Παραδόθηκε στον... εξωπραγματικό Αλκαράθ και αποχαιρέτησε το Roland Garros ο Τσιτσιπάς

Ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν ο κυρίαρχος στη μάχη απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος άσκησε πίεση μόνο στο τρίτο σετ. Ο 20χρονος Ισπανός τενίστας απέκλεισε με 3-0 (6-2, 6-1, 7-6) τον Έλληνα τενίστα, σ' ένα παιχνίδι το οποίο διήρκησε 2 ώρες και 12 λεπτά.

Έτσι προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σε μία τιτανομαχία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. Ο νεαρός Ισπανός φτάνει τόσο μακριά στο γαλλικό Όπεν για πρώτη φορά στην καριέρα του. Μάλιστα, έγινε ο 4ος νεαρότερος που προκρίνεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης τα τελευταία 30 χρόνια.

O Αλκαράθ ήθελε να δείξει πως είναι κυρίαρχος στο παιχνίδι από την πρώτη στιγμή. Έκανε μάλιστα το break μόλις στο τρίτο game, ενώ ασκούσε αφόρητη πίεση στον Τσιτσιπά, ακόμη κι όταν σέρβιρε ο Έλληνας τενίστας. Στο έβδομο game ο Ισπανός έκανε και δεύτερο break χωρίς να χάσει πόντο. Έκλεισε το σετ με 6-2, έχοντας 93% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς.

Ο Κάρλος Αλκαράθ έκανε και το 2-0 στο δεύτερο σετ με σχετική μάλιστα άνεση. Έκλεισε το σετ με 6-1 έχοντας κάνει τρία breaks. Ο Στέφανος δεν μπορούσε να βρει λύσεις, με τα ποσοστά του Ισπανού να είναι εκπληκτικά. Μάλιστα, προς το τέλος του σετ ο Τσιτσιπάς φώναξε στον πατέρα του "δεν έχω ελέγχω την μπάλα, χρειάζομαι περισσότερο κοντρόλ".

Ο 20χρονος Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ξεκίνησε δυναμικά και στο τρίτο σετ. Στο δεύτερο game έκανε το έκτο break του στην αναμέτρηση. Ο Έλληνας τενίστας ωστόσο έδειξε πείσμα, άλλαξε την τακτική του όντας πιο επιθετικός πέτυχε το πρώτο του break μειώνοντας σε 5-4. Βελτίωσε την εικόνα του και μπόρεσε να στείλει το σετ στο tie-break. Εκεί όμως ο Αλκαράθ κυριάρχησε, νίκησε 7-5 και έκλεισε το παιχνίδι με 3-0.

Ο Αλκαράθ τελείωσε το παιχνίδι με εντυπωσιακά ποσοστά. Είχε 77% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς του και 65% από το δεύτερο. Επιπλέον είχε 20 αβίαστα λάθη έναντι 30 του Τσιτσιπά, ενώ μέτρησε και 36 winners, με τον Στέφανο να έχει 21. Σημαντικό στατιστικό που δείχνει τη βελτίωση του κορυφαίου Έλληνα τενίστα στο τρίτο σετ ήταν ότι είχε πάνω από 60% περασμένα πρώτα σερβίς, ενώ στο υπόλοιπο ματς έπαιζε κοντά στο 50%.

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης