Η κυριαρχία των χούλιγκαν για άλλη μια φορά και το «επιτυχημένο πλάνο» της Αστυνομίας

Μάρτυρες ντροπιαστικών επεισοδίων έγιναν όσοι βρίσκονταν στις εξέδρες του ΓΣΠ για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου το βράδυ της Τετάρτης και πιο συγκεκριμένα αυτοί που ήταν κοντά στο διαχωριστικό κάγκελο της Ανατολικής με τη Νότια, καθώς από τη μια βρίσκονταν οπαδοί της Ομόνοιας και από την άλλη οπαδοί της ΑΕΛ.

Είναι οφθαλμοφανές άλλωστε και μέσα από τα βίντεο τα οποία καταγράφηκαν, όπου οπαδοί κατάφεραν να συναντηθούν με τόση ευκολία και να ρίξουν μέχρι και μπουνιές από τα κάγκελα. Άλλοι να είναι κρεμάμενοι από το διαχωριστικό και να προσπαθούν να επιτεθούν με τις ζώνες τους και άλλοι να ρίχνουν κροτίδες σαν… τσίχλες. Σημειώνεται, ότι ανάμεσα στους οπαδούς, διακρίνονται και οι στιούαρτ, οι οποίοι με τα δυο τους χεριά προσπαθούσαν μάταια να συγκρατήσουν τους οπαδούς, αλλά τίποτα δεν μπόρεσε τελικά να σταματήσει τους μανιώδεις χούλιγκαν.

Μετά από λίγη ώρα, και αφού έγινε ότι έγινε και έπεσε το ξύλο της αρκούδας, με οπαδούς να τραυματίζονται από κροτίδες, άλλους να πέφτουν από τις κερκίδες και ορισμένες οικογένειες μάλιστα με τα παιδιά τους που απλά κάθονταν στα σημεία να απομακρύνονται για την ασφάλειά τους-αφού δεν υπήρχε καν- τότε κάνουν την είσοδό τους στην εξέδρα της Ανατολικής που βρίσκονταν οπαδοί της Ομόνοιας, πάνοπλα μέλη της Δύναμης, για να επιφέρουν την τάξη και την ηρεμία στις εξέδρες.

Ωστόσο, τίποτα δεν μπορούσε πάλι να σταματήσει τους οπαδούς της ΑΕΛ που βρίσκονταν στο Νότιο πέταλο, οι οποίοι πετούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους προς την ανατολική. Κροτίδες, φωτοβολίδες, καρέκλες, αλλά και μέχρι τα κοντάρια από τις σημαίες, μετατράπηκαν σε επιθετικά όπλα στα χέρια τους, για να πετάνε προς τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Για τα όσα ακολούθησαν εκτός αγωνιστικού χώρου, όπως στη Λεμεσό και στη Λευκωσία, ούτε καν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης. To ίδιο σκηνικό. Μολότοφ, πέτρες, δακρυγόνα, φωτιές... Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκαλούν τα όσα διαδραματίζονται ακόμη εντός αγωνιστικών χώρων, σε μια εποχή όπου αποφασίστηκαν δραστικά και μια σειρά από μέτρα, τα οποία και θα πάτασσαν τη βία στους αθλητικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται πως, ανάμεσα στα μέτρα, ήταν η επιτήρηση των οργανωμένων κατά τις μετακινήσεις τους από την Αστυνομία, η εντατικοποίηση σωματικών ελέγχων από την Αστυνομία (!), η τροποποίηση της νομοθεσίας για άλκοτεστ και νάρκοτεστ αλλά και η τροποποίηση Νομοθεσίας για εμπλοκή Αστυνομίας, στον έλεγχο εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου.

Αλήθεια, εάν ψάξει κανείς αυτά τα μέτρα και αντικρύσει τις εικόνες που διαδραματίστηκαν στο στάδιο της πρωτεύουσας, τότε θα αντιληφθεί πως κάτι δεν πάει καλά και σίγουρα θα διερωτηθεί ποια τελικά από τα μέτρα εφαρμόστηκαν; Ο μόνος που μπορεί να δώσει απάντηση είναι ο ίδιος ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο οποίος κατά τη θητεία του ως Αρχηγός απαριθμεί περισσότερα από όσα μπορούμε να μετρήσουμε.

Βέβαια, παρά το γεγονός πως και πάλι μετά από μια γιορτή του ποδοσφαίρου φιγουράρουν οι εικόνες των χούλιγκαν που έκαψαν περιουσίες, προκάλεσαν ζημιές, έριχναν πέτρες κτλ, η ηγεσία της Αστυνομίας χαρακτήρισε με περηφάνια «επιτυχημένο το επιχειρησιακό πλάνο», με τους αστυνομικούς της συντεχνίας Ισότητας, στην αντίπερα όχθη να μιλούν πως «βρέθηκαν στο ίδιο έργο θεατές».

Κάπως έτσι λοιπόν, ακόμη μια αγωνιστική περίοδος οδεύει προς το τέλος της και έζησαν οι χούλιγκαν καλά και οι αστυνομικοί καλύτερα…

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια