Δείχνει ποινικά αδικήματα για 31 πρόσωπα στο πόρισμα για τη Σκοποβολή η Επιτροπή Αθλητισμού

Τα τρία πορίσματα δείχνουν ότι «η κατάσταση είναι απογοητευτική», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού ανακοινώνοντας ότι μετά από 17 μήνες έντονης, συνεχούς εργασίας και εξαντλητικής έρευνας έχει παραληφθεί στις 9 Ιανουαρίου το τρίτο πόρισμα που αφορά θέματα και άτομα που ασχολούνται με την σκοποβολή και τα σκοπευτήρια. Προσθέτει ότι θα παραδώσει το πόρισμα στον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Και τα τρία πορίσματα δείχνουν ότι η κατάσταση είναι απογοητευτική», σημειώνεται εξηγώντας ότι οι ερευνώντες λειτουργοί εντόπισαν 31 άτομα τα οποία ενδεχομένως να έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα.

Αναφέρεται ακόμη ότι διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ομάδες ατόμων που λειτουργούν κατά τρόπο ο οποίος αντίκειται στο Νόμο και επίσης διαπιστώθηκε ότι αρκετά από τα ενδεχόμενα αδικήματα που έχουν εντοπιστεί έγιναν λόγω έλλειψης ελέγχου από τις Αρμόδιες Αρχές.

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω διαπιστώσεις γίνονται μέσα από τα πορίσματα και το υποστηρικτικό υλικό το οποίο είναι πέραν των 5500 σελίδων, το οποίο, όπως αναφέρεται «στην ουσία αποτελεί κατά κάποιο τρόπο την ιστορία της σκοποβολής στην Κύπρο από μια διαφορετική σκοπιά».

«Η Επιτροπή θα παραδώσει στον έντιμο κύριο Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας το πόρισμα και το υποστηρικτικό υλικό σε μέρα και ώρα η οποία θα συμφωνηθεί», αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η Επιτροπή λόγω της σοβαρότητας, αλλά και της επείγουσας φύσης των θεμάτων που προκύπτουν από τα πορίσματα αποφάσισε όπως, εάν και εφόσον συμφωνεί προς αυτή την κατεύθυνση και ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, να δώσει περίληψη του πορίσματος (χωρίς την αναφορά ονομάτων) στον Πρόεδρο του ΚΟΑ, ούτως ώστε να λάβει αμέσως διορθωτικά μέτρα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις χορηγίες και την χρήση των σκοπευτηρίων.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για πρόληψη, αλλά και για εμπέδωση του φίλαθλου πνεύματος και της ακεραιότητας στον αθλητισμό και στην υποχρέωση που έχει για ηθική επιβράβευση των αθλητών που τηρούν όλα αυτά και τα έχουν κάμει τρόπο ζωής έχει υποχρέωση να αναφερθεί σε τέσσερεις νεαρούς σκοπευτές.

«Αναφερόμαστε σε τέσσερις νεαρούς σκοπευτές στο άθλημα του skit», σημειώνεται και προστίθεται ότι λόγω του ότι είναι ανήλικοι, η Επιτροπή δεν θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα τους, διότι ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει γραπτώς την συγκατάθεση των γονέων τους.

Σημειώνεται τέλος, ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για τους τέσσερις έφηβους θα αποστείλει ξεχωριστή επιστολή στον Πρόεδρο του ΚΟΑ με την παράκληση να βοηθήσει αυτούς τους έφηβους, ως είναι η υποχρέωση του, για να μπορέσουν να αφιερωθούν χωρίς προβλήματα στο άθλημά τους.

Δειτε Επισης

Θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Ελληνίδα αθλήτρια στίβου λίγο πριν τους Ολυμπιακούς
Μίλαν Τραΐκοβιτς και Έλενα Κουλιτσένκο οι σημαιοφόροι της Κύπρου στους Ολυμπιακούς
ΒΙΝΤΕΟ: Αποθεώθηκε και κατά την απονομή της κούπας του Wimbledon η Κέιτ Μίντλετον
Τιτάνας Αλκαράθ, σάρωσε τον Τζόκοβιτς και πήρε ξανά το Γουίμπλεντον!
Νέα πρωταθλήτρια στο Wimbledon η Κρεϊτσίκοβα
Για τις 16 Ιουλίου ορίστηκε η πρόβα Τελετής Έναρξης Ολυμπιακών στον Σηκουάνα
Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 η Μαρία Μάρκου
Σπανούλης στους Έλληνες διεθνείς: Ο κόσμος διψάει να σας δει κι αυτό το έχετε πετύχει εσείς
Την 5η θέση και με πυρετό κατέλαβε ο Τράικοβιτς στο διεθνές μίτινγκ Ουγγαρίας
Παρίσι 2024: Αποκλεισμός μαραθωνοδρόμου για παράβαση κανόνων του ντόπινγκ