Πώς απαντά η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στα περί συμμετοχής τ/κ διαιτητών στο τουρνουά 3x3

Παίρνει θέση η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε σχέση με δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν λόγο για συμμετοχή Τουρκοκύπριων διαιτητών στο τουρνουά 3x3.

Όπως αναφέρει η ΚΟΚ, «εκδηλώθηκε προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που αποτελεί τη μοναδική επίσημη και αναγνωρισμένη ομοσπονδία στην Κύπρο, το ενδιαφέρον Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας διαιτητών να συμμετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας. Έγινε ξεκάθαρο στους ενδιαφερόμενους, ότι για να προχωρήσει η όλη διαδικασία, θα πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη οδός και σε καμία περίπτωση δεν παρεκκλίναμε από την ενδεδειγμένη διαδικασία. Σημειώνουμε ότι η διαδικασία για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, είναι οι ενδιαφερόμενοι είτε να έρθουν με μεταγραφή από άλλη Ομοσπονδία, είτε να εγγραφούν ως διαιτητές στο μητρώο διαιτητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης».  

Παράλληλα σημειώνει ότι, «η συμμετοχή τους σε κάποιο επίσημο πρωτάθλημα της ΚΟΚ δεν ήταν εφικτή και αποφασίστηκε να τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν στο τουρνουά 3x3 προκειμένου να αξιολογηθεί το επίπεδο τους και να αποφασιστεί αναλόγως αν θα μπορέσουν σε μεταγενεστερο στάδιο να προχωρήσουν με την εγγραφή τους στα μητρώα διαιτητών της Ομοσπονδίας. Σημειώνουμε ότι ο κυριότερος λόγος που επιλέξαμε αυτή τη διαδικασία είναι γιατί στα τουρνουά 3x3 δεν συμμετέχουν σωματεία της ΚΟΚ, αλλά ιδιωτικές ομάδες».  

Προσθέτοντας ότι, όπως σε πάρα πολλά αθλήματα, έτσι και στην καλαθόσφαιρα είναι ενταγμένοι στα σωματεία μας, Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας. Πρόσφατα μάλιστα συμμετείχε με την εθνική μας ομάδα κ16 Τουρκοκύπριος καλαθοσφαιριστής, ο οποίος ήταν και ο MVP του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, γεγονός που έτυχε μεγάλης και θετικής προβολής από τα ΜΜΕ».  

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δηλώνει απερίφραστα ότι, «λειτουργεί με τον απόλυτο σεβασμό στις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου, σε οτιδήποτε συνδέεται με τις κατεχόμενες περιοχές της πατρίδας μας. Ακολουθούμε και ταυτιζόμαστε απόλυτα με τη θέση ότι στην Κύπρο υπάρχει μία μόνο αναγνωρισμένη Ομοσπονδία του αθλήματος και πως όσοι Τουρκοκύπριοι αθλητές, διαιτητές, προπονητές και άλλοι που ασχολούνται με την καλαθοσφαίριση, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της ΚΟΚ, βάσει των κανονισμών της Ομοσπονδίας και της Κυπριακής Κυβέρνησης, ακολουθώντας πάντοτε τις νόμιμες και ενδεδειγμένες διαδικασίες».

Επιπλέον αναφέρει πως, «θέλουμε να διευκρινίσουμε πως η παρουσία του Τουρκοκύπριου αξιωματούχου της λεγόμενης «ομοσπονδίας» των κατεχομένων που δεν τυγχάνει καμίας αναγνώρισης, τόσο από εμάς, όσο και στο διεθνές στερέωμα, στο συγκεκριμένο τουρνουά το τριήμερο που διεξάχθηκε, δεν έγινε κατόπιν πρόσκλησης, αλλά κατόπιν δικής του ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την ιδιότητα του σαν φίλαθλος, για να παρακολουθήσει το τουρνουά. Είναι μετά λύπης μας, που παρακολουθούμε μια προσπάθεια πολιτικοποίησης ενός αθλητικού θέματος και ιδιαίτερα ενός τουρνουά 3x3, όταν μάλιστα δίνεται η ευκαιρία σε Τουρκοκύπριους να συμμετέχουν στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας και γενικότερα στην κοινωνία μας, όπως έχουν το δικαίωμα να το πράξουν. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ξεκαθαρίζει ότι αυτή είναι η πρώτη και τελευταία τοποθέτηση που θα κάνει επί του θέματος και δεν προτίθεται να επανέλθει».

Δειτε Επισης

H Formula 1 ανακοίνωσε τους έξι αγώνες Sprint του 2024
Τραγωδία σε αγώνα του NBA-Οπαδός έχασε τη ζωή του στο Κινγκς-Πέλικανς
Η ΑΕΚ κέρδισε τον Κεραυνό και πήρε το ντέρμπι
Ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε το όνομα της νεογέννητης κόρης του και μία καρδιά στα παπούτσια του
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε το πρώτο του triple-double στη φετινή σεζόν
Ο Πολ Πιρς έγινε... φωτογράφος! (vid)
Τρίτη νίκη για τον Απόλλωνα στην Basket League-Κέρδισε με 80-83 την ΕΘΑ
Αξιοποίησε τη βράβευσή της για να στείλει μηνύματα ισότητας η Καρολίνα Πελενδρίτου
Αποκαλυπτικός Χάμιλτον-«Η έλλειψη αυτοπεποίθησης το 2023, η Mercedes του '24 και οι σκέψεις αποχώρησης»
Επιστρέφει στη δράση ο Ράφα Ναδάλ μετά από έναν χρόνο