ΥΠΑΝ: Στόχος να διατηρήσουμε αρχές και αξίες αθλητισμού στην εκπαίδευση

Το σχολείο έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της βίας και της παραβατικότητας και το Υπουργείο Παιδείας στοχεύει να διατηρήσει τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, δήλωσε η Υπουργός Αθηνά Μιχαηλίδου, με αφορμή του φεστιβάλ ποδοσφαίρου UEFA Grassroots 2023, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Άλφαμέγα, στη Λεμεσό.

Η Υπουργός παρακολούθησε, το πρωί της Τρίτης, αγώνα ποδοσφαίρου μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων της Λεμεσού, μαζί με γνωστούς θρύλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως ο Λουίς Φίγκο, ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, ο Αλιόσα Ασάνοβιτς και η Ναντίν Κέσλερ, στο περιθώριο της συνεδρίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, που πραγματοποιείται στην Κύπρο.

«Είναι μια γιορτή για εμάς στο Υπουργείο Παιδείας, γιατί παιδιά δημοτικών σχολείων συμμετέχουν σε αυτήν τη γιορτή, μια εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ ποδοσφαίρου, από την ΟΥΕΦΑ, την ΚΟΠ και το Υπουργείο Παιδείας», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου. 

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι «ο αθλητισμός είναι σημαντικός για εμάς, οι αξίες, οι στάσεις ζωής, οι δεξιότητες ζωής που προάγονται μέσα από τον αθλητισμό, είναι από τις βασικές προτεραιότητες μας, γι' αυτό βλέπετε μικρά παιδιά του δημοτικού να εμπλέκονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες».

Τα παιδιά, συνέχισε, είναι ενθουσιασμένα και για το ότι βρίσκονται σε αυτό το χώρο (στο γήπεδο Άλφαμεγα), κυρίως όμως και για το ότι γνωρίζουν αθλητές, γνωρίζουν ποδοσφαιριστές και ομοσπονδίες, έτσι ώστε να ξέρουν και το πώς δουλεύει ο μηχανισμός.

«Πέραν αυτού, για εμάς είναι στόχος να διατηρήσουμε τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού στο εκπαιδευτικό μας σύστημα από πολύ νωρίς», τόνισε η Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία υπέδειξε πως το Υπουργείο Παιδείας εργάζεται σε επίπεδο πρόληψης, από πολύ νωρίς, για αντιμετώπιση φαινομένων  βίας και παραβατικότητας.

Όπως εξήγησε, «όλα αυτά τα φαινόμενα που βλέπουμε ακόμη και στα σχολεία, αλλά κυρίως στα γήπεδα γενικά, θεωρούμε πως ξεκινούν από την οικογένεια, αλλά το σχολείο έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει». «Έτσι αρχίζουμε πολύ νωρίς, όπως βλέπετε, να περνούμε στο σύστημα μας αυτές τις αρχές και τις αξίες» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα αν η ίδια είναι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα, δήλωσε πως «χρειάζεται επιμονή και υπομονή». Από φέτος, κατέληξε στη δήλωση της, «έχουμε εξαγγείλει προγράμματα στα νηπιαγωγεία και πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά, στα οποία καλλιεργούνται αυτές οι αρχές και οι αξίες από πολύ νωρίς, θα είναι πολύ καλύτεροι πολίτες στο μέλλον και θα σέβονται και τους γηπεδικούς χώρους αλλά και του σχολείου».

Δειτε Επισης

Ναυάγησε του Βάιντσιρλ στον Απόλλωνα, στα υπόψιν και ο Νταμπράουσκας
To προπονητικό κέντρο του ΑΠΟΕΛ μετονομάζεται και σε «Ta Meri Finance-Αρχάγγελος»
Στέλνουν 19χρονο Πολωνό στόπερ στον Άρη
Οι διαιτητές στο Οθέλλος-Απόλλων και Διγενής-Πέγεια
Αποκαλύψεις από Κουγιάλη-«Υπάρχει επενδυτής και είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για το γήπεδο»
Το μπέρδεμα Καραπαπά μετά τη σύγκριση, το βίντεο… απάντηση και η ανάρτηση για τον ΑΠΟΕΛ
Η άποψη του Πουρσαϊτίδη για την κούρσα του πρωταθλήματος και η αναφορά σε Σα Πίντο
Δύο παιχνίδια για την 10η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Futsal
Φετφατζίδης: Κάποιοι λένε ότι έχω τελειώσει, ήρθα στον ΑΠΟΕΛ για να παίζω και να πάρω τίτλους
Αφήνει παραθυράκι για διερεύνηση χειραγώγησης του πρωταθλήματος η Επ. Δεοντολογίας, ρίχνει το μπαλάκι στη Βουλή