Αθώωσε τους δύο ποδοσφαιριστές της ΠΑΕΕΚ το Εφετείο της ΚΟΠ

Το Εφετείο της ΚΟΠ αθώωσε τους δύο ποδοσφαιριστές της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, Κύπρο Ονησιφόρου και Ofornadu Odera Peter, στους οποίους είχε επιβληθεί πρωτοφανής ποινή ισόβιου αποκλεισμού από τα στάδια και χρηματικό πρόστιμο ύψους 32,000 ευρώ, για εμπλοκή τους σε χειραγώγηση του αγώνα μεταξύ της ΠΑΕΕΚ και της Ανόρθωσης, τον Οκτώβριο του 2022.

Όπως ανακοίνωσε ο ΠΑ.Σ.Π., με ανάρτησή του στο Facebook, «μόλις εκδόθηκε η απόφαση από το εφετείο της ΚΟΠ, με την οποία έγιναν αποδεκτές οι εφέσεις των ποδοσφαιριστών Ofornadu και Ονησιφόρου, αθώωνοντας τους και ακυρώνοντας την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή που τους επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό και πρόστιμο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας της ΚΟΠ προχώρησε στην καταχώρηση της υπόθεσης στηριζόμενος σε πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού το οποίο κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία στις 23 Μαΐου 2023. Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή στηρίχθηκε στο περιεχόμενο του πορίσματος καθώς και στο περιεχόμενο της έκθεσης που απέστειλε προς την ΚΟΠ το αρμόδιο τμήμα της UEFA.

«Η αναφορά της UEFA είναι για ακόμη μια φορά πολύ ξεκάθαρη για τον τρόπο με τον οποίο χειραγωγήθηκε ο αγώνας ενώ η αναφορά για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμμετείχαν αποδεδειγμένα στη χειραγώγηση του αγώνα, θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της απόφασής του ο Αθλητικός Δικαστής.

Δειτε Επισης

Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος
Ανακοίνωσε προπονητή η Ένωση Νέων Παραλιμνίου