«Άκουσα κάποιον να μου λέει ξύπνα, προφανώς νόμιζε ότι κοιμόμουν και ξύπνησα στο ημίχρονο»

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό της EuroLeague όπου και θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μιλάει για ένα περιστατικό που συνέβη στο ημίχρονο του παιχνιδιού κόντρα στη Μονακό, με έναν φίλο των «ερυθρολεύκων» να του λέει να ξυπνήσει. Φυσικά μίλησε για τη σημασία του τίτλου το 2013 απέναντι στους Μαδριλένους και την περηφάνια του Ολυμπιακού που ανάγκασε ξανά τους φίλους του να κάνουν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι.

«Είμαστε περήφανοι και είναι τιμή μας να είμαστε μέρος αυτού του event. Φυσικά ξέρουμε πόσο δύσκολη ήταν η σεζόν, συμφωνώ με τον Κώστα. Μίλησα και με τον κόουτς Ματέο για το πόσο δύσκολη ήταν η σεζόν, πρέπει να επιβιώσεις από δύσκολες καταστάσεις. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αποτυχία σε καμία από τις 4 ομάδες που βρέθηκαν εδώ, αλλά εδώ χρειάζεται ακόμα ένα βήμα. Για εμένα είναι να παλέψουμε για κάθε κατοχή, γνωρίζοντας πως η Ρεάλ είναι αντίπαλος μεγάλος με σημαντική εμπειρία».

Για το αν είναι καμπανάκι η εικόνα της Ρεάλ στον ημιτελικό: «Δε χρειάζεται να χτυπήσει καμπανάκι για να είμαστε συγκεντρωμένοι. Μιλάμε για ένα κλαμπ που έχει τη δυνατότητα να είναι στον τελικό παρά την απουσία τριών παικτών. Το πώς έπαιξαν χθες ή στη σειρά με την Παρτίζαν, με τον τρόπο που κέρδισαν κυρίως το τρίτο, δείχνει το ταλέντο. Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο στον τελικό, πρέπει να περάσεις από δύσκολη κατάσταση και να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας, να ανταγωνιστούμε σε κάθε φάση προσπαθώντας να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας. Το μπάσκετ έχει μεγάλες αυξομειώσεις. Χθες άκουσα κάποιον στο ημίχρονο να μου λέει να ξυπνήσω, νόμιζε ότι κοιμόμουν. Ευτυχώς ξύπνησα. Οι αυξομειώσεις αυτές είναι δύσκολα διαχειρίσιμες από τον κόσμο».

Για τον τελικό του 2013 με τη Ρεάλ: «Δε λέω πως είναι κάτι πεπρωμένο. Το μπάσκετ αλλάζει και αν δείτε αν ένα ματς του 2013 και ένα σημερινό θα αντιληφθείτε τη διαφορά. Από εκείνο το παιχνίδι μόνο ο Σλούκας και ο Παπανικολάου έπαιζαν και από τη Ρεάλ μόνο ο Ρούντι, ο Σέρχιο, ο Γιουλ. Μιλάμε για διαφορετικές εντελώς καταστάσεις. Μιλάμε για μεγάλα κλαμπ, όλοι ξέρουν τι σημαίνει Ρεάλ και ο Ολυμπιακός. Θα είναι «μάχη» αλλά σε αθλητικά πλαίσια, έχω σεβασμό στον Ματέο και τη Ρεάλ αλλά έχουμε πίστη στη δουλειά μας και είναι ενδιαφέρον τι θα συμβεί αύριο».

Για την προετοιμασία ενόψει Ρεάλ: «Για να είμαι ειλικρινής, έχω ένα μίτινγκ μετά το φαγητό το μεσημέρι με τους συνεργάτες μου που είχαν κάνει ετοιμασία για όλους. Εμείς είχαμε μία υποχρέωση με τον Τσους, μετά έχουμε το γεύμα και μετά θα ασχοληθούμε. Έχουμε κάνει μια προετοιμασία για το τι ακριβώς κάνει η Ρεάλ. Όλοι ξέρουν ότι ο Ταβάρες επηρεάζει το παιχνίδι με τον τρόπο που υπάρχει στο γήπεδο. Και οι γύρω παίκτες, ψηλά φόργουορντ, ψηλά γκαρντ δίνουν δύναμη σε ριμπάουντ και τέτοια πράγματα. Θα ετοιμάσουμε ένα πλάνο που θα παρουσιάσουμε στους παίκτες το απόγευμα και αύριο. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, πρέπει να βασιστούμε σε αυτό που κάνουμε καλά όλη τη χρονιά με ελάχιστες προσαρμογές».

Για το ότι συγκρίνεται ο Ολυμπιακός με την Ολλανδία του ποδοσφαίρου: «Καταρχήν είναι τιμητικό τι λέγεται, υπάρχει δόση υπερβολής σε οτιδήποτε και αυτό γιατί προέρχεται από τη χώρα μας και είναι πάντοτε σε υπερθετικό βαθμό στην επιτυχία και την αποτυχία. Αν το σχολίασαν κάποιοι από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως ο ασίσταντ του Τρινκιέρι, πιστεύω ότι δεν έχει καμία σχέση το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ. Η ταχύτητα στην απόφαση και την εκτέλεση στο μπάσκετ γίνεται πιο δύσκολη, χρειάζεται πολλά πράγματα, όπως τύχη, τα κατάλληλα πρόσωπα. Εμείς ήμασταν τυχεροί γιατί εγώ συμπληρώνω 3.5 χρόνια στον Ολυμπιακό και προσθέσαμε σιγά σιγά κομμάτια για να φτιάξουμε το μπάσκετ που θα μας δώσει τίτλους και επιτυχίες. Είχαμε την ευκαιρία να μην έχει συμβόλαιο ο Σλούκας, είχαμε ήδη τον Παπανικολάου και τον Βεζένκοβ, υπογράψαμε ξένους όπως ο Γουόκαπ και ο Φαλ, παίκτες που δεν είναι εγωιστές. Ο τρόπος που παίζουν είναι αλτρουϊστικός. Έχουν αποδεχθεί τον ρόλο τους και τελικά αυτό είναι όλο. Υπάρχουν και άλλες πολύ καλές ομάδες που παίξανε καταπληκτικά και δεν κατέκτησαν τίποτα. Πιστεύω ότι είναι λίγο σε υπερθετικό βαθμό προς τα πάνω».

Για τους γηγενείς παίκτες: «Αν έχεις μερικούς παίκτες γηγενείς που γνωρίζουν την κουλτούρα του κλαμπ και τον φίλων, μπορούν να αντιπροσωπεύσουν τον σύλλογο λίγο καλύτερα. Δούλεψα στην Ισπανία, τη Ρωσία, σε όλη την Ευρώπη είναι μεγάλο πρόβλημα το ότι τα παιδιά ενδιαφέρονται περισσότερο να βρεθούν στο λάπτοπ, αντί να παίξουν μπάσκετ. Και όλα τα σπουδαία ταλέντα πηγαίνουν στο ΝΒΑ. Οπότε στην Ευρώπη έχουμε πρόβλημα να μην έχουμε γηγενείς στο υψηλότερο επίπεδο. Η Ρεάλ για παράδειγμα υπέγραψε πριν μερικά χρόνια τους Αλοθέν, Αμπάλδε αλλά χθες τελείωσε το παιχνίδι με τους Γιουλ, Σέρχι, Ρούντι και το ίδιο με εμάς. Σλούκας και Παπανικολάου, τα μεγάλα ταλέντα του 2013 παίζουν ακόμα και τώρα σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε ακόμα μερικούς παίκτες αλλά όχι στον ίδιο ρόλο. Το να έχουμε γηγενείς σημαίνει ότι θα παίζουν περισσότερα χρόνια στο κλαμπ και μπορείς απλώς να προσθέτεις μερικά κομμάτια κάθε καλοκαίρι».

Για τις αναμνήσεις από το 2013: «Πρώτα από όλα έχω εκπληκτικές αναμνήσεις από το 2013 γιατί το κατακτήσαμε και παίξαμε κυριαρχικό μπάσκετ στον ημιτελικό και για τρεις περιόδους στον τελικό. Βάλαμε 90 πόντους σε τρεις περιόδους. Αλλά αν ζεις στο παρελθόν δεν μπορείς να ζήσεις τίποτα καινούργιο. Δε ζω στο παρελθόν. Ακόμα και όταν συνέβη αυτό δεν κατάλαβα πόσο σημαντικό ήταν. Όταν ήρθαμε στην Αθήνα και υπήρχαν 20.000 στους δρόμους κατάλαβα τι συνέβη. Θέλω να απολαύσω τον τελικό με αυτό το σπουδαίο κλαμπ όπως η Ρεάλ. Είμαι περήφανος για αυτό αλλά περισσότερο για τους 12.000 που ήρθαν πέρσι στο Βελιγράδι και όσους ήρθαν φέτος στο Κάουνας, πολύ πιο μακριά από την Ελλάδα. Κάνουμε τους φίλους μας περήφανους».

Για την επόμενη μέρα μετά τους Σπανούλη, Πρίντεζη: «Καταρχάς υπάρχει ένα διοικητικό μοντέλο επιτυχημένο. Η ομάδα μας δεν ξοδεύει τεράστια μπάτζετ για να ανταγωνιστεί αυτούς που ανταγωνίζεται. Σημαίνει ότι κάτι γίνεται καλά. Όλοι γύρω από την ομάδα ξέρουν τη δουλειά τους. Ο Ολυμπιακός κέρδισε το 1997 τον τίτλο με 15 ματς και τώρα παίξαμε 40. Το μπάσκετ για βετεράνους γίνεται όλο και πιο δύσκολο και η ομάδα πρέπει σιγά σιγά να προετοιμάζεται με κινήσεις για να προσθέσει παίκτες και μια διαφορετική νοοτροπία. Δεν έχει σχέση με εμένα αλλά και πόσο το κλαμπ διαχειρίστηκε την κατάσταση».

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Ο αυτοκράτορας της Ρώμης δεν πέθανε, είναι ο Φραντσέσκο Τότι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»