Πρεμιέρα με Τσεχικά εμπόδια για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Νωρίς μπαίνει στη μάχη του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθώς μετά τις 13:30 ώρα Ελλάδος, θα αντιμετωπίσει τον Γίρι Βέσελι στον πρώτο γύρο.

Αποκλειστικός στόχος του Στέφανου είναι να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς επιπλέον σετ, ωστόσο θα πάει υποψιασμένος καθώς η παγκόσμια κατάταξη του Τσέχου δεν είναι αντιπροσωπευτική της αξίας του. Τσιτσιπάς και Βέσελι έχουν παίξει μόνο μία φορά και αυτή ήταν στο ταμπλό των προκριματικών στη Ρώμη το 2017, όταν ο Τσιτσιπάς έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Είχε κερδίσει μάλιστα με 2-1 σετ, παίρνοντας το τάι μπρέικ στο τρίτο σετ.

Ο Βέσελι έχει υπάρξει παίκτης του Τοπ40, όμως οι τραυματισμοί τον άφησαν πολύ πίσω. Είναι στο Νο452 αυτή την εβδομάδα, νούμερο διόλου αντιπροσωπευτικό των δυνατοτήτων του. Ο 29χρονος έχει πάρει δύο τίτλους στο Τουρ και αυτό θα είναι το πρώτο του ματς ATP μετά το US Open πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Ο νικητής αυτού του αγώνα θα παίξει στον δεύτερο γύρο με έναν εκ των Καρμπάλες Μπαένα (Ισπανία, Νο58) ή Νάβα (ΗΠΑ, Νο238).

Την ώρα που θα παίζει ο Τσιτσιπάς με τον Βέσελι στο Philippe Chatrier, μία άλλη Ελληνο-τσεχική μάχη θα ξεκινά γύρω στις 14:00 ώρα Ελλάδος, στο Suzanne Lenglen. Πρόκειται για τον αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη με την Καρολίνα Μούτσοβα, μία τενίστρια την οποία θέλει πάρα πολύ να κερδίσει, σε μία άκρως επικίνδυνη πρεμιέρα.

Η Σάκκαρη πέρυσι είχε αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο την Μούτσοβα, με την Τσέχα να παίζει με τραυματισμό, αλλά να καταφέρνει να αφήσει εκτός την Ελληνίδα τενίστρια. H Μούτσοβα την κέρδισε σε 3 σετ, όπως σε τρία σετ την είχε κερδίσει και έναν χρόνο πριν στην Μαδρίτη. Πριν από αυτά τα δύο ματς, είχαν αναμετρηθεί το 2016 στο Σαρμ Ελ Σεϊχ, με την Σάκκαρη να την κερδίζει εύκολα στα προημιτελικά. Η Μούτσοβα είναι αυτή τη στιγμή στο Νο42, ενώ μετρά έναν τίτλο καριέρας.

Η νικήτρια θα παίξει με μία εκ των Νάντια Ποντορόσκα (Αργεντινή, Νο101) και Τζέσικα Πονσέ (Γαλλία, Νο123).

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ