Σχέδιο έκτακτης ανάγκης της UEFA για... μεταφορά του τελικού του CL λόγω τουρκικών εκλογών

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης φαίνεται πως έχει η UEFA, ώστε να μεταφέρει την έδρα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ σε περίπτωση αναταραχής λόγω των τουρκικών εκλογών, που προγραμματισμένες για τις 14 Μαΐου.

Αυτό αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Ιndependent», σημειώνοντας ότι μπορεί η UEFA να υποστηρίζει τη διεξαγωγή του τελικού στην Κωνσταντινούπολη, έχουν όμως εκφραστεί αρκετές ανησυχίες για το ενδεχόμενο έντονης πολιτικής διαμάχης ως συνέπεια των εκλογών στην Τουρκία.

«Η UEFA έχει πάρει επίσης πολλά μαθήματα από τα τελευταία χρόνια, όπου και οι τρεις τελευταίοι τελικοί μετακόμισαν από την αρχική τους έδρα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μεταφέρθηκε δύο φορές από την Κωνσταντινούπολη λόγω του κορωνοϊου, με τη διοργάνωση του 2020 να μεταφέρεται στη Λισαβόνα και το 2021 στο Πόρτο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στις 14 Μαΐου, λιγότερο έναν μήνα πριν από τον τελικό της 10ης Ιουνίου και πολιτικοί εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολιτική αναταραχή.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «αν συμβεί αυτό, η UEFA θα σκεφτόταν να μεταφέρει ξανά τον αγώνα και τώρα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη να το κάνει μετά τις αλλαγέςτων τελευταίων τριών σεζόν. Ενώ η φύση της πανδημίας το 2020 απαιτούσε την αναβολή των νοκ-άουτ και τη μετάβαση σε μίνι τουρνουά στη Λισαβόνα, η διοργάνωση του 2021 έπρεπε να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη μέχρι λίγες μόνο εβδομάδες νωρίτερα. Όμως η έξαρση του κορωνοϊού είδε τη χώρα να μπαίνει στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που σήμαινε ότι ήταν αδύνατον να διεξαχθεί εκεί ένας αγώνας μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι. Ο τελικός της περασμένης σεζόν θα γινόταν στην Αγία Πετρούπολη, αλλά μεταφέρθηκε  λόγω της εισβολής στην Ουκρανία ως μέρος της αθλητικής απομόνωσης της Ρωσίας». 

Πηγή: sdna

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Γαλατάσαραϊ VS Φενέρμπαχτσε-Σύρραξη των παικτών πριν το ζέσταμα
Έκανε χατ τρικ και βγήκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος o Τζόλης
ΒΙΝΤΕΟ: Χαμός στο «Άνφιλντ» για το τελευταίο ματς του Κλοπ
Ο Ρανιέρι οδήγησε την Κάλιαρι στη σωτηρία
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τσάμπι Αλόνσο «βούτηξε» στην κερκίδα των οργανωμένων και πανηγύρισε μαζί τους τον τίτλο
Ραγδαίες εξελίξεις στην Μπαρτσελόνα-Πιθανή απόλυση του Τσάβι μετά τη Βαγιεκάνο, «καραδοκεί» ο Μάρκες
Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.-Συνεχείς συσκέψεις ενόψει τελικού του Europa Conference League
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Τζούριτσιτς: Ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την εθνική Σερβίας!
Άλαβες VS Χετάφε 1-0-Επέστρεψε στις νίκες και ανέβηκε στα μισά της βαθμολογίας