Έλιωσε τη Φενέρ στο… καμίνι του ΣΕΦ και έφυγε για Final-4 ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έγραψε το βράδυ της Τρίτης μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Στον 5ο προημιτελικό επιβλήθηκε –στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ- της Φενέρμπαχτσε με 84-72 και «σφράγισε» (για δεύτερη σερί χρονιά) την παρουσία του στο Final -4 της Euroleague.

Σύμφωνα με τους «ερυθρόλευκους», με καλή κυκλοφορία της μπάλας και πρωταγωνιστές τους Κώστα Παπανικολάου και Τόμας Γουόκαπ, ο Ολυμπιακός –παρά την περιφερειακή της αστοχία- έλεγξε τον ρυθμό και «έκλεισε» την πρώτη περίοδο στο +5 (20-15).

Βασιζόμενη στο «ζεστό» χέρι του Μάρκο Γκούντουριτς η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να πάρει για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ στο 15’ (29-31).

Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, αντέδρασαν άμεσα. Πίεσαν στην άμυνα και με επιθετική αιχμή τον Κώστα Σλούκα «έτρεξαν» ένα σερί 13-0 που τους έφερε στο +13 (44-31). Τελικά, με 2/2 ελεύθερες βολές ο Τάιλερ Ντόρσεϊ διαμόρφωσε το 44-33, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο εικοσάλεπτο.

Στην 3η περίοδο οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν σκληρά να γυρίσουν το ματς (57-49), όμως, ο εκπληκτικός Κώστας Σλούκας –ο οποίος «μοίρασε», αλλά και «εκτέλεσε»- δεν τους το επέτρεψε (65-52 στο 30’). Όταν δε στην εξίσωση μπήκε δυναμικά και ο Σάσα Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς στους 17π. (78-61) στο 37’ και ουσιαστικά «τελείωσε» την υπόθεση πρόκριση.

Δεκάλεπτα: 20-15, 44-43, 65-52, 84-72.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 4, Κέιναν 2, Λαρεντζάκης, Φαλ 2, Σλούκας 22 (2), Βεζένκοφ 17, Παπανικολάου 14 (1), Μπόλομποϊ, Πίτερς 2, Μπλακ 2, ΜακΚίσικ 11 (1)

Φενέρμπαχτσε (Δημήτρης Ιτούδης): Μότλεϊ 14, Μπίρσεν, Έντουαρντς 10, Χέιζ 5, Πιερ, Τζεκίρι 4, Γκούντουριτς 26 (8), Ντόρσεϊ 9, Καλάθης 4, Αντετοκούνμπο Κ.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον νικητή της σειράς μεταξύ Μονακό - Μακάμπι Τελ Αβίβ, οι οποίοι παίζουν σήμερα στις 21:00. Σήμερα, στις 22:00, θα διεξαχθεί και το παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης -Παρτιζάν.

Στο μεταξύ, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στάθηκε στη σημαντικότητα της δεύτερης σερί παρουσίας της ομάδας στο φάιναλ φορ και τόνισε πως χωρίς τους Προέδρους, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, ο Ολυμπιακός δεν θα βρισκόταν σε αυτό το τοπ επίπεδο.

«Πιστεύω πως δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Όλοι ξέρουν τη σημασία αυτής της αναμέτρησης. Πόσο σημαντικό ήταν και για τις δύο ομάδες. Σε αυτή τη σκληρή σειρά, μετά την ανάκτηση του αβαντάζ έδρας στην Κωνσταντινούπολη, ήρθαμε εδώ και σιγουρέψαμε μέσα από τις προπονήσεις και τις συζητήσεις που είχαμε με τους παίκτες πως θα είμαστε όλοι μαζί στην ίδια σελίδα. Το μέγεθος αυτού που καταφέραμε είναι πολύ μεγάλο. Πιστεύω πως ήταν κάτι που το αξίζαμε, για τον τρόπο που παίξαμε επί εννιά μήνες», πρόσθεσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι ήταν πραγματικά σταθεροί και συνεπείς.

«Δεν πιστεύω πως κανείς αμφιβάλει πως δεν αξίζαμε να είμαστε στο φάιναλ φορ. Είναι το δεύτερο σερί φάιναλ φορ, μετά το επαναχτίσιμο της ομάδας, κάτι που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους Προέδρους μας, στους αδελφούς Αγγελόπουλους, που έχουν δημιουργήσει αυτό το απίστευτο περιβάλλον εργασίας για εμάς, τη διοίκηση, τους συνεργάτες μου, όλο το προσωπικό και φυσικά τους παίκτες μας, αμέσως μετά τους ιδιοκτήτες», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, «δεν θέλω να κολακεύω τους Προέδρους, όμως, χωρίς αυτούς ο Ολυμπιακός δεν θα βρισκόταν σε αυτό το επίπεδο».

«Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας. Δημιουργούν απίστευτη ατμόσφαιρα, καθ'όλη τη σεζόν. Πέρα του ότι καταφέραμε να προκριθούμε στο φάιναλ φορ, θεωρώ πως το καλύτερο που έχουμε καταφέρει είναι πως φέραμε ξανά τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, αλλά και γενικά στα γήπεδα όλης της Ευρώπης. Πέρσι ήταν 12.000 στο Βελιγράδι. 85.000 άνθρωποι μέσα σε λίγα λεπτά προσπάθησαν να πάρουν ένα εισιτήριο για αυτό τον αγώνα. Οι φίλαθλοί μας θα πρέπει να είναι περήφανοι για το μαχητικό πνεύμα της ομάδας», σημείωσε.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει το «παρών» σε ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού και ο στόχος δεν είναι άλλος, όπως τόνισαν και οι Πρόεδροι, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, από την κατάκτηση του τίτλου.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πάμε να διεκδικήσουμε την Ευρωλίγκα. Νιώθουμε περηφάνια και χαρά για αυτή την ομάδα», είπε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, υποστήριξε: «Νομίζω πως δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετοχή σε φάιναλ φορ από ελληνική ομάδα έχει να γίνει δέκα χρόνια, από τότε που το είχαμε κάνει εμείς. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, πολύ δύσκολο και σπάνιο. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Πέρυσι ‘αγγίξαμε’ τον τελικό, όμως, δεν ήρθε τελικά. Ελπίζω φέτος να πάμε μέχρι τέλους».

Δειτε Επισης

Ανατροπή στην υπόθεση Τούχελ ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για ανανέωση
Κλείδωσε το Champions League με τρομερό Γκριεζμάν η Ατλέτικο Μαδρίτης
Ο Βλάχοβιτς έστεψε Κυπελλούχο τη Γιουβέντους
Τρίποντα Ευρώπης για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι
Θέλει τον Μπρούνο Φερνάντες στην Αλ Νασρ ο Ρονάλντο
Θέλει Μανδά η Φιορεντίνα-Το ποσό που τον κοστολογεί η Λάτσιο
Η... ελπίδα πεθαίνει τελευταία για την Άρσεναλ-Έτσι θα πάρει το πρωτάθλημα
Αγγλικός εμφύλιος για την αποκάλυψη του Αλόνσο στη Μπάγερ Λεβερκούζεν
Διπλό για Ευρώπη της Βιγιαρεάλ και… χαλάστρα στην Τζιρόνα
Τονάλι: Μεγάλο λάθος μου που κρυβόμουν για το πρόβλημά μου με τον τζόγο