Επεισόδια σε αγώνα β΄ κατηγορίας-Τραυματίστηκαν αντιπρόεδρος ομάδας και ανήλικος

Ενώπιον του Δικαστηρίου Δεκέλειας παρουσιάστηκαν τρία πρόσωπα, τη Δευτέρα, μετά τη σύλληψη τους για πρόκληση βλάβης με τη χρήση εκρηκτικών στον αγώνα του Εθνικού Άχνας με τον Οθέλλο Αθηένου το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία των Βάσεων, πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 18, 16 και 15 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τις κάμερες ασφαλείας και αφού συνελήφθησαν στα σπίτια τους στο χωριό Άχνα την Κυριακή, τέθηκαν υπό κράτηση το βράδυ πριν παρουσιαστούν στο δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα άτομα εθεάθησαν από το Κλειστό Κύκλωμα Παρακολούθησης να κρύβονται πίσω από έναν τοίχο και να πετάνε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε φιλάθλους στο 85ο λεπτό της νίκης 2-1 της Άχνας επί των αντιπάλων τους.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άτομα, ο αντιπρόεδρος του Οθέλλου και ένα 15χρονο αγόρι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το αγόρι εισήχθη με κοψίματα και αιμορραγία στο μέτωπο και ο Αντιπρόεδρος του Οθέλλου είχε χτυπηθεί στο πόδι από ιπτάμενα θραύσματα εξαιτίας της έκρηξης.

Μετά την ακροαματική διαδικασία, επιβλήθηκε στους χούλιγκαν εγγύηση €500 ανά άτομο και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7μμ έως τις 7πμ.

Μιλώντας σήμερα, ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας, Πανίκος Παναγή ανέφερε πως, «είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε αυτή η επιχείρηση. Εμείς στην Αστυνομία των ΒΒ πολύ απλά δεν θα ανεχτούμε αυτού του είδους συμπεριφορές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και χαίρομαι που καταφέραμε να εντοπίσουμε τα άτομα που ευθύνονται μέσα σε θέμα ωρών και να συλληφθούν».

Μετά το περιστατικό, δύο οπαδοί του Οθέλλου πρόκειται να δώσουν κατάθεση στην Αστυνομία των ΒΒ σχετικά με τα εκρηκτικά που εκτοξεύτηκαν.

Όπως είπε ο κ. Παναγή «αυτή πρέπει να είναι μια συλλογική προσέγγιση. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη βία στο ποδόσφαιρο και θα συναντηθούμε με εκπροσώπους των συλλόγων τις επόμενες ημέρες και θα μιλήσουμε με την ΚΟΠ για να συζητήσουμε τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης στο μέλλον, προκειμένου να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς».

Τα τρία άτομα θα παρουσιασττούν ξανά ενώπιον του δικαστηρίου των ΒΒ στις 4 Μαΐου, για να απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Δειτε Επισης

Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο