Ρεκόρ μεταλλίων για το κυπριακό Τζούντο στους ΑΜΚΕ

Το τζούντο σάρωσε κυριολεκτικά τα μετάλλια στην σημερινή πρεμιέρα κατακτώντας επτά χρυσά, ένα αργυρό και έξι χάλκινα μετάλλια. 

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ, Πολύβιο Αλεξάνδρου και την απεσταλμένη του ΚΥΠΕ, ο αριθμός αυτός μεταλλίων αποτελεί ρεκόρ για το άθλημα στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, αφού στο προηγούμενο και πάλι στη Μάλτα το 2003 η Κύπρος είχε κερδίσει πέντε Χρύσα.

Ασφαλώς είναι ένας αριθμός που αφήνει ικανοποιημένους τους ανθρώπους του αθλήματος και γενικότερα ολόκληρη την αποστολή που βρίσκεται στην Μάλτα.

Παράλληλα αποδεικνύει ότι τα βήματα προόδου του αθλήματος τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλα ενώ το αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έπονται ακόμα καλύτερες ημέρες.

Την αρχή έκανε ο Πέτρος Χριστοδούλου στη κατηγορία των 60kg. Ο νεαρός τζουντόκα  που πρόσφατα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν πρι της Αυστρίας, έκανε ουσιαστικά συντήρηση δυνάμεων και κέρδισε πανεύκολα την θέση στο πιο ψηλό βάθρο αποδεικνύοντας ότι πλέον είναι για μεγάλα πράγματα.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες και ο Κύπριος πρωταθλητής Γιώργος Μπαλαρτασβίλι έκανε το καθήκον του κερδίζοντας το χρυσό στην κατηγορία των 66 kg, πιστοποιώντας την αγωνιστική του σταθερότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κέρδισε το χρυσό στους πρόσφατους κοινοπολιτειακούς αγώνες.

Την πρώτη θέση στη κατηγορία των +100kg κατέκτησε και ο 18χρονος Γιάννης Αντωνίου που πέρσι κέρδισε το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Νέων, δίνοντας συνέχεια στην ανοδική του πορεία.

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, όπως αναμενόταν, ανέβηκε και η Σοφία Ασβεστά στη κατηγορία των 52Kg που μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά έκαμψε τελικά την αντίσταση της Αλάγια από το Μονακό.

Χρυσό και από τον Κυπριανό Ανδρέου στα 73Kg. Ο 21 ετών τζουντόκα μέτρα ήδη αρκετές διακρίσεις στο εξωτερικό.

Στο πιο ψηλό σκαλί ανέβηκε και ο Άριστος Μιχαήλ στην κατηγορία των - 90Kg με τον 25χρονο πρωταθλητή να μετρά και αυτός αρκετές διακρίσεις στο εξωτερικό.

Τελευταίος αλλά όχι έσχατος, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Γιώργος Κρουσανιωτάκης στην κατηγορία των 100Kg,  συμπληρώνοντας τον εκπληκτικό αριθμό των επτά χρυσών. Ο 24χρονος πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό στο Open Αφρικής.

Αξιοσημείωτο της σημερινής ημέρας το γεγονός ότι κανένας Κύπριος αθλητής δεν έχασε στους αγώνες κατάταξης. Είτε ήταν για τη πρώτη θέση είτε για την 3η θέση.

Ο πίνακας μεταλλίων στο Τζούντο για την κυπριακή ομάδα έχει ως ακολούθως: 

ΧΡΥΣΟ

Πέτρος Χριστοδουλίδης 60Kg

Γιάννης Αντωνίου +100Kg

Γιώργος Μπαλαρτασβίλι 66Kg

Σοφία Ασβεστά 52Kg

Κυπριανός Ανδρέου 73Kg

Άριστος Μιχαήλ - 90Kg

Γιώργος Κρουσανιωτάκης

ΑΡΓΥΡΑ

Βερόνικα Καλαϊτζίδου 48Kg

ΧΑΛΚΙΝΑ

Κυπριανού Μαρία 48K

Αδαμαντία Χριστοδουλίδη 52Kg

Σιάκος Παναγιώτης 73Kg

Δημητρίου Ντιάνα 63 Kg

Κεσόφ Πέτρος 81 Kg

Οδυσσέας Γιωργάκης 81Kg

Δειτε Επισης

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)