BINTEO: O Γιάννης Αντετοκούνμπο έκλεισε το μάτ-«Το... έκλεψα στο τέλος το triple-double»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στην νίκη με 117-111 επί των Γουίζαρντς και σημείωσε τον το 4ο φετινό του triple-double, το οποίο όμως ενδέχεται να ακυρωθεί από το NBA λόγω του τρόπου που πήρε το 10ο ριμπάουντ του. Αναφερόμενος ο ίδιος στο θέμα και την περίφημη τελευταία φάση πάντως είχε όρεξη για πλάκα, όντας παράλληλα... ειλικρινής.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το τι σκεφτόταν στην τελευταία φάση και αν ήξερε ότι απείχε ένα ριμπάουντ από το triple-double δήλωσε: "Στην τελευταία φάση σκεφτόμουν να σκοράρω, αλλά νιώθω ότι σε μία τέτοια κατάσταση είναι καλύτερο να κρατήσεις την μπάλα. Αλλά, ναι, απλώς πήγα να παίξω έξυπνα το παιχνίδι και κατά κάποιο τρόπο έκλεψα το triple-double στο τέλος”.

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης δήλωσε ακόμα:

Για την βοήθεια των Κάρτερ και Ινγκλς και τι δίνουν στους Μπακς: “Ήταν και οι δύο πολύ επιθετικοί και έβγαζαν φάσεις για την ομάδα. Το χρειαζόμασταν. Η ικανότητα του Ινγκλς στην δημιουργία και η άμυνα του Κάρτερ βοηθούν πολύ, ενώ σκόραρε κιόλας. Έπαιξαν και οι δύο εξαιρετικά”

Για το ριμπάουντ που οδήγησε στο τρίποντο του Άλεν που έδωσε προβάδισμα 5 πόντων στους Μπακς σε ένα κρίσιμο σημείο στο τέλος: “Ήταν μία σπουδαία φάση. Μεγάλο σουτ. Το χρειαζόμασταν. Αυτό κάνει όμως, είναι πάντα απειλή από την περιφέρεια και βάζει αυτά τα σουτ όλη την σεζόν, οπότε σήμερα μας βοήθησε”.

Για τις 13 ασίστ (season high) του και αν έκανε κάτι διαφορετικό: “Απλώς οι συμπαίκτες μου έβαλαν τα σουτ. Εγώ έκανα ό,τι κάνω πάντα. Άλλες φορές τα σουτ μπαίνουν, άλλες όχι. Μοιράσαμε σωστά την μπάλα και αυτή μπήκε στο καλάθι. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για αυτό και πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι”.

Για το γεγονός ότι οι Μπακς έχουν ρεκόρ 8-1 στα δεύτερα παιχνίδια των back to back καταστάσεων: “Αυτό δείχνει ότι πάντα μπαίνουμε στο παρκέ για να κάνουμε την δουλειά μας. Είχαμε μεγάλο παιχνίδι χθες με τους Σίξερς. Όλοι ήταν κουρασμένοι, πετάξαμε στις 3 το πρωί, πήγαμε στο ξενοδοχείο, μετά για προπόνηση. Προσπαθήσαμε να κάνουμε την δουλειά μας και να νικήσουμε. Βασικά δεν είναι αυτή η δουλειά μας, δεν έχουμε συμβόλαιο με τις νίκες. Απλώς παίξαμε σκληρά και για αυτό νικήσαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας όμως, να είμαστε ομαδικοί και να πάρουμε νίκες”.

Για το πώς καταφέρνουν οι Μπακς να δίνουν την μπάλα στον παίκτη που έχει ρυθμό: “Απλώς παίζουμε μπάσκετ. Έχουμε μία ώριμη ομάδα με πολλούς βετεράνους παίκτες στο ροτέισον. Ξέρουμε πότε ένας παίκτης έχει ρυθμό και του δίνουμε την μπάλα. Αν πάρουμε φόρα από αυτό και έχουμε περισσότερες επιλογές στην επίθεση, μία χαρά. Αν όχι, πρέπει να βρούμε άλλο παίκτη. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις. Αν όμως ένας παίκτης είναι “καυτός”, πρέπει να του δώσουμε την μπάλα”.

Για την προσθήκη του Ντράγκιτς: “Είναι σπουδαία προσθήκη. Ο Ντράγκιτς βρίσκεται στην λίγκα 15 χρόνια, έχει παίξει ωραίο μπάσκετ σε ομάδες πρωταθλητισμού. Είναι σκληρός παίκτης, ξέρει πώς να πάει στα σημεία του και να βρει τους συμπαίκτες του. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω μαζί του. Μίλησα μαζί του χθες. Τον ξέρω χρόνια, έχω παίξει απέναντί του πολλές φορές, είναι ένας παίκτης που θέλεις να τον έχεις στην ομάδα σου”.

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ