Εμπαπέ: Ο επόμενος στόχος είναι να περάσω τον Πλατινί

Η εκκίνηση των προκριματικών του Euro 2024 ήταν ονειρεμένη για τον Κιλιάν Εμπαπέ, αφενός γιατί η Γαλλία ήταν σαρωτική απέναντι στην Ολλανδία και επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0 και αφετέρου επειδή ο ίδιος σκόραρε δις και ξεπέρασε σε γκολ τον Καρίμ Μπενζεμά, για να ανέβει μόνος στην 5η θέση των σκόρερ όλων των εποχών των μπλε με 38 γκολ.

Το γεγονός αυτό άνοιξε την όρεξη στον 24χρονο σούπερ σταρ της Παρί και φρεσκοεπιλεχθέντα αρχηγό της Γαλλίας, γεγονός που φάνηκε από τις τελευταίες δηλώσεις του ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με την Ιρλανδία την ερχόμενη Δευτέρα όπου έβαλε στο... σημάδι τον Μισέλ Πλατινί.

Ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου και πρωταθλητής Ευρώπης με τους μπλε το 1984 κατέχει την 4η θέση στον σχετικό πίνακα με 41 γκολ, με τον Εμπαπέ να ερωτάται για το ρεκόρ του και να δηλώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια:

"Είναι τιμή αλλά συνάμα και ο επόμενος στόχος για να καταρρίψω. Έτσι είναι τα πράγματα. Ο Μισέλ Πλατινί είναι ένας απόλυτος θρύλος αλλά αλλά θα συνεχίσω το ταξίδι μου και αυτό σημαίνει να τον ξεπεράσω".

Η παραπάνω τοποθέτηση βρήκε απολύτως σύμφωνο τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, με τον Γάλλο εκλέκτορα να δηλώνει με νόημα: "Αυτός είναι ο Κιλιάν. Είναι γεμάτος φιλοδοξίες και στόχους.

Όταν εκπληρώνει έναν στόχο, βρίσκει τον επόμενο δύσκολο για να πετύχει. Το έχει αυτό μέσα του και κάνει τα πάντα για να πετύχει, αν και ξέρει ότι χρειάζεται τη βοήθεια των συμπαικτών του".

Όσον αφορά στο πόντιουμ των σκόρερ, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ολιβιέ Ζιρού με 53 γκολ, δεύτερος είναι ο Τιερί Ανρί με 51 και τρίτος ο Αντουάν Γκριεζμάν με 43 γκολ.

Δειτε Επισης

Φαβορί ο Σλοτ για να διαδεχθεί τον Κλοπ στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ
Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα οπαδό σε ποδοσφαιρικό γήπεδο
Απάντησε για τον πολυσυζητημένο πανηγυρισμό του μπροστά στους παίκτες της Κόβεντρι ο Άντονι
Αφήνει τη Nike για να ξανασυνεργαστεί με την Adidas η Λίβερπουλ
Τα είπε με τη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ και έχει πολλά να σκεφτεί
ΒΙΝΤΕΟ:¨Ξέσπασε σε κλάματα ο Μαρτίνες-«Δουλέψαμε σκληρά, μας αξίζει αυτή η χαρά»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Ανάσα για τους προπονητές ενόψει του Euro-Εγκρίθηκε το αίτημα των 26 ποδοσφαιριστών
Πέρασαν επτά χρόνια από το clasico του Μέσι και ο iconic πανηγυρισμός με τη φανέλα στο «Μπερναμπέου»
Μπέλιγχαμ: Θέλω πρωτάθλημα, Champions League με τη Ρεάλ και Euro με την Αγγλία