«Καθάρισε» και τον Τζέρε και... έφυγε για τους «16» του Wimbledon ο Τσιτσιπάς!

«Καθάρισε» και τον Λάζλο Τζέρε , συνεχίζοντας ακάθεκτος την εξαιρετική πορεία του στο φετινό Wimbledon ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Μετά τις δύσκολες και απαιτητικές νίκες που κράτησαν συνολικά... 4 ημέρες (!) απέναντι σε Μάρεϊ και Τιμ, ο Έλληνας τενίστας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απόψε, επικρατώντας 3-0 σετ (6-4, 7-6, 6-4) του Σέρβου, πανηγυρίζοντας έτσι την πρόκριση στους «16» του βρετανικού Grand Slam!

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά στον δρόμο προς τα προημιτελικά του θεσμού θα είναι ο Αμερικανός, Νο. 48 της παγκόσμιας κατάταξης, Κρίστοφερ Γιούμπανκς, με την αναμέτρηση να διεξάγεται αύριο, Κυριακή (09/07).

Το ματς:

Εξαιρετική ήταν η εκκίνηση του ματς για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος με το… καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις του κάνοντας love game για το 1-0. Παρά την πίεση που του άσκησε στο σερβίς του ο Λάζλο Τζέρε, ο Έλληνας τενίστας μπόρεσε και διατήρησε τα δύο επόμενα γκέιμ στα οποία σέρβιρε (2-3). Με «όπλα» του τα εξαιρετικά ποσοστά στο πρώτο του σερβίς, αλλά και τους πόντους κοντά στο φιλέ, ο Στέφανος προηγήθηκε 5-4 με δύο δικά του love game. Ο Σέρβος σέρβιρε στη συνέχεια για να παραμείνει στο σετ, όμως… λύγισε από την πίεση και με δύο διπλά λάθη στο σερβίς (!) έδωσε τη δυνατότητα στον Τσιτσιπά να κάνει το πρώτο μπρέικ στον αγώνα, κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-4!

Στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ, η ολιγόλεπτη διακοπή λόγω βροχής φαίνεται πως «χάλασε» τη συγκέντρωση του 25χρονου Έλληνα τενίστα, με τον Τζέρε να κάνει… τη ζημιά και το μπρέικ για το 1-0. Μάλιστα, λίγο αργότερα, το Νο. 60 της παγκόσμιας κατάταξης λίγο έλειψε να κάνει και δεύτερο μπρέικ, με τον Στέφανο ωστόσο να το «σβήνει», μειώνοντας σε 3-2. Κάπου εκεί, ήρθε και η αντίδρασή του, που με εξαιρετικές επιστροφές και winners «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του για το 3-3.

Έκτοτε, οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι, με το σετ τελικώς να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Στέφανος βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο (3-1), αλλά με δύο σερί μίνι μπρέικ γύρισε την κατάσταση, κατακτώντας στο σετ με 7-6 (7-5) για το 2-0!

Δίχως διάθεση να χαλαρώσει και να... ρίξει στροφές μπήκε στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς, που μόλις στο τρίτο γκέιμ έκανε το μπρέικ και πήρε το προβάδισμα με 2-1. Στη συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός, αφού τα τρία από τα τέσσερα επόμενα γκέιμ που σέρβιρε τα πήρε με love game, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση και του τρίτου σετ με 6-4!

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!