Οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή-Επεισόδιο από οπαδούς και φτύσιμο σε πάγκο ομάδας

Πρώτες παραπομπές και πρώτες αποφάσεις από τον Αθλητικό Δικαστή της ΚΟΠ Αριστοτέλη Βρυωνίδη για την ποδοσφαιρική περίοδο 2023 - 2024.

Αναλυτικά:

*Καταγγελία του διαιτητή Δημήτρη Κουμή κατά του DEWAEST SEBASTIEN TONY A. ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ που αποβλήθηκε γιατί κτύπησε με τον αγκώνα του στο πρόσωπο αντίπαλο ποδοσφαιριστή εκτός φάσης στον  αγώνα  Πρωταθλήματος  CYTA  Α’ Φάση περιόδου 2023-2024 ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς – ΑΕΛ Λεμεσού /21.08.2023 (1η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΑΡΗ Λεμεσού:
(α) για επεισόδιο που προκάλεσαν οι οπαδοί της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα (μικρή σύρραξη που προκλήθηκε μεταξύ των οπαδών της ομάδας,  γεγονός που  προκάλεσε  την  άμεση   παρέμβαση των ατόμων ασφαλείας του σταδίου), κατά παράβαση  των άρθρων 4(κβ) και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα,  δύο  ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή  προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως  ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος  CYTA  περιόδου 2023-2024.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο  ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος  κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως   ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον αγώνα SUPER-CUP περιόδου 2023-2024 ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας/21.07.2023

*Καταγγελία κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας για χρήση λέιζερ από οπαδούς της ομάδας μετά την έναρξη του  αγώνα που βρίσκονταν στην ανατολική κερκίδα του σταδίου, κατά  παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της  Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον αγώνα SUPER-CUP περιόδου 2023-2024 ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας/21.07.2023.

*Καταγγελία κατά της ΠΑΦΟΣ FC λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2023-2024 στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’  Φάση  περιόδου 2023-2024 ΠΑΦΟΣ FC – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών/18.08.2023 (1η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού:
(α) για ρίψη αντικειμένων από οπαδούς της ομάδας στον αγωνιστικό  χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα που είχαν στόχο τον Β’ βοηθό  διαιτητή του  αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των  Πειθαρχικών  Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα,  δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή  προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο  αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18   της   Προκήρυξης   Πρωταθλήματος  CYTA   περιόδου  2023-2024.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα  μόνο  ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά  το 18ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος  ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της  ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA  Α’  Φάση  περιόδου 2023-2024 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου/19.08.2023 (1η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου:
(α) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη και  κατά  την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου  10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της  ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (καπνογόνα και κροτίδες), κατά  παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της  Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) για πυροδότηση στην νότια κερκίδα από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (καπνογόνα και κροτίδες)  πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του  άρθρου 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA  Α’  Φάση  περιόδου 2023-2024 ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας/19.08.2023 (1η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της  ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί), κατά παράβαση του  άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια  του   αγώνα  και  περαιτέρω  για  πυροδότηση  στην  κερκίδα  επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί) κατά την διάρκεια του αγώνα,  κατά  παράβαση  των   άρθρων  10.2(β)   και   10.2γ(1)   των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) για φτύσιμο από οπαδούς της ομάδας στο 57ο λεπτό του αγώνα  προς τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας κατά παράβαση του άρθρου  10.2(στ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(δ) για επίδειξη από οπαδούς της ομάδας προς ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας ρατσιστικής συμπεριφοράς η οποία προσβάλει  την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και/ή θίγει/ή μειώνει την αξιοπρέπεια  ατόμου, μετά το τέλος του αγώνα κατά παράβαση των  άρθρων 11.1(α)(β) και 5 των Πειθαρχικών  Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA  Α’  Φάση  περιόδου 2022-2023 ΑΕΖ Ζακακίου – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/20.08.2023 (1η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΔΟΞΑΣ γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA  Α’  Φάση  περιόδου 2023-2024 ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς – ΑΕΛ Λεμεσού/21.08.2023 (1η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA  Α’ Φάση περιόδου 2023-2024 ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς – ΑΕΛ Λεμεσού /21.08.2023 (1η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα,  δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή  προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο  αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18  της  Προκήρυξης    Πρωταθλήματος   CYTA  περιόδου   2023-2024.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα  μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην  ενδεκάδα ο οποίος κατά το     18ο   έτος   της    ηλικίας   του  ή     προηγούμενα   ήταν  εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA  Α’  Φάση  περιόδου 2022-2023  ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου/21.08.2023 (1η  αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΑΡΗ Λεμεσού  λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά  το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως  ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση  του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου    2023-2024 στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA  Α’ Φάση περιόδου 2023-2024 ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΑΕΚ Λάρνακας/21.08.2023 (1η  αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΑΕΚ Λάρνακας
(α) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια  του   αγώνα    κατά    παράβαση   του   άρθρου  10.2(β)  των  Πειθαρχικών  Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά την διάρκεια  του αγώνα (έσπασαν περίπου 15 καθίσματα) κατά παράβαση του  άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή  προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18   της   Προκήρυξης   Πρωταθλήματος   CYTA  περιόδου  2023-2024. 
Απόφαση: Πρόστιμο
στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA  Α’ Φάση περιόδου 2023-2024 ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΑΕΚ Λάρνακας/21.08.2023 (1η αγωνιστική).

Δειτε Επισης

Bίντεο του ΑΠΟΕΛ με τη φάση του Μαρκίνιος με… Ομόνοια-«Ίδιες φάσεις, διαφορετικές αποφάσεις»
Έντονη αντίδραση ΠΑΣΠ μετά την καταγγελία της Lakatamia FC- «Αίσχος, κύριοι»
«Το Τμήμα Διαιτησίας εκτίθεται, όπου υπάρχει παίκτης του ΑΠΟΕΛ κίτρινη και ''όλα καλά και άγια''»
Πλουτής: Στόχος μας η εξάδα, πιθανό να μπούμε σε εμπάργκο
Στο ΓΣΠ ο αγώνας ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ για του κυπέλλου νέων
«Το θέμα είναι ψυχολογικό στον Απόλλωνα»-Πώς απαντά ο Φανούριος για τις πληρωμές παικτών
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τις αμφισβητούμενες φάσεις των ντέρμπι της αγωνιστικής
Κοντράρουν το Σαν Μαρίνο τα πιτσιρίκια της Εθνικής Κύπρου
Νέο ρεσιτάλ του Άρη ενόψει Ρέιντζερς-Η ανάρτηση με... Μπομπ Σφουγγαράκη
Ξεσπάθωσε ο Τσολάκης για τους παίκτες του Απόλλωνα-«Κάποιοι είναι προκλητικοί»