Βγαίνει μπροστά ο Πάπουτσος-«Η αποχή ας μην γίνει για έναν αγώνα, ας γίνει για 2-3 εβδομάδες»

Ιδιαίτερα έντονος ήταν σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος ο οποίος μιλώντας στον Super Sport FM αναφέρθηκε στη βομβιστική επίθεση που δέχθηκε η μητέρα του διαιτητή, Μενέλαου Αντωνίου.

«Δεν ενημερώθηκα για κάτι, από εσάς το ακούω. Υπάρχουν πολλά σκέλη που θέλουν μελέτη και τοποθέτηση από τον σύνδεσμο διαιτητών Κύπρου. Καταδικάζω κάθε μορφή βίας, αυτά τα πράγματα μας λυπούν. Το θέμα πρέπει να το δούμε ως κοινωνία. Για να έχουμε Κυπριακό ποδόσφαιρο και διαιτησία πρέπει να μελετηθούν αυτά τα πράγματα. Βία, δεν ασκείται μόνο σε αγώνες πρώτης κατηγορίας. Η διαιτησία είναι παντού και έχει προβλήματα. Θα μας απασχολήσει το ζήτημα, τι φταίνε οι οικογένειες και οι διαιτητές εάν υπέπεσαν σε ένα ανθρώπινο λάθος; Χαιρετίζω που παίρνουν μέτρα, οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται συνολικά. Όταν έχουμε εμπρησμούς και δεν υπάρχουν θύματα, όλα είναι καλά λένε κάποιοι, δεν μπορεί ο καθένας σήμερα να δημιουργεί εντάσεις».

Δεν σας προβληματίζει που δεν ενημερωθήκατε; «Οι κατηγορίες ελίτ έχουν θέση στον σύνδεσμο Διαιτητών. Η στέγη των διαιτητών τους περιμένει, η «πόρτα» είναι ανοικτή. Οι διαιτητές έχουν περισσότερη στήριξη όταν είναι κάπου μαζικά. Εμείς είμαστε εδώ, δεν κολλάμε να τοποθετηθούμε καθόλου, παρόλο που το παιδί δεν βρίσκεται στον Σύνδεσμο. Δεν είμαστε άνθρωποι που διαχωρίζουμε ανθρώπους. Η αποχή ας μην γίνει για έναν αγώνα, ας γίνει για 2-3 εβδομάδες να βάλουμε μυαλό και για παραδειγματισμό».

Για τις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν: «Δεν εξιχνιάστηκε κάποια υπόθεση, τουλάχιστον δεν λάβαμε κάποια ενημέρωση περί αυτών των γεγονότων».

Είδατε κάποιο μεγάλο λάθος ως τώρα; «Έχουμε ταλάντο ως διαιτησία όμως εάν τους φοβίζουμε δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω. Καμία προσωπικότητα δεν ρισκάρει να αφιερώσει μία δεκαετία στη διαιτησία. Θα μείνουμε χωρίς διαιτητές. Το κυπριακό ποδόσφαιρο θέλει ένα ταρακούνημα. Για μένα φταίνε οι θεσμοί σε όλα στο κυπριακό ποδόσφαιρο».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Το γρήγορο γκολ του Απόλλωνα που έβαλε φωτιά στο Άλφαμεγα
BINTEO: Το γκολ του Ντίμερς με απευθείας εκτέλεση φάουλ που ξεσήκωσε την Αρένα
LIVE: Μπροστά στο σκορ από νωρίς ο Απόλλωνας κόντρα στον Άρη
Οι ενδεκάδες ΑΕΚ και Σαλαμίνας στην Αρένα
Κύριος μέχρι το 2026 ο Μουσοντά-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Επίσημα γαλαζοκίτρινος ο Κα-Η ανακοίνωση του deal
Η μπάλα στη σέντρα με σπουδαία ματσάρα στο Άλφαμεγα
Πρόσφεραν δώρα και χαμόγελα στους μικρούς ήρωες οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα (pics)
Ανακοίνωσε τον Γερολέμου η ΑΕΛ
«Η UEFA, η ΚΟΠ και το Παιδικό Ποδόσφαιρο»