Τρίτη στα 100μ. εμπόδια στο Λεβερκούζεν η Δάφνη Γεωργίου

Δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει όπως θα ήθελε η Δάφνη Γεωργίου, την τελευταία προσπάθειά της για μάζεμα βαθμών για την παγκόσμια κατάταξη των 100μ. με εμπόδια, στην προσπάθειά της να προλάβει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, η αθλήτρια του Αντώνη Γιαννουλάκη ταξίδευσε με τον προπονητή της μέχρι το Λεβερκούζεν της Γερμανίας, για να λάβει μέρος στο «χάλκινο» διεθνές μίτινγκ στίβου «True Athletes Classics», στοχεύοντας σε πολύ καλό χρόνο για τη βαθμολογική της άνοδο. Μόνο που η θέληση και η προσπάθεια δεν μπορούν από μόνα τους να σε οδηγήσουν στην επιτυχία, αφού οι καιρικές συνθήκες στάθηκαν ανασταλτικός παράγοντας για να βγάλει η Γεωργίου την επιθυμητή επίδοση.

Στο Λεβερκούζεν έβρεχε όλο το απόγευμα του Σαββάτου, με τις σειρές των 100μ. με εμπόδια να διεξάγονται κάτω από βροχή. Η Δάφνη Γεωργίου έτρεξε στην πρώτη σειρά, έχοντας κόντρα άνεμο 1,1 μ/δ, και δεν έφτανε αυτό, παραπάτησε μετά το 6ο εμπόδιο, αλλά ευτυχώς διατήρησε την ισορροπία της και τερμάτισε σε 13.59 και στην 4η θέση.

Οι διοργανωτές είχαν κάπως μπερδεμένους τους κανονισμούς, αφού αρχικά ανέφεραν πως στον τελικό θα περάσουν μόνο οι νικήτριες κάθε σειράς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι (σύνολο 4). Τελικά γέμιζαν και οι έξι διάδρομοι του τελικού (είναι στάδιο 6 μόνο διαδρόμων), με τη Γεωργίου να περνά σε αυτόν ως 6η και να τρέχει τελικά από τον 6ο διάδρομο.

Στον τελικό, λοιπόν, η βροχή είχε μεν σταματήσει, αλλά το ταρτάν ήταν ιδιαίτερα βαρύ και υπήρχε παντελής άπνοια. Η Δάφνη Γεωργίου έκανε καλή προσπάθεια και έπεσε στο νήμα μαζί με τη Γερμανίδα Μόνικα Τσαπάλσκα, πίσω από τη νικήτρια Αυστραλή Σελέστε Μούκι (13.16). Τελικώς το φώτο - φίνις ανέδειξε 2η τη Γερμανίδα και 3η τη Γεωργίου με τον ίδιο χρόνο 13.22.

Το 13.22, σε άπνοια (0,0 μ/δ) προσφέρει μόνο 1120 βαθμούς και η 3η θέση άλλους 45, άρα σύνολο 1165 βαθμούς, οι οποίοι δεν βοηθάνε καθόλου τη νεαρή Κύπρια πρωταθλήτριά να ανέβει βαθμολογικά, αφού η 5η αξιολογημένη επίδοσή της έχει 1182 βαθμούς.

Έτσι, θα πρέπει τώρα να περιμένει να ολοκληρωθούν όλοι οι σημερινοί αγώνες, να καταχωρηθούν όλα τα αποτελέσματα στα στατιστικά των κοριτσιών από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και να διαμορφωθεί η νέα κατάταξη στον «Δρόμο για τη Βουδαπέστη».

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, δεν αποκλείεται πάντως τις επόμενες ημέρες να υπάρχουν κάποιες αποχωρήσεις από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να ευνοηθεί η Κύπρια αθλήτρια.

Δειτε Επισης

FIBA Europe Cup: Κεραυνός και ΑΕΚ μπαίνουν στη μάχη της Ευρώπης
Το Σάββατο στο Παρίσι μεγάλη εκποίηση αντικειμένων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
NASCAR: Η μεγαλύτερη καραμπόλα στην ιστορία
Πότε παίζει ο Τσιτσιπάς με τον Μεντβέντεφ
Προκρίθηκε και ας… άργησε ο Τσιτσιπάς
Ο Άλεξ Χέπμπρουν έλαβε το πράσινο φως για να παίξει ξανά κρίκετ παρά την 10ετή απαγόρευση που του επιβλήθηκε
Κέβιν Ντουράντ, Τράβις Κέλσι και Ρομπ Μακέλενεϊ επενδύουν απο κοινού σε εταιρία παραγωγής αθλητικών ρούχων
Η εντυπωσιακή εμφάνισή του Κάραλη στη Σικελία
Τουλάχιστον με μία ώρα καθυστέρηση η έναρξη της αναμέτρησής του Τσιτσιπά με τον Μίλερ
Βαριά ήττα χωρίς Αντετοκούνμπο για τους Μπακς