Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης Laser ο Κοντίδης

Ο Παύλος Κοντίδης επέστρεψε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των σκαφών τύπου Laser, μετά από οκτώ μήνες, ενώ, είναι η τέταρτη φορά στην καριέρα του που βρίσκεται στην κορυφή, ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Οι συνεχόμενες επιτυχίες του Παύλου Κοντίδη τον τελευταίο έναν χρόνο έφεραν την αναρρίχησή του στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, στην οποία επιστρέφει μετά από οκτώ μήνες, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου. Αυτή είναι η τέταρτη φορά στην καριέρα του που βρίσκεται στην κορυφή, με την τελευταία παρουσία του να είχε διαρκέσει από τον Νοέμβριο του 2021 μέχρι τον Αύγουστο του 2022, αναφέρεται. Σημειώνεται ότι η πρώτη ήταν από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018 και η δεύτερη από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021.

«Η ανακοίνωση της νέας Παγκόσμιας Κατάταξης των σκαφών τύπου Laser βρίσκει τον Λεμεσιανό ιστιοπλόο στο Νο1 με 875 βαθμούς», αναφέρεται, ενώ στη δεύτερη θέση με 869 βαθμούς βρίσκεται ο Κροάτης Tonci Stipanovic, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια προπονητική ομάδα με τον Κοντίδη. Την πρώτη τετράδα κλείνουν οι Βρετανοί Μichael Beckett (852β.) και Εliot Hanson (843β.) πρώην κάτοχοι των δυο πρώτων θέσεων αντίστοιχα.

«Η επιστροφή του Κοντίδη στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης αποτελεί απόρροια των εξαιρετικών αποτελεσμάτων που καταγράφει τους δώδεκα τελευταίους μήνες», προστίθεται. Συγκεκριμένα, ο Κοντίδης έλαβε την 6η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Trofeo Princesa Sofia 2022, χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Hyeres 2022, αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022, χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022, χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2023 και 4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Trofeo Princesa Sofia 2023.

Όπως σημειώνεται, ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018 βρίσκεται στο Hyeres ενόψει του δεύτερου Παγκοσμίου Κυπέλλου στη σεζόν, το οποίο αρχίζει στις 24 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 29 του μήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η πλεύση της κυπριακής αποστολής στην τελετή έναρξης στον Σηκουάνα
ΒΙΝΤΕΟ: Μέσα σε αποθέωση η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών
LIVE ΒΙΝΤΕΟ: Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πόζαραν μπροστά στους Ολυμπιακούς Κύκλους (pic)
Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
Τα κυπριακά πανιά ανοίγουν στη Μασσαλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι κυπριακές συμμετοχές από το Σίδνεϋ ως το Πεκίνο
Κανονικά η τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι παρά το σαμποτάζ στα τρένα (pics)
Ελεύθεροι σκοπευτές παντού στο Παρίσι-Κλειστός ο εναέριος χώρος, σε ετοιμότητα τα Mirage
Πώς το Παρίσι καθάρισε τον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-Προκαλεί ίλιγγο το ποσό που ξόδεψαν