«Μας ξάφνιασε λίγο ο ΑΠΟΕΛ, από την αρχή στόχος ήταν το πρωτάθλημα»

Στην κατάκτηση του τίτλου αλλά και το πως έζησε ο ίδιος το παιχνίδι του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ, το οποίο χάρισε τον τίτλο στον Άρη, μίλησε ο Κάρολ Στρούσκι.

Μιλώντας σε μέσο της Πολωνίας ο 22χρονος μέσος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η πτώση του ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ ξάφνιασε τη λεμεσιανή ομάδα.

Για τις πέντε ισοπαλίες τον Δεκέμβριο, ανέφερε πως «είναι δύσκολο να πω ποιο ήταν το πρόβλημά μας, ήταν η πιο αδύναμη στιγμή. Μερικές φορές υπάρχει έλλειψη αποτελεσματικότητας, ίσως λίγη αυτοπεποίθηση, αλλά ψυχικά δεν χάσαμε ποτέ τις δυνάμεις μας και πραγματικά ήμασταν πάντα ένα στα αποδυτήρια, περνούσαμε χρόνο μαζί όχι μόνο στις προπονήσεις. Ακόμα και στην πιο δύσκολη περίοδο, ήμασταν μια καλά συντονισμένη ομάδα και θεωρώ ότι αυτό είναι ένα από τα βασικά σημεία που αργότερα απέδωσε».

Για την ήττα 4-3 από την ΑΕΚ στην Αρένα, είπε πως «το παιχνίδι μας δεν φαινόταν κακό, αλλά μας έλειπε η ωριμότητα στο γήπεδο. Προηγηθήκαμε 2-0 και τους αφήσαμε να μας φτάσουν. Σε όλη τη σεζόν, ωστόσο, εξελιχθήκαμε ως ομάδα και μάθαμε να τελειώνουμε τα παιχνίδια. Κάπως έτσι έμοιαζε η ανάπαυλα στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Το μόνο που είχε σημασία τότε ήταν το αποτέλεσμα, η αυτοπεποίθηση επέστρεψε και το πήγαμε μέχρι το τέλος. Ακόμα και το τελευταίο ματς με την Ομόνοια, που κερδίσαμε 1-0, είχαμε παρόμοια συμπεριφορά. Στα χαρτιά, ήταν εύκολο έργο για εμάς, γιατί η Ομόνοια δεν έπαιζε για τίποτα, και ήμασταν αποφασισμένοι. Στην πράξη αποδείχθηκε ότι παίξαμε ένα από τα πιο δύσκολα ματς, ταλαιπωρηθήκαμε, αλλά οι βαθμοί μας έμειναν. Τέτοιες στιγμές καθορίζουν τους μελλοντικούς πρωταθλητές – ακόμα κι αν όλα δεν πάνε καλά στο παιχνίδι, μετρά το αποτέλεσμα».

Για το πρωτάθλημα ο 22χρονος Πολωνός ανέφερε ότι, «μια εβδομάδα νωρίτερα, με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Κερδίσαμε 2-0. Δεν μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα ακόμα, γιατί ήμασταν τρεις βαθμούς μπροστά δυο αγωνιστικές πριν το τέλος, αλλά κοιτάζοντας την ποιότητα του παιχνιδιού μας σε εκείνο το ματς, νιώσαμε ότι δεν μπορούσαμε να το χαλάσουμε. Βλέποντας την αυτοπεποίθηση που αποκτήσαμε και τη φόρμα που ήμασταν, δεν φοβόμουν, ακόμα κι αν όλα ήταν να κριθούν στον τελευταίο αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, όπου παλεύαμε για τον τίτλο. Να προσθέσω ότι με τον Απόλλωνα, τον πρωταθλητή της περσινής χρονιάς, πετύχαμε το απόλυτο των 12 πόντων».

Για τον ΑΠΟΕΛ είπε πως, «σίγουρα, μια τέτοια πτώση στη φόρμα του ΑΠΟΕΛ μας ξάφνιασε λίγο. Πριν από την έναρξη των πλέι οφ ήμασταν έξι βαθμούς πίσω του, είχε μεγάλη πρόοδο. Από την άλλη, περιμέναμε απλώς τη φάση των play-off, γιατί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν νιώσαμε καλύτερα παίζοντας απέναντι σε άλλες κορυφαίες ομάδες. Ήμασταν λίγο χειρότεροι απέναντι σε αντιπάλους στο κάτω μέρος του βαθμολογικού πίνακα που αμύνονταν βαθιά. Ξέραμε ότι αν αποκτούσαμε δυναμική, τότε θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε».

Για τον προπονητή του ο Στρούσκι ανέφερε ότι, «έχω μια αναμφισβήτητα θετική γνώμη για αυτόν. Είναι ένας νέος προπονητής με πολλές γνώσεις. Είναι εξαιρετικός στην προετοιμασία των παικτών, τόσο τακτικά όσο και ψυχικά. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλο χάρισμα, μπόρεσε να μας εμφυσήσει τη νοοτροπία των νικητών, που παρουσιάζουμε φέτος. Πιστεύω ότι έχει μια μεγάλη καριέρα μπροστά του».

Για το κυπριακό πρωτάθλημα είπε ότι, «Οι αγώνες μεταξύ ομάδων από την πρώτη εξάδα είναι θεαματικοί, που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Μπορείτε να δείτε την ποιότητα τόσο ομαδική όσο και ατομική. Οι ομάδες από το κάτω μέρος του βαθμολογικού πίνακα ξεχωρίζουν πιο έντονα, από αυτή την άποψη το κυπριακό πρωτάθλημα διαφέρει από το πολωνικό. Σε εμάς, αυτές οι διαφορές είναι λιγότερο έντονες. Γενικά στην Κύπρο πολλές ομάδες είναι πιο “ποδοσφαιρικές”, χάρη και στις ικανότητες των μεγαλύτερων σταρ. Παράδειγμα τέτοιοw παίκτη είναι ο Αλεξάντρ Κακόριν, δανεικός από τη Φιορεντίνα. Αν υπάρχει κάτι που μου λείπει εδώ, είναι ένας μεγαλύτερος αριθμός υποστηρικτών σε όλο το πρωτάθλημα. Από αυτή την άποψη, έχουμε ένα σαφές πλεονέκτημα όσον αφορά τον αριθμό των φιλάθλων, το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και τη διαθεσιμότητα αγώνων.

Ο στόχος μας ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα πριν από την έναρξη της σεζόν. Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Δεν έχω ακόμη πλήρως επίγνωση τι σημαίνει αυτός ο τίτλος για τους ανθρώπους που είναι χρόνια στον σύλλογο. Η μέρα που παρακολουθήσαμε τον αγώνα του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ, μετά τον οποίο οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να μας προφτάσουν, θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου. Μεγάλη χαρά, δάκρυα ευτυχίας χύθηκαν. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι αντιδράσεις πολλών θαυμαστών έδειξαν για τι εκπληκτικό επίτευγμα μιλάμε. Δεν νομίζω ότι μέχρι να σηκώσω αυτό το τρόπαιο -όλη η τελετή είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Κυριακή- θα συνειδητοποιήσω πλήρως τι έχουμε καταφέρει. Κάτι άλλο είναι ότι δεν έχω σηκώσει ακόμα το πρώτο μου τρόπαιο και ήδη σκέφτομαι να κερδίσω άλλο ένα. Αυτή είναι η νοοτροπία που μας εμφύσησε ο κόουτς Σπιλέφσκι. Θα είμαστε πάντα πεινασμένοι για επιτυχία. Πρέπει να στοχεύεις ψηλά. Την επόμενη σεζόν θέλουμε να πετύχουμε ξανά κάτι μεγάλο. Η είσοδος στον όμιλο του Champions League είναι το όνειρο όλων, ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά όλα είναι πιθανά. Σίγουρα δεν θα πω ότι δεν έχουμε καμία ευκαιρία».

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19