Για τα προβλήματα της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής ενημερώθηκε ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης με αντιπροσωπεία της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παραολυμπιακό κίνημα.

Μιλώντας μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ανδρέας Καμαρλίγκος, Πρόεδρος της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι θα προσπαθήσει για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κυπριακό παραολυμπιακό κίνημα. 

Το βασικότερο πρόβλημα, ανέφερε ο κ. Καμαρλίγκος, είναι η αύξηση της χορηγίας που δίνεται στην Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή. Ένα άλλο θέμα αποτελεί η μη ενασχόληση των ΑμεΑ με τον αθλητισμό, σημείωσε, προσθέτοντας ότι το 15% του πληθυσμού είναι άτομα με κάποιο είδος αναπηρίας. Ακόμη, αναφέρθηκε και στο θέμα της στέγασης, «αφού η Επιτροπή δεν έχει δικό της χώρο», καθώς και στο θέμα της στελέχωσης, «αφού η Επιτροπή χρειάζεται περισσότερο προσωπικό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον μεγάλο όγκο εργασίας».

«Μέσα στις προεκλογικές του δηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναφερθεί στο θέμα της δημιουργίας Παραθλητικού Κέντρου», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής. «Είναι ένα όνειρο για όλους εμάς που, αν γίνει, θα ελκύσει τους αθλητές ΑμεΑ. Αν το πετύχουμε μέσα στα επόμενα χρόνια, θα είναι ένας άθλος που πιστεύουμε ότι θα είναι στολίδι για την κυπριακή κοινότητα και θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε και άλλους αγώνες από το εξωτερικό», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων, ο κ. Καμαρλίγκος είπε ότι «για κάποια από αυτά τα θέματα το Προεδρικό θα δώσει άμεσες λύσεις». Κάποια άλλα, συνέχισε, «θα ξεκινήσουμε να τα δρομολογούμε, διότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνει ένα παραολυμπιακό στάδιο, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη». «Χρειάζονται σχέδια, χρειάζεται να εξευρεθεί χώρος, χρειάζεται να ενταχθεί στους προϋπολογισμούς του κράτους κ.ο.κ.», κατέληξε.

Πηγή: ΚΠΕ

Δειτε Επισης

Αυστραλός αθλητής του χόκεϊ επί χόρτου ακρωτηρίασε το δάκτυλο του για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς
Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Μπερετίνι στον ημιτελικό του Γκστάαντ
Αναχώρησαν για Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Πετρούνιας, Τεντόγλου και η ομάδα στίβου
Λαμπαδηδρόμος ετών 99 για τους Ολυμπιακούς
ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι έζησε την κατάκτηση της Euroleague ο Κώστας Σλούκας
Με Μπερετίνι στον ημιτελικό του Γκστάαντ ο Τσιτσιπάς
Έφτασαν σε Παρίσι και Μασσαλία Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες ενόψει Ολυμπιακών
Την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΚΟΕ εξήγγειλε ο Παναγιώτης Κοντίδης
Η παγκόσμια βλάβη επηρεάζει συστήματα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Μ. Τραΐκοβιτς: Στόχος ο τελικός στους Ολυμπιακούς του Παρισιού