Τράικοβιτς και Χριστοφή προκρίθηκαν στους ημιτελικούς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Μίλαν Τράικοβιτς και Ναταλία Χριστοφή προκρίθηκαν στους αυριανούς ημιτελικούς των 60μ. με εμπόδια, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, ο πρώτος στόχος στο 37ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου επιτεύχθηκε το πρωινό του Σαββάτου, 4 Μαρτίου 2023, για τον Μίλαν Τράικοβιτς.

Αναφέρει ότι ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2019 εξασφάλισε, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, την πρόκρισή του για τις ημιτελικές σειρές της Κυριακής (5/3) στα 60μ. με εμπόδια.

Το πιο σημαντικό για τον Τράικοβιτς είναι πως δεν ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί πόδι και έκανε την κούρσα του χωρίς πόνο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην πρώτη κούρσα του, λοιπόν, μετά τον τραυματισμό του, ο αθλητής του Αντώνη Γιαννουλάκη έτρεξε την απόσταση των 60μ. με εμπόδια σε 7.71, κατέλαβε τη 2η θέση στην πρώτη σειρά του πρώτου γύρου και εξασφάλισε τη συμμετοχή του για τα πρωινά ημιτελικά της Κυριακής. Ταυτόχρονα έγινε και επίσημα ο αθλητής με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Κλειστού με την ΚΟΕΑΣ, φτάνοντας τις έξι.

Στον ημιτελικό, είπε ο ίδιος ο αθλητής θα είναι μία διαφορετική κούρσα "και θα πρέπει να είμαι πανέτοιμος για να πετύχω τον μεγάλο στόχο μου που είναι ο τελικός», είπε από την Κωνσταντινούπολη ο Μίλαν Τράικοβιτς, λίγη ώρα μετά το τέλος της σειράς του, που τον έφερε δεύτερο πίσω από τον κορυφαίο Ευρωπαίο της χρονιάς, τον Ελβετό Τζέισον Τζόζεφ, ο οποίος τερμάτισε σε 7.61.

Συνολικά, από τις τέσσερις σειρές του πρώτου γύρου στα 60μ. με εμπόδια, ο πρωταθλητής μας είχε τον 7ο καλύτερο χρόνο με το 7.71 από τους 30 συνολικά αθλητές που έτρεξαν. Η μεγάλη έκπληξη έγινε με τον αποκλεισμό του Πασκάλ Μαρτινό - Λανγκάρντ, καθώς ένα δυνατό χτύπημα στο 2ο εμπόδιο τού στέρησε τον καλό χρόνο και ήταν ο πρώτος εκτός 16άδας με 7.79!

Στη 2η ημιτελική σειρά (09:43)

Την Κυριακή (5/3) το πρωί θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικές σειρές, με τη συμμετοχή των 16 που πέρασαν από τον πρώτο γύρο. Το παράδοξο με τους διοργανωτές, αναφέρει η ανακοίνωση, οι οποίοι έχουν κάνει αρκετά λάθη σε ό,τι αφορά τρόπο και όρια πρόκρισης, είναι πως αναφέρουν πως στον τελικό θα περάσουν οι τέσσερις πρώτοι κάθε σειράς, ενώ ως συνήθως περνάνε οι τρεις πρώτοι κάθε σειράς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Σε ό,τι αφορά τον Μίλαν Τράικοβιτς, τοποθετήθηκε στη δεύτερη ημιτελική σειρά στον 5ο διάδρομο και είναι στο χέρι του να ξαναζήσει στιγμές τελικού, το ίδιο βράδυ στις 20:05 (ώρα Κύπρου). Ο Ισπανός Ενρίκε Λόπις (φετινό 7.48) και ο Γάλλος Ζουστ Κουαού-Ματέ (7.53) έχουν τον πρώτο λόγο και κοντά τους αναμένεται να είναι και ο δικός μας πρωταθλητής.

60Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΝΔΡΩΝ - 2η ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΣΕΙΡΑ - 5/3, 09:43

Δ.  ΑΘΛΗΤΗΣ (χώρα)                               Ατ.Επ.   Φ.Επ.    Ε.Κ.    Χρ.Πρ.

(1) Μπαλίντ Ζέλες (Ουγγαρία)                  7.69        7.70       29       7.76

(2) Αμντέλ Κ. Λαρινάγκα (Πορτογαλία)    7.67        7.73       38       7.77

(3) Ζουστ Κουαού-Ματέ (Γαλλία)              7.53        7.53       5         7.63

(4) Κρζιστόφ Κίλιαν (Πολωνία)                  7.62        7.62       30       7.67

(5) Μίλαν Τράικοβιτς (Κύπρος)             7.51        7.60       7         7.71

(6) Ενρίκε Λόπις (Ισπανία)                        7.48        7.48       9         7.63

(7) Ντέιβιντ Κινγκ (Μ. Βρετανία)               7.57        7.62       10       7.75

(8) Χασάνε Φοφανά (Ιταλία)                      7.65        7.72       21       7.79

Δ.: Διάδρομος, Ατ.Επ.: Ατομική Επίδοση, Φ.Επ.: Φετινή Επίδοση, Ε.Κ.: Ευρωπαϊκή Κατάταξη, Χρ.Πρ.: Χρόνος Πρόκρισης από πρώτο γύρο.

Εξασφάλισε πρόκριση στα ημιτελικά και η Ναταλία Χριστοφή

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, η Ναταλία Χριστοφή, η πρωταθλήτριά μας των ψηλών εμποδίων "έκανε παλικαρίσια κούρσα, στη δεύτερη σειρά του πρώτου γύρου, στο 37ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, καθώς από το δεύτερο - τρίτο εμπόδιο ένιωσε πόνο στον δικέφαλο, όμως έσφιξε τα δόντια και κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της για τα ημιτελικά".

Μάλιστα, με αυτό το πρόβλημα κατάφερε να κάνει χρόνο 8.08, κάτι που αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που έκανε στη χειμερινή περίοδο και ότι βρίσκεται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση.

Όπως είπε από την Κωνσταντινούπολη ο προπονητής της, Αλέξανδρος Σταυρίδης, η Ναταλία έχει τεράστια επιθυμία να τρέξει στα ημιτελικά και να διεκδικήσει την παρουσία της στον τελικό, φτάνει να μην επιβαρύνει το πόδι της.

«Αν είναι διαχειρίσιμο καλώς, αλλιώς θα πρέπει να μην αγωνιστεί. Θα δούμε πώς θα πάει η ημέρα και πώς θα ξυπνήσει αύριο το πρωί. Ελπίζουμε ότι με την κατάλληλη θεραπεία θα καταφέρει να αγωνιστεί, γιατί βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Αν όμως, τα πράγματα δεν είναι καλά, δεν θα ρισκάρουμε. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και αύριο το πρωί θα είναι σε θέση να κατέλθει στα ημιτελικά», ήταν κάποια από τα λόγια του Αλέξανδρου Σταυρίδη.

Σε περίπτωση, που όλα πάνε κατ’ ευχήν η Ναταλία Χριστοφή θα τρέξει στην πρώτη από τις δύο ημιτελικές σειρές, από τον 7ο διάδρομο. Και πάλι οι διοργανωτές γράφουν πως περνάνε στον τελικό οι τέσσερις πρώτες από κάθε σειρά, αλλά ως συνήθως προκρίνονται οι τρεις πρώτες και οι δύο καλύτεροι χρόνοι, κάτι που θα διευκρινιστεί πριν από τις κούρσες.

60Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - 1η ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΣΕΙΡΑ - 5/3, 09:55

Δ.  ΑΘΛΗΤΡΙΑ (χώρα)                             Ατ.Επ.   Φ.Επ.    Ε.Κ.    Χρ.Πρ.

(1) Αννιμαρί Κόρτε (Φινλανδία)                 8.03        8.03       52       8.14

(2) Βερόνικα Νάτζιεκ (Πολωνία)               8.08        8.08       34       8.09

(3) Μέτε Γκράβερσγκαρντ (Δανία)            7.96        7.96       8         7.96

(4) Μάικε Τάιν-α-Λιμ (Ολλανδία)               8.00        8.00       15       8.03

(5) Ντιτάτζι Καμπούντζι (Ελβετία)             7.81        7.81       5         8.02

(6) Ναντίν Φίσερ (Ολλανδία)                     7.77        7.85       4         7.88

(7) Ναταλία Χριστοφή (Κύπρος)           7.92        7.92       22       8.08

(8) Ζουντί Σιαλκού (Γαλλία)                       7.98        7.98       /          8.03

Δ.: Διάδρομος, Ατ.Επ.: Ατομική Επίδοση, Φ.Επ.: Φετινή Επίδοση, Ε.Κ.: Ευρωπαϊκή Κατάταξη, Χρ.Πρ.: Χρόνος Πρόκρισης από πρώτο γύρο.

Αποκλεισμός Φίλιππας Φωτοπούλου

Στο πρωινό πρόγραμμα του Σαββάτου (4/3), στο 37ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, αγωνίστηκε στα προκριματικά του μήκους η Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν. Η πρωταθλήτριά μας, με καλύτερό της άλμα το πρώτο, στα 6,36μ., κατέλαβε την 15η θέση και δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα που πέρασε στον τελικό

Δειτε Επισης

Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Ολυμπιάδα και Απόλλωνας διεκδικούν το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Περιπετειώδης η έναρξη της χρονιάς για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια
Μυθικός Μαριάνοβιτς-Αστόχησε επίτηδες σε βολή για να πάρουν οι φίλαθλοι δωρεάν φαγητό
Πρίγκιπας ξανά στο Μόντε Κάρλο ο απίθανος και επιβλητικός Τσιτσιπάς
Με δρομείς από 75 χώρες ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο Μαραθώνιος Λεμεσού
Συναγερμός στην Ευρωλίγκα-Άγνωστο αν η Μακάμπι μπορεί να πετάξει για Βελιγράδι
Πυροβολισμοί έξω από γήπεδο στη Νέα Σμύρνη-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Τεράστια εμφάνιση από τον Τσιτσιπά-Απέκλεισε τον Σίνερ και πέρασε στον τελικό του Μόντε Κάρλο