Α. Μιχαηλίδης: Αδήριτη ανάγκη η δημιουργία Υφ. Αθλητισμού, να προστατευθεί από τις απειλές

Στο σπουδαίο έργο που επιτελεί η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, αναφέρθηκε, σε χαιρετισμό του στο Διεθνές Συνέδριο «Sport Integrity» («Ακεραιότητα στον Αθλητισμό») που διοργάνωσε η Επιτροπή, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Ανδρέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη να προστατευθεί ο αθλητισμός από τις «απειλές» που δέχεται.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν επίσης το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Χρίστος Νεοφύτου και οι Λειτουργοί Βάσος Κουτσιούντας, Κώστας Σολωμού και Πάμπος Δημητριάδης.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Μιχαηλίδης συνεχάρη την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Μίλησε για την ανάγκη να προστατευθεί ο αθλητισμός από τις «απειλές» που δέχεται, αναφέροντας ως παραδείγματα τη διαφθορά, το ντόπινγκ, τα στημένα παιχνίδια, το ξέπλυμα χρήματος, επισημαίνοντας με νόημα ότι «το πρόβλημα δεν είναι η ακεραιότητα στον αθλητισμό, αλλά η ακεραιότητα των ανθρώπων του αθλητισμού». 

Το Συνέδριο χαιρέτησαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρέας Καπαρδής, το μέλος του Συμβουλίου της ΚΟΕ, Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, και εκ μέρους της ΥΠΑΝ Αθηνάς Μιχαηλίδου ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΝ Νεόφυτος Παπαδόπουλος.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

«Αδήριτη ανάγκη» η δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού

Στο μεταξύ, ο κ. Μιχαηλίδης, παρευρέθηκε χθες Πέμπτη, στην ετήσια τελετή βράβευσης της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου Λεμεσού εκπροσωπώντας τον Οργανισμό.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ επισήμανε την έμπρακτη στήριξη του Οργανισμού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως φανερώνει η δημιουργία του γηπέδου της Οδού Σπερχειού σε συνοικία της πόλης από τον ΚΟΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης τόνισε ότι «είναι αδήριτη ανάγκη» η δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού», την οποία προανήγγειλε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης στη Μάλτα η Κύπρος ήταν η μοναδική από τις εννέα μικρές χώρες της Ευρώπης που δεν είχε Υπουργό ή Υφυπουργό Αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ συμμετείχε στις απονομές και συνεχάρη τους βραβευθέντες της βραδιάς.

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των σούπερ ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής
«Δεν θα παραπονεθούμε που ζούμε το όνειρο, κάθε παιχνίδι είναι μάθημα για εμάς»
Πάει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Κούμας-Σύσκεψη το μεσημέρι για τις βομβιστικές επιθέσεις
Βανά Άλβες: Νιώθουμε περήφανοι, από αυτούς τους αγώνες πάντα κερδίζεις πράγματα
Με τον αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΖ και ΑΕΚ ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής
«Μας πλήγωσαν πάλι οι στημένες φάσεις, ήταν λες και έπαιζαν μπασκετμπολίστες με μικρά παιδιά»
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήρωσε τα αμυντικά του λάθη και παραδόθηκε στην Σπάρτα Πράγα ο Άρης
ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι γύρισε το παιχνίδι μέσα σε πέντε λεπτά η Σπάρτα Πράγας
ΒΙΝΤΕΟ: Το εύστοχο πέναλτι του Κακόριν που έδωσε προβάδισμα στον Άρη
LIVE: Προβάδισμα δύο τερμάτων για τη Σπάρτα Πράγας