Καλωσόρισε τον Μεσσίνα ο Κούμας-«Ερχόμενος στην Κύπρο, βρήκα καλή ποιότητα διαιτητών»

Την πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ είχε ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Ντομένικο Μεσσίνα.

Η συνάντηση έγινε στην παρουσία του Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα και του Θεόδωρου Θεοδούλου, εκ των Αντιπροέδρων της Ομοσπονδίας.

«Καλωσορίζω τον κ. Μεσσίνα στην Κύπρο, η παρουσία του οποίου ως Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας στη SERIE A για τρία χρόνια, η πολυετής παρουσία του στις επιτροπές διαιτησίες των μικρότερων, επαγγελματικών κατηγοριών στην Ιταλία αλλά και η διαιτητική του καριέρα ως διεθνής διαιτητής, φτάνοντας μέχρι την κατηγορία UEFA Elite Referees, αποτελούν εχέγγυο για μια πετυχημένη πορεία στην Κυπριακή διαιτησία», ανέφερε αρχικά ο κ. Κούμας, για να προσθέσει:

«Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στους διαιτητές μας και περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα στο γήπεδο. Από εσάς, του εκπροσώπους των ΜΜΕ, ζητούμε τη σωστή, την αντικειμενική, την εποικοδομητική κριτική. Μακριά από μηδενισμούς και υπερβολές, έχοντας υπόψη πως, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αλάνθαστη διαιτησία».

"Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό θέαμα στον κόσμο. Όλοι μας αποτελούμε κομμάτι του ίδιου αθλήματος, ανήκουμε στην ίδια ομάδα και πρέπει να έχουμε κοινούς στόχους", ανέφερε ο κ. Μεσσίνα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μεσσίνα παρουσίασε στις αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας για την χρονιά 2023 - 2024, τόνισε πως σύμφωνα και με οδηγίες της UEFA, ο χρόνος καθυστερήσεων θα είναι αυξημένος αφού ο στόχος είναι να αυξηθεί ο αγωνιστικός χρόνος ενώ παρουσίασε σύντομα videos με φάσεις που αφορούν παραβάσεις για χέρι, offside, κίτρινες και κόκκινες κάρτες.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους αθλητικούς συντάκτες για θέματα διαιτησίας.

Μεσσίνα: Ερχόμενος στην Κύπρο, βρήκα καλή ποιότητα διαιτητών

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Ντομένικο Μεσσίνα παρουσίασε στους αρχηγούς, τους προπονητές και τους team managers των ομάδων Α' Κατηγορίας τις αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας για την χρονιά 2023 - 2024.

Ο κ. Μεσσίνα εξήγησε στους πρωταγωνιστές των γηπέδων σημαντικά πράγματα σε σχέση με την συμπεριφορά τους στον πάγκο και στον αγωνιστικό χώρο. Τους τόνισε πως, σύμφωνα και με οδηγίες της UEFA, ο χρόνος καθυστερήσεων θα είναι αυξημένος αφού ο στόχος είναι να αυξηθεί ο αγωνιστικός χρόνος. 
"Ερχόμενος στην Κύπρο, βρήκα καλή ποιότητα διαιτητών. Έγινε πολύ καλή δουλειά από τον κ. Μάζιτς και έχει δημιουργηθεί μια νέα γενιά διαιτητών στην Κύπρο. Όμως, οι νέοι διαιτητές θέλουν χρόνο να αποκτήσουν εμπειρία. Οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, υπηρετούμε τον ίδιο σκοπό, το ίδιο άθλημα και στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα του αθλήματος", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μεσσίνα.
Στη συνέχεια παρουσίασε σύντομα videos με φάσεις που αφορούν παραβάσεις για χέρι, offside, κίτρινες και κόκκινες κάρτες. 

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ για το σχέδιο για εικονικό sold out
Ο Καραπαπάς παρομοίασε τον Αστέρα Τρίπολης με τον ΑΠΟΕΛ του Γιοβάνοβιτς-«Δεν έχουν μεγάλη διαφορά»
Hττήθηκε στο Μαυροβούνιο η Εθνική Γυναικών
Tέλος και επίσημα από τον Απόλλωνα ο Μιλόγεβιτς-«Δεν είχα άλλη επιλογή, έτσι έμαθα»
Oι λεπτομέρειες του ΑΠΟΕΛ για το σχέδιο στήριξης «500 APOEL FC»
Πετρίδης: Ζητούμε καθαρό επενδυτή στις εργασίες του, όχι ξέπλυμα χρημάτων
Αυτά είναι τα δύο σχέδια οικονομικής ενίσχυσης του ΑΠΟΕΛ
Πετρίδης για το δημοσίευμα για πώληση ομάδας-«Αφορά τον ΑΠΟΕΛ, το λέει και μόνο του»
Στην Ομόνοια μέχρι το 2027 ο Κούσουλος
Οι πιθανοί αντίπαλοι της Κύπρου στο Nations League 2024-25