«Ο Στέφανος έκλαιγε και ζήτησε συγγνώμη από την μητέρα του μετά το συμβάν στη Ρώμη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η οικογένειά του έχουν ταξιδέψει στο Παρίσι για το Roland Garros αλλά κανείς δεν ξέχασε τα όσα έγιναν στη Ρώμη.

Στο παιχνίδι του Έλληνα τενίστα με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στο Rome Open η μητέρα του Τζούλια του έδινε οδηγίες στα ρώσικα και ο Στέφανος εκνευρισμένος της έκανε επίθεση.

Την αποκάλεσε «μαλακισμένη» και της ζήτησε να σταματήσει να μιλάει ρώσικα (ο αντίπαλος ήταν Ρώσος) αλλά και να φύγει από το box του. To video με τα «μπινελίκια» έγινε viral σε όλο τον κόσμο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι το μετάνιωσε.

Για την υπόθεση πήρε θέση και ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε από το Παρίσι στο SDNA για το περιστατικό αλλά και τα όσα ακολούθησαν.

Αρχικά αποκάλυψε τι έκανε ο 24χρονος τενίστας όταν έφτασε στο ξενοδοχείο της Ρώμης:

«Πήγε μετά από μία ώρα στο ξενοδοχείο ο Στέφανος και σχεδόν έκλαιγε, ζητώντας συγγνώμη. Και μου λέει η Τζούλια "τι έπαθε αυτός;". Δεν κατάλαβε καν τι έγινε! Εκείνος ήταν πολύ στεναχωρημένος που συμπεριφέρθηκε έτσι στη μητέρα του. Είπα στην Τζούλια "άφησέ τον, είναι ώρα". Τέλος! Αν έχει μια αδυναμία σε αυτή τη ζωή ο Στέφανος, είναι η μάνα του. Την αγαπάει τόσο πολύ, ό,τι και αν κάνει θα το δεχτεί. Της λέω ότι πρέπει το σταματήσεις αυτό, πρέπει να του πεις ότι είναι πλέον δυνατός, ότι είναι εντάξει μόνος του».

«Η Τζούλια πρέπει να τον αφήσει να οδηγήσει αυτός την κούρσα»

Ο Απόστολος είχε μια σοβαρή κουβέντα με την σύζυγό του για το θέμα για την οποία είπε: «Φυσικά... Το κατάλαβε, αλλά δεν μπορεί να πιστέψει οτι τον επηρέασε πάρα πολύ. Και όμως, ο ίδιος ο Στέφανος τής είπε "με επηρέασες, με συγχωρείς που ήταν αυτή η αντίδρασή μου, αλλά δεν μπορούσα να βρω άλλη λύση εκείνη τη στιγμή". Πρέπει να καταλάβει η Τζούλια ότι οφείλει να τον αφήσει να οδηγήσει αυτός την κούρσα. Είναι πια έτοιμος και αυτό της είπα».

«Κινδύνευε ο γιος της και μίλησε το έντσικτο της μητέρας»

Ο πατέρας Τσιτσιπάς προσπάθησε να εξηγήσει το περιστατικό στο Rome Open: «Στη Ρώμη η Τζούλια αντέδρασε καθαρά από ένστικτο μητέρας. Κινδυνεύει ο γιος μου, δεν παίζει καλά, μπορώ να τον βοηθήσω. Είναι αντίδραση της κάθε μητέρας, του κάθε πατέρα.

Ο καθένας, βέβαια, έχει διαφορετικό τρόπο, δηλαδή αν ήταν κάποια μητέρα που δεν ξέρει από τένις, θα του έλεγε "πάμε, πέρνα καλά". Η Τζούλια επειδή βλέπει και το κομμάτι του τένις, κατάλαβε τι πήγαινε να γίνει, το αισθάνθηκε. Αν ο Στέφανος ήταν ένα παιδί 12, 13, 15 ετών, θα έλεγες εντάξει, μαθαίνει, τώρα εξελίσσεται. Σε αυτή την κατάσταση, ωστόσο, πρέπει να τα χειριστεί μόνος του. Δεν μπορείς να του αποσπάς την προσοχή. Πάντα ξέρουμε ότι η απόσπαση προσοχής συμβαίνει γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν εκείνη τη στιγμή τον εγκέφαλό μας. Ήταν λάθος timing».

«Έχει εγκαταλείψει την προσωπική του ζωή»

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς μίλησε και για την ανύπαρκτη προσωπική ζωή του Στέφανου ο οποίος έχει αφιερωθεί στο τένις: «Την προσωπική του ζω στην ουσία την έχει εγκαταλείψει εντελώς. Δεν ξέρω τους λόγους, είναι κάτι προσωπικό, αν και έχω συζητήσει κάποιες φορές μαζί του. Ίσως να βρίσκει κάποια ισορροπία στην προσωπική του ζωή, να ξέρει πια τι θέλει ο ίδιος. Είναι σημαντικό να μπορέσει να συνδυάσει την προσωπική του ζωή με την επαγγελματική. Δεν είναι εύκολο, αλλά εγώ βλέπω ότι αυτό χρειάζεται, αυτή την ισορροπία όλων των πραγμάτων για να πάει στο επόμενο βήμα.

Όταν ισορροπήσουν τα πάντα και νιώσει ότι είναι χαρούμενος, είναι ευτυχισμένος, έχει την προσωπική του ζωή και ένα ωραίο επάγγελμα που αγαπάει και δίνει την ψυχή του γι' αυτό. Γιατί όταν κάτι δεν πάει καλά επαγγελματικά, θα ξέρει ότι έχει την προσωπική του ζωή, που την έχει οργανώσει καλά και νιώθει ωραία. Ότι έχει δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούν και θα παίρνει ενέργεια από εκεί».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Χάρισε ρακέτες σε Κάρι και ΛεΜπρόν και έδειξε την τέχνη του στα τρίποντα ο Τζόκοβιτς
Σε δημοπρασία το δαχτυλίδι του ΝΒΑ του Κόμπι Μπράιαντ που κέρδισε με τους Lakers το 2000
Κερδίζουν και χωρίς τον Αντετοκούνμπο οι Μπακς, 140-129 τους Φοίνιξ Σανς στο Μιλγουόκι- Βίντεο
Έχασε τον τίτλο του Indian Wells από το Νο1 κόσμου η Μαρία Σάκκαρη
ΒΙΝΤΕΟ: Επίδειξη αθλητικού πολιτισμού στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Στον τελικό με τη Σβιόντεκ στο Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη
Ο Μεντβέντεφ έκλεισε... ραντεβού με τον Αλκαράθ στον τελικό του Indian Wells
Δείπνο συσπείρωσης από τον Σλούκα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό (pic)
Ο Μπράνσον σκόραρε 42 πόντους και οδήγησε τους Νικς στη νίκη επί των Κινγκς
Το δίδυμο Κάρι-Τόμπσον είχε απάντηση στην 40άρα του ΛεΜπρόν και οι Γουόριορς λύγισαν τους Λέικερς