Άλωσε την Ιταλία με ιστορικό Κέιν και πήρε προβάδισμα η Αγγλία

Ιστορική νίκη για την Αγγλία και προβάδισμα πρόκρισης με το «καλησπέρα». Τα «τρία λιοντάρια» άντεξαν ως το φινάλε στη Νάπολη και επικράτησαν 2-1 της Ιταλίας, ξεκινώντας με το δεξί την προσπάθειά τους για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο, ώστε να προκριθούν στα τελικά του Euro 2024.

Έγραψε ιστορία ο Χάρι Κέιν που έγινε πρώτος σκόρερ για την Αγγλία, ξεπερνώντας τον Ρούνεϊ με 54 γκολ, ενώ η Ιταλία γνώρισε πρώτη εντός έδρας ήττα σε προκριματικά Euro μετά το 1999 και είδε το αήττητο σερί 40 αγώνων να σπάει!

Το ματς

Η Ιταλία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα, πιέζοντας για ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο η Αγγλία ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ μετά από στατική φάση. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 13’ ο Κέιν έπιασε το σουτ που κόντραρε και ο Ράις πήρε το ριμπάουντ για να εκτελέσει τον Ντοναρούμα για το 1-0. Μετά το γκολ η ομάδα του Σάουθγκεϊτ είχε ανεβασμένη ψυχολογία και πήρε μέτρα στο γήπεδο, με τους Ιταλούς από την άλλη να μην μπορούν να αντιδράσουν ιδιαίτερα.

Στο 39’ η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι μπήκε στα αντίπαλα καρέ μετά από αρκετή ώρα έχοντας διπλή ευκαιρία. Ο Ρετέγκι έκανε το σουτ που κόντραρε στον Μαγκουάιρ και στη συνέχεια ο Σπινατσόλα κόπηκε σε πλεονεκτική θέση από τον Στόουνς. Ένα λεπτό αργότερα η Αγγλία διαμαρτυρήθηκε, όταν μετά από κόρνερ, ο Κέιν μονομάχησε με τον Ντι Λορέντσο και φώναξε έντονα όπως και οι συμπαίκτες του για χέρι-πέναλτι. Βέβαια, ο Ντι Λορέντσο έχει χάσει την ισορροπία του, μετά την επαφή με τον Κέιν και βρήκε την μπάλα με το χέρι, με την Ιταλία να φωνάζει για επιθετικό φάουλ.

Τελικά ο ρέφερι πήγε να το δει στο VAR και έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Χάρι Κέιν στο 44’ να διπλασιάζει τα τέρματα για τους Άγγλους και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην εθνική της χώρας του με 54 γκολ, ξεπερνώντας τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Οι Άγγλοι στις καθυστερήσεις είχαν μια απίθανη χαμένη ευκαιρία, όταν ο Κέιν έβγαλε σε κενή εστία τον Γκρίλις που πήγε να σκοράρει με το εξωτερικό και έστειλε την μπάλα άουτ... Κάπως έτσι τα «τρία λιοντάρια» πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δυο τερμάτων (2-0).

Με περισσότερη όρεξη μπήκε η Ιταλία στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Μαντσίνι να έχει μια μεγάλη ευκαιρία στο 51ο λεπτό. Ο Βεράτι βρήκε τον Πελεγκρίνι στην περιοχή, το σουτ του τελευταίου ωστόσο ήταν κακό και η μπάλα πέρασε άουτ! Πέντε λεπτά αργότερα τελικά ήρθε το γκολ για την Ιταλία, όταν ο Μπαρέλα πρόλαβε τον Μαγκουάιρ και έδωσε στον Βεράτι, ο οποίος έπαιξε για τον Πελεγκρίνι και αυτός με απίθανη ασίστ βρήκε τον Ρετέγκι. Με άψογο τελείωμα ο 23χρονος σκόραρε στο ντεμπούτο του και μείωσε σε 2-1 για τη σκουάντρα ατζούρα.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι απειλούσαν συνεχώς την αντίπαλη εστία και έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης. Στο 77’ είχαν μια μεγάλη ευκαιρία όταν ο Γκνόντο από τα αριστερά έκανε την σέντρα, αλλά ο Πολιτάνο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση! Ο ρέφερι στο 80’ έδωσε δεύτερη κίτρινη στον Σο ο οποίος αποβλήθηκε και άφησε την Αγγλία με 10 παίκτες! Ωστόσο η Ιταλία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και να σκοράρει κάποιο γκολ, με την Αγγλία να επικρατεί 2-1 της Ιταλίας, η οποία γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα σε προκριματικά του Euro μετά από 24 ολόκληρα χρόνια!

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βόρεια Μακεδονία ξεκίνησε με το δεξί επικρατώντας 2-1 της Μάλτας. Ο Ελμάς στο 66’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τον Τσουρλίνοφ έξι λεπτά αργότερα να δίνει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ο Γιανίκ στο 82’ μείωσε για τη Μάλτα, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι παραπάνω γνωρίζοντας την ήττα.

H βαθμολογία

  • Βόρεια Μακεδονία 3 (2-1)
  • Αγγλία 3 (2-1)
  • Ουκρανία 0
  • Ιταλία 0 (1-2)
  • Μάλτα 0 (1-2)

3ος Όμιλος

Ιταλία-Αγγλία 1-2

(56’ Ρετέγκι - 13’ Ράις, 44’ πέν. Κέιν)

Βόρεια Μακεδονία-Μάλτα 2-1

(66’ Ελμάς, 72’ Τσουρλίνοφ – 86’ Γιανίκ)

Ρεπό: Ουκρανία

Επόμενη αγωνιστική (26/3):

  • Αγγλία-Ουκρανία 19:00
  • Μάλτα-Ιταλία 21:45

Ρεπό: Βόρεια Μακεδονί

Δειτε Επισης

Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
ΒΙΝΤΕΟ: Έξαλλος με τον διαιτητή ο Ρονάλντο, ζητούσε δύο πέναλτι