Mε μεγάλους απόντες η κλήρωση των ομίλων του Champions League

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ για τη σεζόν 2023-24, σε μια χρονιά που «σημαδεύεται» από την απουσία... παραδοσιακών δυνάμεων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι 32 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα, στη διαδικασία που θα γίνει στο Μονακό, θα μάθουν τους πρώτους αντιπάλους τους στην προσπάθειά τους να βρεθούν στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης που θα γίνει στο Λονδίνο την 1η Ιουνίου 2024. 

Οι 31 από αυτές θα προσπαθήσουν να πάρουν τα σκήπτρα από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ οι «Πολίτες» που έφτασαν στην κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου θέλουν να επαναλάβουν τον θρίαμβό τους. 

Θα υπάρχουν, βέβαια, σημαντικές απουσίες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Πιο σημαντική είναι αυτή της Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές Ευρώπης έξι φορές στην ιστορία τους, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους. Καταστροφική ήταν η περσινή σεζόν για την Τσέλσι, που επίσης δεν θα είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν θα παίξει καν στην Ευρώπη, ενώ από τις αγγλικές ομάδες απουσιάζει και η Τότεναμ. 

Χωρίς παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε και η Γιουβέντους, μετά την τιμωρία που της επιβλήθηκε με την αφαίρεση βαθμών στο καμπιονάτο. Οι «μπιανκονέρι» πήραν τη θέση που οδηγούσε στο Conference League, ωστόσο φέτος δεν θα παίξουν στην Ευρώπη για να εκτίσουν την ποινή που τους επέβαλε η UEFA. 

Σημαντική είναι και η απουσία του Άγιαξ από τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο «Αίαντας» έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης τέσσερις φορές στην ιστορία του, ωστόσο φέτος θα περιοριστεί στο Γιουρόπα Λιγκ. 

Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας μετέχουν οι κάτοχοι των (περυσινών) Champions League και Europa League, μαζί με τις πρωταθλήτριες ομάδες των κορυφαίων πρωταθλημάτων στην κατάταξη της UEFA: Μάντσεστερ Σίτι, Σεβίλη, Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα, Φέγενορντ.

Το 2ο γκρουπ δυναμικότητας περιλαμβάνει τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λειψία, Πόρτο και Άρσεναλ.

Στο 3ο γκρουπ βρίσκονται οι Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σάλτσμπουργκ, Μπράγκα, Μίλαν, Λάτσιο, Ερυθρός Αστέρας, Αϊντχόφεν, Κοπεγχάγη.

Το 4ο γκρουπ αποτελούν οι Ρεάλ Σοσιεδάδ, Γαλατάσαραϊ, Σέλτικ, Νιούκαστλ, Ουνιόν Βερολίνου, Λανς, Αντβέρπ, Γιουνγκ Μπόις.

Πηγή: sdna

Δειτε Επισης

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα
ΒΙΝΤΕΟ: Γαλατάσαραϊ VS Φενέρμπαχτσε-Σύρραξη των παικτών πριν το ζέσταμα
Έκανε χατ τρικ και βγήκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος o Τζόλης
Ο Ρανιέρι οδήγησε την Κάλιαρι στη σωτηρία
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τσάμπι Αλόνσο «βούτηξε» στην κερκίδα των οργανωμένων και πανηγύρισε μαζί τους τον τίτλο
Ραγδαίες εξελίξεις στην Μπαρτσελόνα-Πιθανή απόλυση του Τσάβι μετά τη Βαγιεκάνο, «καραδοκεί» ο Μάρκες
Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.-Συνεχείς συσκέψεις ενόψει τελικού του Europa Conference League
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Τζούριτσιτς: Ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την εθνική Σερβίας!
Άλαβες VS Χετάφε 1-0-Επέστρεψε στις νίκες και ανέβηκε στα μισά της βαθμολογίας