Όταν... ξύπνησε, είδε τα αστέρια o Παναθηναϊκός

Το ταξίδι προς τα αστέρια του Champions League συνεχίζεται!

Παρότι αγχώθηκαν… λίγο παραπάνω, οι «πράσινοι» πήραν το αποτέλεσμα που τους επέτρεψε να επιστρέψουν σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης -δεδομένα στου Europa League και... βλέπουμε-, χάρη στα δύο γκολ του Σπόραρ, στο 15’ και στο 70’.

Καθώς οι Ουκρανοί ισοφάρισαν αρχικά, με τον Ντόβμπικ στο 24’, προηγήθηκαν με τον Σαράπι στο 54’, όμως δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση της «καυτής» Λεωφόρου ενώ ολοκλήρωσαν το ματς και με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Τάντσικ στο 75ο λεπτό.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός στρέφει την προσοχή του στα παιχνίδια με τη Μαρσέιγ που τον περιμένουν, για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης, τα οποία θα διεξαχθούν 8-9 και 15 Αυγούστου.

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε έχοντας μόνο μια αλλαγή σε σχέση με το πρώτο ματς των δύο ομάδων, την αναγκαστική του Σένκεφελντ. Σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Μπρινιόλι στην εστία και τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ στα μετόπισθεν. Ενώ Ρούμπεν και Βιλένα ήταν οι εσωτερικοί μέσοι, Παλάσιος-Μπερνάρ στα «φτερά» και ο Τζούριτσιτς πίσω από τον προωθημένο Σπόραρ.

Η Ντνίπρο από την άλλη «κατέβηκε» επίσης με σύστημα 4-2-3-1 και τον Βόλινετς κάτω από τα γκολπόστ. Πάσιτς, Άνταμιουκ, Σαράπι και Καπλιένκο αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα και οι Μπαμπένκο-Ντομίνγκο Μπλάνκο δίδυμο στον άξονα. Με τους Μιροσνιτσένκο, Πικάλονοκ και Ρουμπτσίνσκι να συνθέτουν την τριπλέτα πίσω από τον Ντόβμπικ, που ήταν ο σέντερ φορ.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, πήρε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησε με υπομονή, κέρδισε ούτε λίγο ούτε πολύ τέσσερα κόρνερ πριν το 10’. Ωστόσο, η Ντνίπρο κατάφερνε να κλείνει σωστά τους χώρους και να αμύνεται αποτελεσματικά, χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 11ο λεπτό και ήταν για τους «πράσινους», καθώς από την πολύ ωραία συνεργασία των Τζούριτσιτς, Σπόραρ και Βιλένα που «έκρυψαν» την μπάλα, ο τελευταίος σούταρε λίγο μέσα από την περιοχή, αλλά ο Βόλινετς μπλόκαρε.

Τελικά, όπως και στην Σλοβακία, έτσι και σήμερα, ο Σπόραρ κατάφερε να ανοίξει το σκορ τέσσερα λεπτά μετά. Όταν, από την βαθιά μπαλιά του Γεντβάι, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Σλοβένος επιθετικός κυνήγησε την φάση, εκμεταλλεύθηκε την ασυνεννοησία του Βόλινετς και του Άνταμιουκ και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 1-0 και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό!

Μια στιγμή αδράνειας της άμυνας των γηπεδούχων και ταυτόχρονα η εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ντόβμπικ, ο οποίος πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε δύο αντιπάλους και πλάσαρε τον Μπρινιόλι κάτω από τα πόδια από δύσκολη γωνία, έφεραν την ισοφάριση για την ουκρανική ομάδα και το ματς σε ισορροπία, στο 24’.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη ενόψει του ντέρμπι Άρης- ΠΑΟΚ
Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.-Συνεχείς συσκέψεις ενόψει τελικού του Europa Conference League
Ο Παπασταθόπουλος ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα
Φινάλε για γερά νεύρα και ο τίτλος στο... φώτο φίνις!
Μυρίζει μπαρούτι η Θεσσαλονίκη-Απαγόρευση συναθροίσεων για τον φόβο επεισοδίων στο Άρης vs ΠΑΟΚ
Πρόστιμο και απαγόρευση μετακίνησης από την UEFA στο πρώτο εκτός έδρας του ΠΑΟΚ
Τι ισχύει για τους οπαδούς ΑΕΚ και Παναθηναϊκού που αγοράζουν εισιτήρια για τον τελικό του Conference
Έχει το προβάδισμα για Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός-Οι σειρήνες από Αραβία και όχι μόνο
Ποστέκογλου: Αυτή ήταν η χειρότερη εμπειρία μου ως προπονητής
Καρυπίδης για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: Θα παίξουμε για τη φανέλα μας, τον κόσμο και τους εαυτούς μας