοβιτς να παίζουν στις πλευρές με τον Ελβετό στην επίθεση.

Πέντε λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Γιοβάνοβιτς αντικατέστησε Τσέριν και Μαντσίνι με Μπερνάρ και Κλεϊνχέισλερ σε ένα σημείο που η ΑΕΚ πίεζε. Ο Αλμέιδα βλέποντας ότι δημιουργικά η ΑΕΚ δεν έβγαζε καθαρές φάσεις, προχώρησε έπειτα σε τρεις κινήσεις φέρνοντας στο ματς Σιντιμπέ, Μάνταλο και Ελίασον αντί Ρότα, Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς, με την Ένωση να βγάζει μεγαλύτερη ενέργεια. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε την κορυφή της επίθεσης με τον Βέρμπιτς να αντικαθιστά τον Ιωαννίδη, ενώ την ίδια στιγμή ο Τζαβέλλας πέρασε αντί του Μουκουντί που δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Μια κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 82′ μετά από κόρνερ με τον Πολωνό αμαρκάριστο πέρασε ψηλά άουτ, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να ρίξει το τέμπο και τον Γιοβάνοβιτς να περνάει και τον Τσόκαϊ αντί του Κουρμπέλη. Οι πράσινοι απείλησαν μετά από αρκετή ώρα στο 91′ με ένα σουτ του Παλάσιος που εξουδετέρωσε ο Αθανασιάδης. Στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παλάσιος ανέτρεψε τον Αραούχο, ο Νταμπάνοβιτς αρχικά έδωσε πέναλτι, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την απόφασή του χωρίς να πάει στο VAR δίνοντας φάουλ στον Σιμάνσκι με το ντέρμπι να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα, με τα αίματα μεταξύ των πάγκων να ανάβουν.

Δειτε Επισης

Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν