«Μας έκλεψαν τρεις βαθμούς στην Αρένα, ήταν ρεβάνς»

Απόλυτα ικανοποιημένος με την σπουδαία νίκη της ομάδας του, αισθάνεται ο προπονητής του Άρη ο οποίος εξουδετέρωσε την ΑΕΚ με 4-0, με τον Αλεξέι Σπιλέφσκι να χαρακτηρίζει τη νίκη ως ρεβάνς, ενώ την ίδια ώρα ανέφερε πως «συνεχίζουμε να είμαστε ταπεινοί».

Όσα δήλωσε ο Αλεξέι Σπιλέφσκι:

Αρχικά είπε: «Μπράβο στους παίκτες μου, το να είμαι προπονητής τους με κάνει ευτυχισμένο. Μου αρέσει να δουλεύουμε μαζί. Βρήκαμε τα κλειδιά. Συγκρίνοντας με το πρώτο παιχνίδι αλλάξαμε μερικά πράγματα αναλόγως του αντιπάλου. Σε σχέση με κάποια πράγματα που δεν κάναμε στη Λάρνακα. Όλοι είδαμε τι έγινε στη Λάρνακα και σήμερα ήταν εύκολο να δώσω κίνητρο στους παίκτες για να πάρουν ρεβάνς.

Είμαι περήφανος για αυτούς. Εύχομαι στον Όλτρα , μου αρέσει πάρα πολύ, είναι πολύ καλός άνθρωπος που κάνει πολύ καλή δουλειά και έπαιξε στους καλύτερους “16” στο Κόνφερενς Λιγκ. Παραμένουμε ταπεινοί και ευχαριστούμε τους οπαδούς μας για την στήριξη.

Είναι σημαντικό για εμάς να μην ονειρευόμαστε τώρα κάτι και αυτό είναι σημαντικό. Θυμάμαι που με ρωτούσαν μετά τις συνεχόμενες ισοπαλίες. Μερικοί με ρωτούσαν τι έγινε και άλλα, μας αμφισβήτησαν. Και αυτά δεν τα ξεχνάω. Σήμερα είσαι χάλια, αύριο είσαι καλός, μεθαύριο είσαι ξανά χάλια. Έτσι είναι και στη ζωή. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Όταν είπα στην πρώτη μου συνέντευξη στο καλοκαίρι ότι θέλουμε μια αλλαγή στη φιλοσοφία του Άρη και όλοι μπορούν να δουν ότι γίνεται καλή δουλειά στον Άρης. Αυτό είναι το επίτευγμα της σπουδαίας μου ομάδας».

Η τεσσάρα ήταν μια ρεβάνς για τις δύο από τις τρεις ήττες σας στο πρωτάθλημα; Στη φάση του τρίτου του Μπαμπίκα σας είδαμε που τρέξατε και τον αγκαλιάσατε στο γήπεδο; Μπορεί ο Άρης να πάρει το πρωτάθλημα, το ζήτησαν οι φίλοι της ομάδας: «Μπορούμε να πούμε ότι ήταν ρεβάνς. Μετά το παιχνίδι τότε στη Λάρνακα ήμουν πολύ συναισθηματικός με το τι έγινε. Μας έκλεψαν τρεις βαθμούς. Σήμερα ετοίμασα ένα πολύ συναισθηματικό βίντεο για τους παίκτες, τους θύμισα ότι έγινε στην “Αρένα” και μπορούσα να δω τη φλόγα στα μάτια τους να μπουν στο γήπεδο. Και το έδειξαν αυτό.

Ο κόσμος μπορεί να ζητάει πρωτάθλημα, μπορεί να ζητάει ότι θέλει. Και εγώ κάποτε ονειρεύομαι ότι θα κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε που ήταν ο Άρης τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να μείνουμε ταπεινοί».

Για τον Πηλέα, για το ότι δεν κλήθηκε στην Εθνική και για το ότι κέρδισε τη θέση του στην ενδεκάδα του Άρη: «Ήμουν αναστατωμένος και έκπληκτος που ο κόουτς της Εθνικής δεν πήρε τον Κώστα. Κάνει πολύ καλή δουλειά ο Κώστας. Ο Κώστας είχε δύσκολες καταστάσεις. Κόντρα στην Καρμιώτισσα στη Λάρνακα ήταν στην ενδεκάδα και είχε κακή μέρα. Και μετά από εκεί είχε κακές μέρες, κακούς μήνες δεν έπαιξε ακόμα και λίγα λεπτά.

Αυτό λέω στους παίκτες, το σημαντικό είναι να μην έχεις μόνο 11 παίκτες για όλη τη σεζόν. Τους χρειάζεσαι όλους. Οι παίκτες δίνουν κίνητρο ο ένας στον άλλο γιατί παλεύουν για μια θέση στην εντεκάδα όμως με σεβασμό ο ένας στον άλλο. Οι παίκτες είναι απίστευτοι χαρακτήρες και αυτό είναι ένα ομαδικό πνεύμα. Δημιουργήσαμε αυτό το πνεύμα. Ο Κώστας είναι ένας από αυτούς τους χαρακτήρες.

Με όλο τον σεβασμό όταν βλέπω κάποιους άλλους παίκτες να τους καλούν στην Εθνική. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι , δεν είναι η δουλειά μου είναι απόφαση του προπονητή της Εθνικής. όμως ο Κώστας ήταν πολύ αναστατωμένος. Κανείς δεν κατάλαβε την απόφαση. Η ζωή συνεχίζεται, ο Κώστας είναι νέος έχει κίνητρο έχει πράγματα να βελτιώσει. Θα το κάνουμε και με τις εμφανίσεις του και ίσως ο προπονητής της Εθνικής να του δώσει ακόμα μια ευκαιρία».

Για την κριτική που δέχθηκε πριν ένα χρονικό διάστημα όπου σε 9 παιχνίδια είχε μόλις μία νίκη. Στα επόμενα 9 παιχνίδια έχει μόνο επιτυχίες και μόνο δύο ισοπαλίες. Τι έφταιξε τότε και τι άλλαξε προς το καλύτερο: «Τίποτα δεν άλλαξε. Είχα και τότε αυτοπεποίθηση σε αυτές τις μέρες όταν δεν σκοράραμε. Είχαμε κάποιες λάθος αποφάσεις τότε. Όταν μια ομάδα επιτίθεται πολύ και βάζει την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου και κάποιοι κάνουν χέρι και δεν δίνεται πέναλτι για να κερδίσεις, για αυτό έτρεξε εκείνο το σερί.

Η διαφορά είναι ότι τώρα σκοράρουμε και επέστρεψε η αυτοπεποίθηση. Δεν γίνεται η αυτοπεποίηση να είναι πάντα ψηλά με νεαρούς παίκτες.. Είμαστε μια ομάδα που δεν έχουμε μεγάλη βάση φιλάθλων. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αυξηθούν. Παίζει ρόλο όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες που ακόμα και στα άσχημα τους είναι γεμάτο το γήπεδο και τους σπρώχνουν. Όμως στην νοοτροπία και στον τρόπο που δουλεύουμε δεν αλλάξαμε τίποτε».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια