Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας από τους οπαδούς του Απόλλωνα (pics)
20:09 - 01 Ιουνίου 2023

Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων του Απόλλωνα, προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, με αφορμή την πεντάμηνη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε σε δυο οπαδούς της ομάδας τους.
Για την πορεία των φίλων της ομάδας της Λεμεσού, επιστρατεύτηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, το αντιδιαδηλωτικό όχημα της Αστυνομίας «Αίαντας», η ΜΜΑΔ και μέλη άλλων αστυνομικών διευθύνσεων, για την αποφυγή επεισοδίων και την ομαλή διεξαγωγή της ειρηνικής πορείας.


Μάλιστα σε υπόμνημα που παρέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί προς Αρχηγό, Υπουργό Δικαιοσύνης και Γενικό Εισαγγελέα, με θέμα «Επιλεκτική δικαιοσύνη ενάντια στους οπαδούς», αναφέρουν ότι, «σε μια κοινωνία που ζέχνει από την ασυδοσία των πολιτικών και των αυλικών τους, το ένα σκάνδαλο διαφθοράς διαδέχεται το άλλο και η οργή ξεχειλίζει από όλα τα κοινωνικά στρώματα για τη σημερινή κατάντια, γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια από τη πολιτεία στοχοποίησης του συνόλου του οπαδικού κινήματος, με στόχο να εκτονωθεί η πίεση που δέχεται από τον λαό».
Πίσω από κλειστές πόρτες προσθέτουν, «εγκληματίες με γραβάτες που δεν γνωρίζουν ούτε κατά που πέφτουν τα γήπεδα της Κύπρου, συνεδριάζουν και αποφασίζουν για το μέλλον του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, ισχυριζόμενοι πως θα επιδείξουν «μηδενική ανοχή». Άτομα που δεν βρέθηκαν ποτέ τους στα γήπεδα, δεν δύναται να είναι αρμόδια για τη λήψη αποφάσεων. Όταν πάνοπλοι αστυνομικοί, νιώθοντας τη δύναμη της εξουσίας να τους κατακλύζει, προκαλούν και εκτονώνουν τα συμπλέγματα που τους διακατέχουν πάνω σε οπαδούς, χωρίς λόγο και αιτία οδηγώντας την κατάσταση σε επεισόδια, σας φταίνε οι οπαδοί;».
Όταν χιλιόμετρα μακριά από τα γήπεδα, σημειώνουν, «πάνοπλοι αστυνομικοί γδύνουν οπαδούς και ακουμπώντας ευαίσθητα σημεία, ισχυρίζονται πως κάνουν τον αναγκαίο έλεγχο, το θεωρείτε φυσιολογικό; Όταν η δικαιοσύνη επιλεκτικά εξαντλεί την ασυστηρότητά της σε 20χρονα παιδιά, οδηγώντας τους στη φυλακή για 5 κροτίδες, οι οποίες δεν κατέβηκαν καν από το αυτοκίνητο, θεωρείτε ότι θα λύσετε το πρόβλημα της κοινωνίας, πλανάσθε πλάνη οικτρά. Αν η δικαιοσύνη λειτουργούσε με την ίδια αυστηρότητα και για τους εγκληματίες λευκού κολλάρου, η Κύπρος θα καθάριζε από τη διαφθορά και τα κελιά θα γέμιζαν από κουστουμαρισμένους. Η βία φέρνει βία και η δράση αντίδραση. Αναθεωρείστε τη στάση σας, αλλιώς θα μας βρείτε μπροστά σας».

