Τα δεδομένα της μονομαχίας Τσιτσιπά με τον Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Rome Masters

Μία ακόμα μεγάλη μάχη περιμένουμε να δούμε το απόγευμα του Σαββάτου (20/05, περίπου στις 16.00, Cosmote Sports 6) ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ για τα ημιτελικά του Rome Masters.

Δύο αθλητές της πρώτης πεντάδας (στο Νο5 ο Έλληνας, στο Νο3 ο Ρώσος) οι οποίοι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους θα κοντραριστούν με φόντο την πρόκριση στον τελικό.

Ο νικητής θα αντιμετωπίσει εκείνον που θα επικρατήσει από το άλλο μεγάλο ζευγάρι των ημιτελικών ανάμεσα στον Ρουντ (Νο4) και τον Ρούνε (Νο7), ο οποίος θα αρχίσει περίπου στις 14.00.

Η ιστορία των αναμετρήσεων

Δίχως αμφιβολία το ζευγάρι του Τσιτσιπά με τον Μεντβέντεφ είναι από τα πιο ενδιαφέροντα εντός και εκτός των κορτ με τους δυο του να έχουν ανταλλάξει πολλά λόγια.

Αυτή είναι η δωδέκατη φορά που οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Ρώσο να έχει επτά νίκες και τον 24χρονο Έλληνα να έχει τέσσερις.

Στο χώμα έχουν τεθεί αντιμέτωποι άλλες δύο φορές και μετρούν από μία νίκη. Ο Μεντβέντεφ νίκησε το 2019 στο Μονακό και ο Τσιτσιπάς επικράτησε 3-0 σετ στο Roland Garros το 2021.

Έτσι έφτασαν στον ημιτελικό

Αμφότεροι πέρασαν τον πρώτο γύρο δίχως να παίξουν αγώνα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε μέχρι τα ημιτελικά δίχως να χάσει σετ και απέκλεισε διαδοχικά τους Μπόρζες, Σονέγκο, Μουζέτι και Τσόριτς.

Σχεδόν ανάλογη ήταν η πορεία και του Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος έχασε μόλις ένα σετ. Επικράτησε 2-0 του Ρουσουβουόρι, πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στον Ζαπάτα Μιράγιες και ακολούθησαν ακόμα δύο νίκες χωρίς να χάσει σετ απέναντι σε Ζβέρεφ και Χάνφμαν.

Τα δεδομένα στην Παγκόσμια κατάταξη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε στο τουρνουά της Ρώμης με στόχο να υπερασπιστεί τους περσινούς βαθμούς του, έψαχνε δηλαδή μια πορεία μέχρι και τον τελικό.

Τώρα βρίσκεται μια ανάσα από το να πετύχει τον στόχο του και να εξασφαλίσει ότι δε θα έχει χασούρα. Φυσικά, αν κατακτήσει τον τίτλο τότε θα βγει και κερδισμένος.

Η θέση στην οποία θα βρεθεί θα εξαρτηθεί τόσο από το δικό του ημιτελικό όσο και από τον άλλον και την πορεία στο υπόλοιπο του τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς αν χάσει από τον Μεντβέντεφ τότε θα περιμένει να δει την πορεία του Ρούνε με τον Δανό να τον απειλεί για την πέμπτη θέση αφού εάν κατακτήσει το τρόπαιο τότε θα έχουμε ισοβαθμία ανάμεσα στους δύο με 4775 βαθμούς.

Εάν επικρατήσει στον τελικό τότε η πέμπτη θέση θα είναι το μίνιμουμ. Σε περίπτωση που ο Ρούνε νικήσει τον Ρουντ τότε ο Τσιτσιπάς θα ανέβει στην τέταρτη θέση, εάν ο Νορβηγός επικρατήσει τότε οι δυο τους θα παίξουν στον τελικό μεταξύ άλλων και για την τέταρτη θέση.

Στην αντίπερα όχθη ο Μεντβέντεφ έχει μπροστά του πιο ξεκάθαρα δεδομένα. Ακόμα κι αν χάσει από τον Τσιτσιπά δε θα πέσει από την τρίτη θέση στην Παγκόσμια κατάταξη. Αντίθετα, εάν φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου τότε θα ανέβει στη δεύτερη προσπερνώντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τα οικονομικά δεδομένα του αγώνα

Πάμε τώρα και στο οικονομικό κομμάτι. Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ έχουν εξασφαλίσει 308.790 ευρώ. Ο νικητής θα εξασφαλίσει 580.000 ευρώ, ενώ αν κάποιος από τους δύο φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου τότε θα φύγει από τη Ρώμη με 1.105.265.

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης