Έκτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Χάγης ο Παύλος Κοντίδης

ο Παύλος Κοντίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, το οποίο διεξάχθηκε στη Χάγη της Ολλανδίας και μέσω του οποίου εξασφάλισε την πέμπτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενόψει της Ολυμπιάδας «Παρίσι 2024».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο Κύπριος ιστιοπλόος, στην κούρσα των μεταλλίων της κλάσης σκαφών Laser, ήταν έβδομος, με τον Ιταλό Lorenzo Chiavarini να τερματίζει τρίτος με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τον Κοντίδη στη γενική κατάταξη με διαφορά τριών βαθμών ποινής, συγκεντρώνοντας 125 βαθμούς.

Νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του «Τόκυο 2020», Μatt Wearn, συγκεντρώνοντας 83 βαθμούς. Ο Αυστραλός ήταν έκτος στην κούρσα μεταλλίων, έχοντας όμως ξεκαθαρίσει το χρυσό μετάλλιο από την ολοκλήρωση των τελικών ιστιοδρομιών.

Σημειώνεται ότι το αργυρό μετάλλιο πήγε στον Βρετανό Michael Beckett, ο οποίος με 96 βαθμούς τερμάτισε δεύτερος στην κούρσα μεταλλίων, αφήνοντας πέμπτο τον Νεοζηλανδό George Gautrey που τελικά οπισθοχώρησε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης και πήρε το χάλκινο με 101 βαθμούς. Την τέταρτη θέση κράτησε ο Γάλλος Jean Baptiste Bernaz με 113 βαθμούς, κερδίζοντας μάλιστα την κούρσα μεταλλίων.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ήταν η τελευταία μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς για τον Παύλο Κοντίδη. Εντός του 2023 εμπλούτισε την πλούσια συλλογή του με τρία χάλκινα, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser (Ανδόρα Ιταλίας), στο Παγκόσμιο Κύπελλο (Ιέρς) και στο Test Event των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», ενώ ήταν τέταρτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η πλεύση της κυπριακής αποστολής στην τελετή έναρξης στον Σηκουάνα
ΒΙΝΤΕΟ: Μέσα σε αποθέωση η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών
LIVE ΒΙΝΤΕΟ: Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πόζαραν μπροστά στους Ολυμπιακούς Κύκλους (pic)
Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
Τα κυπριακά πανιά ανοίγουν στη Μασσαλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι κυπριακές συμμετοχές από το Σίδνεϋ ως το Πεκίνο
Κανονικά η τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι παρά το σαμποτάζ στα τρένα (pics)
Ελεύθεροι σκοπευτές παντού στο Παρίσι-Κλειστός ο εναέριος χώρος, σε ετοιμότητα τα Mirage
Πώς το Παρίσι καθάρισε τον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-Προκαλεί ίλιγγο το ποσό που ξόδεψαν