Μπήκαν στον ανοικτό στίβο τρεις Κύπριοι αθλητές φοιτητές στις ΗΠΑ

Τρεις Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι σπουδάζουν στις ΗΠΑ, αγωνίστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε συναντήσεις σε ανοικτό στίβο

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, τον σημαντικό πρώτο αγώνα της με το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα έκανε στον ακοντισμό η Χριστιάνα Έλληνα, ενώ διπλές υποχρεώσεις είχαν ο Γρηγόρης Νικολάου (μήκος, τριπλούν) για το Λούιβιλ και ο Ανδρέας Δημητριάδης (400μ., 4Χ400μ.) για το Κρίστιαν Μπράδερς.

Εδώ και καιρό περίμενε τη στιγμή η Χριστιάνα Έλληνα, για να κάνει την πρώτη εμφάνισή της με τη φανέλα του FIU, αφού το αγώνισμα του ακοντισμού δεν μπορεί να διεξαχθεί σε κλειστό γήπεδο. Η νεαρή πρωταθλήτριά μπήκε αρκετά καλά στη χρονιά, κερδίζοντας την 1η θέση στο μίτινγκ Hurricane Invitational στο «Cobb Stadium» της πόλης Κόραλ Γκέιμπολς της Φλόριντα, έχοντας ως καλύτερη βολή της στα 48,66μ. Η επίδοση τής Έλληνα είναι η 3η καλύτερη όλων των εποχών για το πανεπιστήμιό της, πίσω από τη Ρίμα Όταμπορ (54,19μ., 2021) και την Άσια Τζέιμς (49,07μ., 2019).

Ταυτόχρονα, η κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ κάτω των 20 ετών με 49,59μ., επιβεβαίωσε και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, το οποίο θα διεξαχθεί στα Ιεροσόλυμα από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου 2023, που είναι 48,00 μέτρα. Κατά σειρά οι βολές τής Χριστιάνας Έλληνα στο Hurricane Invitational ήταν: 43,98μ., 45,71μ., 47,85μ., άκυρη, 48,66μ., άκυρη. Για την πρώτη επίσημη παρουσία με το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ο επικεφαλής προπονητής των ρίψεων, Ράιαν Χέμπερλινγκ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Χριστιάνα περίμενε υπομονετικά τη σειρά της για να κάνει την επίσημη πρώτη παρουσία της και ξεκίνησε την καριέρα της στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα με εκπληκτική νότα»!

Στην Ατλάντα μετέβη ο Γρηγόρης Νικολάου με το Πανεπιστήμιο του Λούιβιλ, για να λάβουν μέρος στο μίτινγκ «Yellow Jacket Invitational». Ο Νικολάου έδειξε και σε αυτό το μίτινγκ, ότι χρειάζεται ακόμα χρόνο για να βρει τη φόρα και τα πατήματά του, καθώς το διήμερο, 17 και 18 Μαρτίου, έκανε 12 συνολικά άλματα, από έξι (6) σε μήκος και τριπλούν, έχοντας 10 άκυρες προσπάθειες. Στο μήκος, στη μοναδική έγκυρη προσπάθειά του πήδηξε στα 6,93μ. (5ος) και στο τριπλούν, που είναι και το βασικό του αγώνισμα, είχε μία έγκυρη προσπάθεια στα 14,99μ. (2ος). Ωστόσο, οι αλλαγές που έχει κάνει στην τεχνική του το προηγούμενο διάστημα αναμένεται να τον βοηθήσουν στη συνέχεια, αφού υπάρχουν πολλές μέρες μπροστά του για να βρει τα ιδανικά άλματα και να είναι πανέτοιμος τον Ιούνιο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και τον Ιούλιο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών.

Το πρώτο του 400άρι σε ανοικτό στίβο έκανε το Σάββατο (18/3) ο Ανδρέας Δημητριάδης. Εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Κρίστιαν Μπράδερς στο Tiger Track Classic, στο Όμπερν της Αλαμπάμα, ο Δημητριάδης κέρδισε την τρίτη σειρά των 400μ. σε 50.01, καταλαμβάνοντας συνολικά την 6η θέση από 22 συμμετέχοντες. Λίγο αργότερα μετείχε και στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400μ. του Πανεπιστημίου του, τρέχοντας ως δεύτερος, τερματίζοντας στην 4η θέση σε 3:18.36. Σημειώνεται ότι νωρίτερα στη σεζόν (4/3), ο Ανδρέας Δημητριάδης έτρεξε τα 100μ. σε 11.31 και τα 200μ. σε 22.86, θέλοντας στο 2023 να βελτιώσει την ταχύτητά του και να ρίξει τους χρόνους του σε όλες τις αποστάσεις.

Να σημειωθεί πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κάνουν τις πρώτες τους εμφανίσεις με τα Πανεπιστήμιά τους, οι πρωτοετείς Λευτέρης Κοντονικόλας (ακοντισμός, Ιλινόι) και Ιωσήφ - Μιχάλης Παπά (δισκοβολία, UMBC).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών