Α. Μιχαηλίδης: Αδήριτη ανάγκη η δημιουργία Υφ. Αθλητισμού, να προστατευθεί από τις απειλές

Στο σπουδαίο έργο που επιτελεί η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, αναφέρθηκε, σε χαιρετισμό του στο Διεθνές Συνέδριο «Sport Integrity» («Ακεραιότητα στον Αθλητισμό») που διοργάνωσε η Επιτροπή, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Ανδρέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη να προστατευθεί ο αθλητισμός από τις «απειλές» που δέχεται.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν επίσης το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Χρίστος Νεοφύτου και οι Λειτουργοί Βάσος Κουτσιούντας, Κώστας Σολωμού και Πάμπος Δημητριάδης.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Μιχαηλίδης συνεχάρη την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Μίλησε για την ανάγκη να προστατευθεί ο αθλητισμός από τις «απειλές» που δέχεται, αναφέροντας ως παραδείγματα τη διαφθορά, το ντόπινγκ, τα στημένα παιχνίδια, το ξέπλυμα χρήματος, επισημαίνοντας με νόημα ότι «το πρόβλημα δεν είναι η ακεραιότητα στον αθλητισμό, αλλά η ακεραιότητα των ανθρώπων του αθλητισμού». 

Το Συνέδριο χαιρέτησαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρέας Καπαρδής, το μέλος του Συμβουλίου της ΚΟΕ, Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, και εκ μέρους της ΥΠΑΝ Αθηνάς Μιχαηλίδου ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΝ Νεόφυτος Παπαδόπουλος.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

«Αδήριτη ανάγκη» η δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού

Στο μεταξύ, ο κ. Μιχαηλίδης, παρευρέθηκε χθες Πέμπτη, στην ετήσια τελετή βράβευσης της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου Λεμεσού εκπροσωπώντας τον Οργανισμό.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ επισήμανε την έμπρακτη στήριξη του Οργανισμού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως φανερώνει η δημιουργία του γηπέδου της Οδού Σπερχειού σε συνοικία της πόλης από τον ΚΟΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης τόνισε ότι «είναι αδήριτη ανάγκη» η δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού», την οποία προανήγγειλε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης στη Μάλτα η Κύπρος ήταν η μοναδική από τις εννέα μικρές χώρες της Ευρώπης που δεν είχε Υπουργό ή Υφυπουργό Αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ συμμετείχε στις απονομές και συνεχάρη τους βραβευθέντες της βραδιάς.

Δειτε Επισης

O προγραμματισμός της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης