Τα πανό στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων για την τραγωδία στα Τέμπη

Τα παιδιά στην κερκίδα «μίλησαν» εκφράζοντας την οργή, τον πόνο, την αγανάκτηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών.

«Φέτος η άνοιξη σ' αυτόν τον τόπο να ξέρεις δε θα 'ρθει», γιατί στην «αυγή» της, την πρώτη μέρα του Μάρτη, «γεννήθηκε» παγωμάρα, πόνος, θλίψη, θυμός. Η είδηση ήρθε νωρίς το ξημέρωμα της Τετάρτης. Εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με επιβατική στο ύψους του Ευαγγελισμού κοντά στα Τέμπη. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πολλούς τραυματίες, όμως κάθε ώρα που περνούσε έφερνε μαζί της πιο δυσβάχτα νέα. Μια ολόκληρη κοινωνία σαστισμένη προσπαθούσε να συλλάβει τί έχει συμβεί, να δώσει απαντήσεις στα «γιατί», αδυνατώντας να συναισθανθεί τον ανείπωτο πόνο των οικογενειών των θυμάτων.

Τα τελευταία 24ωρα γράφηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Μίλησε ο «ανθός» της ελληνικής κοινωνίας, με παιδιά σε σχολεία της χώρας να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στα προαύλια των σχολείων τους. Μίλησαν οι «γραβάτες» και οι καθ' ύλην αρμόδιοι. Μίλησαν οι «δρόμοι» και οι πλατείες, μίλησαν και οι κερκίδες. Με τον δικό τους τρόπο έκφρασης, με συνθήματα και πανό.

Τα παιδιά της κερκίδας έδειξαν αντανακλαστικά, κοινωνικές ευαισθησίες και θάρρος να στηλιτεύσουν την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας, να φωνάξουν για όλους όσοι δεν είναι πλάι τους στην εξέδρα. Σχεδόν σε κάθε γήπεδο της χώρας στα παιχνίδια της Superleague, της Basket League, των χαμηλότερων κατηγοριών που διεξήχθησαν τις μέρες μετά την τραγωδία οι οπαδοί έβαλαν τις σκέψεις τους σε πανιά και εξέφρασαν τον πόνο και την οργή τους με συνθήματα.

ena

«Δεν ήταν ατύχημα, είναι η κακιά η χώρα» έγραφε το μαύρο πανό των φίλων του Αστέρα Τρίπολης που τοποθέτησαν μπροστά στα καθίσματα του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

«Τα δάκρυά μας θα γίνουν κύματα οργής που θα σας πνίξουν... Κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων», το δεύτερο πανό των υποστηρικτών της ομάδας της Τρίπολης.

«"Στείλε όταν φτάσεις" δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», ένα ακόμα πανό που φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του Αστέρα.

«Λαός που χάνει τη λαλιά του... θα κλαίει τα παιδιά του» υψώθηκε στο πέταλο του «Γ. Καραϊσκάκης» από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

duo

«Παίζουν τις ζωές μας πέτρα ψαλίδι μολύβι και χαρτί εξάλλου για το σύστημα είμαστε αριθμοί», το μήνυμα των φίλων του ΟΦΗ μπροστά στη Θύρα 4 και 5.

«Τυγχάνει που δεν ήμασταν εμείς, επιτελικό κράτος της ντροπής» το πανό των υποστηρικτών της Λαμίας.

tria

«Πόσα πανό οργής και θλίψης να βάψουμε ακόμη;;;» ρώτησαν οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα.

«Όταν λάθος άρχεις, δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης» ήταν το πανό στην κερκίδα της Τούμπας.

«Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος αλλά ούτε και ατύχημα, την κρατική δολοφονία την βαφτίσατε δυστύχημα» ήταν το μήνυμα των οπαδών του Ιωνικού στο παιχνίδι της Basket League με την ΑΕΚ στο κλειστό του Πλάτωνα.

«Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», σήκωσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στη Ρόδο στο παιχνίδι της ομάδας τους κόντρα στον Κολοσσό.

«Σύγκρουση μετωπική θα έχουμε στις κάλπες, ο κόσμος σας σιχάθηκε ανίκανες γραβάτες», το μήνυμα των υποστηρικτών του Άρη στο Nick Galis Hall.

tessera


«Γλυκιά η καρέκλα, πικρό το χώμα» από τους φίλους του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι της Basketleague με την Καρδίτσα.

«Τέμπη 1.3.2023 Γιατί;» βρέθηκε κρεμασμένο στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ηλυσιακό για τη Volley League γυναικών.

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη