Κέιν και Σακά υπέγραψαν το 2/2 της Αγγλίας

Η Αγγλία είχε κεκτημένη ταχύτητα από την εκτός έδρας επιτυχία της επί της Ιταλίας (2-1) στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024 και αυτή ήταν αρκετή για να την οδηγήσει σε μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στην Ουκρανία, για να κάνει το "2 στα 2" και να βάλει από νωρίς βάσεις πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Τα "τρία λιοντάρια" αγωνίστηκαν σε πολύ χαμηλό τέμπο στο πρώτο ημίωρο όπου απείλησαν μόλις μία φορά με τον Κέιν, όμως ένα τετράλεπτο ξέσπασμα στη συνέχεια τους έφερε σε θέση ισχύος.

Στο 37ο λεπτό ο Κέιν αξιοποίησε ιδανικά τη σέντρα-λουκούμι του Σακά και με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 1-0 με το 55ο γκολ του με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας (πριν το ματς βραβεύτηκε για τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών των τριών λιονταριών) ενώ στο 40' ο εξτρέμ της Άρσεναλ έκανε το 2-0 με μεγαλειώδες φαλτσαριστό πλασέ με το αριστερό εκτός περιοχής, φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στα έξι τελευταία ματς με την Αγγλία.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να κρατάει τα ηνία χωρίς να φορτσάρει και την Ουκρανία να μη μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Πίκφορντ, με αποτέλεσμα οι αξιοσημείωτες φάσεις να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και όλες για τους γηπεδούχους.

Οι Μάντισον και Γκάλαγκερ είχαν ευκαιρίες για τρίτο γκολ που δεν ήρθε, με το φινάλε να βρίσκει την Αγγλία να έχει 15 τελικές (6 εντός εστίας) και την Ουκρανία καμία εντός εστίας (είχε 6 που δεν βρήκαν στόχο), για να έρθει ένα άνετο "2 στα 2" στην εκκίνηση της προκριματικής φάσης του Euro 2024.

Σημειώνεται πως η Αγγλία σκόραρε σε 25ο διαδοχικό παιχνίδι της για προκριματικά Euro ενώ έφτασε τις 38 νίκες στα 44 τελευταία ματς που έχει δώσει τα τελευταία 10 χρόνια σε προκριματικές φάσεις μεγάλης διοργάνωσης.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Τσίλγουελ, Μπέλιγχαμ (86' Γκάλαγκερ), Χέντερσον, Ράις, Σακά, Κέιν (81' Τόνι), Μάντισον (85' Γκρίλις)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Τρούμπιν, Καραβάεφ (61' Μπουγιάλσκι), Σβάτοκ, Ματβιγένκο, Μικολένκο (62' Σόμπολ), Σουντάκοφ, Στεπανένκο (90' Κονοπλιάνκα), Ζιντσένκο, Μαλινόφσκι, Γιάρεμτσουκ (74' Ντόβμπικ), Μούντρικ (61' Τσιγκάνκοφ)

Επτάρα για την Ισλανδία, πρώτο τρίποντο για την Σλοβενία

Στο Βαντούζ, η Ισλανδία ήταν αμείλικτη απέναντι στο Λίχτενσταϊν και με τον κεντρικό αμυντικό και αρχηγό της, Γκούναρσον, να πανηγυρίζει το πρώτο διεθνές χατ-τρικ του, έφτασε στο 7-0. Αποτέλεσμα που δεν ήταν μόνο επιβλητικό αλλά και ιστορικό αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Ισλανδίας σε επίσημο αγώνα, με την αμέσως προηγούμενη να είναι το 5-0 επί της Μάλτας το 2000.

Όσον αφορά στο άλλο απογευματινό ματς της ημέρας, η Σλοβενία δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος απέναντι στο Σαν Μαρίνο όμως στο 57ο λεπτό ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα με τον Σέσκο και τρία λεπτά αργότερα "κλείδωσε" το τρίποντο χάρη σε ένα αυτογκόλ, για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη σε αυτή την προκριματική φάση.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής

3ος όμιλος

Αγγλία - Ουκρανία 2-0 (37' Κέιν, 40' Σακά)

26/03 21:45 Μάλτα - Ιταλία

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο