Η απάντηση Φ. Κωνσταντινίδη για επικρίσεις από την εκπρόσωπο αθλητών της ΚΟΕΑΣ

Απάντηση στην ανάρτηση σε ΜΚΔ της εκπροσώπου των αθλητών στην Τεχνική Επιτροπή της ΚΟΕΑΣ, Μαρίας Αριστοτέλους, σε σχέση με την παρουσία του Στίβου στους ΑΜΚΕ, δίνει με γραπτή δήλωση του ο Φοίβος Κωνσταντινίδης, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕΑΣ και Αρχηγός Αποστολής Στίβου στους Αγώνες.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, η ανάρτηση που έγινε, ήταν από άτομο που δεν βρισκόταν στην αποστολή, και οι διάφορες υποστηρικτικές αντιδράσεις με σχόλια κάτω από την ανάρτηση, έγιναν από τους «συνήθεις ύποπτους» οι οποίοι «εργολαβικά» επικροτούν τέτοιες συμπεριφορές, παρά το ότι είναι οι πιο ευνοούμενοι από όλους, όπως λέει.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει πως η κυπριακή αποστολή του στίβου συμμετείχε με μια ομάδα της οποίας η σύνθεση έδινε την ευκαιρία σε αθλητές κορυφής που κυνηγούν όρια πρόκρισης για μεγάλες διοργανώσεις να το κάνουν και να απουσιάσουν από την αποστολή, αλλά την ίδια στιγμή διέθετε εξαίρετους αθλητές που αποτελούν το παρόν και το μέλλον του κυπριακού στίβου, πλαισιωμένους και από τις δύο κορυφαίες αθλήτριες που διαθέτει σήμερα η Κύπρος.

Η αποστολή αυτή, σημειώνει, καταρτίστηκε για να κερδίσει τους Αγώνες στη Μάλτα, αλλά αστάθμητοι παράγοντες πάντα υπάρχουν στον αθλητισμό και για διάφορους λόγους που κάθε άλλο παρά μειώνουν την προσπάθεια των παιδιών δεν μπορέσαμε να πετύχουμε το στόχο αυτό.

Μεταξύ άλλων, δηλώνει πως όλοι οι προπονητές, αθλητές και αθλήτριες της αποστολής του στίβου είχαν μια επαγγελματική προσέγγιση, συμπεριφορά και παρουσία στην αποστολή, και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Δεν ήταν κανένας υποχρεωμένος να κερδίσει. Ήταν υποχρεωμένοι όμως να προσπαθήσουν όσο το δυνατό περισσότερο να κερδίσουν, το έπραξαν στο ακέραιο, και τους ευχαριστώ θερμά», αναφέρει και προσθέτει πως στο οργανωτικό κομμάτι ήταν μια άριστα οργανωμένη αποστολή.

Κάνοντας αναφορά στα σημεία που θίγει η εκπρόσωπος των αθλητών, ο κ. Κωνσταντινίδης ξεκαθαρίζει ότι η αποστολή έφτασε το πρωί της Κυριακής 28 Μαΐου στη Μάλτα με ναυλωμένη πτήση, δύο μέρες δηλαδή πριν τους Αγώνες και όχι την προηγούμενη και με συνοπτικές διαδικασίες μετέβη στο ξενοδοχείο των αποστολών. Επίσης, σημειώνει πως οι συνθήκες στο ξενοδοχείο και στο γήπεδο των αγώνων ήταν άριστες.

Σε άλλο σημείο, αναφέρει πως τα προβλήματα μετακίνησης με κυριότερο τη μετάβαση στο γήπεδο για προπόνηση τις μέρες που δεν είχαμε αγώνες, επιλύθηκαν άμεσα με λεωφορεία των διοργανωτών για τα πρωινά και ταξί για τα απογεύματα. «Ουδέποτε έμεινε αθλητής στο γήπεδο για πάνω από δύο ώρες για σκοπούς προπόνησης, και φαγητό υπήρχε άφθονο στο ξενοδοχείο για 3 τετράωρα κάθε μέρα», αναφέρει.

Ο κ. Κωνσταντινίδης δηλώνει πως στον αθλητισμό εντοπίζονται μεταξύ άλλων οι αξίες της εντιμότητας, του σεβασμού των συναθλητών και των κανόνων, της ισότητας, της δικαιοσύνης, και της ισοτιμίας. Περιέχονται οι αξίες της αριστείας, του ευγενικού συναγωνισμού, και της τάσης για διάκριση μακριά από κάθε αντιπαλότητα. «Αυτά συνάντησα στους αθλητές μας και τους ευχαριστώ», προσθέτει.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως «η ανάμιξη στον αθλητισμό απαιτεί αφοσίωση και διάθεση για προσφορά. Αυτοί που επιζητούν προσωπικό όφελος μέσα από μικροπρέπειες, καλύτερα να μένουν σπίτι τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Μιλάς για ταλέντο, αλλά τ' αδέρφια σου πιάνουν δύο θέσεις στο ρόστερ»
Αντετοκούνμπο: Μπορώ να καρφώσω ακόμη…
Κορυφαία επίδοση στο 2023 για τον Τράικοβιτς
ΑΕΚ και Ανόρθωση κοντράρονται για το Σούπερ Καπ Καλαθόσφαιρας
Αποκλείστηκε η Ελλάδα από το Davis Cup μετά την ήττα του Τσιτσιπά
Χάμιλτον: Ρισκάραμε στην Σιγκαπούρη
Συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ο πρόεδρος των Καβαλίερς
Μεγάλη δωρεά του Τσιτσιπά για τους πλημμυροπαθείς
Σάινθ: Θα δώσω τα πάντα, ελπίζω να είναι αρκετό
Ράσελ: Έχουμε πλεονέκτημα με την έξτρα γόμα ελαστικών